Έλλειμμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος

Έλλειμμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος

Ventricular septal defect
Ventricular septal defect

Ένα κοιλιακό διαφραγματικό ελάττωμα είναι η καρδιά ελαττώματος t είναι στην πραγματικότητα ένα άνοιγμα στο άνω μέρος του μεσοκοιλιακό διάφραγμα έχει γίνει λόγω ψευδάρθρωση του διαφράγματος αορτής. Με τον τρόπο αυτό, το αίμα περνάει από την αριστερή κοιλία, όπου η υψηλή πίεση, η δεξιά κοιλίας, όπου η πίεση είναι χαμηλή. Σε περιπτώσεις 1.4 - 1.3 παροχέτευσης δεν είναι αρκετά μεγάλη για να οδηγήσουν σε ένταση στην καρδιά. Στην περίπτωση των μεγάλων αναστομώσεων, υπάρχει ένταση και τα δεξιά και αριστερά κοιλία. Έλλειμμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος είναι η πιο κοινή συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς. Καρδιά με έλλειμμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος μία οπή ("τρύπα" αφύσικο επικοινωνίας) στο τοίχωμα μεταξύ των κοιλιών. Μπορεί να εμφανίζονται ως ένα ενιαίο, απομονωμένο διαταραχή ή σε συνδυασμό με άλλες γενετικές ανωμαλίες. Κοιλιακή διαφραγματικό ελάττωμα μπορεί επίσης να αποκτηθεί κατά τη διάρκεια ζωής της κατάστασης, για παράδειγμα, μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Είναι χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με την τοποθεσία και την εμφάνιση των άκρων του ελαττώματος. Η κλινική σημασία της κοιλιακής διαφραγματικών ελαττώματος εξαρτάται από το μέγεθος, τη θέση, το επίπεδο της πίεσης του αίματος στους πνεύμονες και την αντίσταση στην αριστερή κοιλία. Μικρό κοιλιακή διαφραγματικό ελάττωμα προκαλεί ελαφρά ανάμιξη του αίματος μεταξύ των θαλάμων και δεν προκαλεί σημαντική δυναμική διαταραχή του αίματος. Σε αντίθεση, ένα μεγάλο έλλειμμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος μπορούν αργά αλλά σταθερά να οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης στους πνεύμονες, η πνευμονική αγγειακή αντίσταση, μη αναστρέψιμες αλλαγές στις πνευμονικών αιμοφόρων αγγείων και τελικά το σύνδρομο Eisenmenger (ροή αίματος μεταξύ των θαλάμων ήταν η αντίστροφη, από δεξιά προς αριστερή κοιλία). Έλλειμμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος προκαλεί μια χαρακτηριστική καρδιακό φύσημα και υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Το μεγαλύτερο έλλειμμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος απαιτούν χειρουργική για το κλείσιμο, το οποίο έχει συνήθως ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η κλινική εικόνα της έλλειμμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος

Τα συμπτώματα και τα σημάδια της έλλειμμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος

Η κλινική εικόνα εξαρτάται από τη διάμετρο του ελαττώματος και την παρουσία ή απουσία της αυξημένης πνευμονικής αγγειακής αντίστασης. Εάν το ελάττωμα είναι μικρή αριστερά προς τα δεξιά διακλάδωση είναι μικρή, εάν το ελάττωμα είναι μεγάλη, η αντίσταση της ροής του αίματος μεταξύ των δύο κοιλίες είναι μικρό, έτσι είναι η αριστερά-δεξιά διακλάδωση είναι μεγάλο, αυξημένη πνευμονική αγγειακή αντίσταση μειώνεται από αριστερά προς δεξιά και μετατρέπει συστολικό φύσημα στην μονόπλευρη φύσημα. Στο τρίτο και μπορεί να είναι τέταρτος χώρος μεσοπλεύριους κατά μήκος του στέρνου μπορεί να ακουστεί ένα μακρύ, δυνατό, rasping συστολικό φύσημα. Αυτό μπορεί να μην είναι το μόνο εύρημα των μικρών ελαττωμάτων. Στην περίπτωση των μεγάλων αναστομώσεων στην κορυφή της καρδιάς φαίνεται αυξάνοντας τη δεξιά κοιλία, μπορεί να ακουστεί ένας μέσα διαστολική φύσημα και μπορεί να ακουστεί το τρίτο τόνο.

Ακτινογραφικά ευρήματα της έλλειμμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος

Σε μεγάλο παραλληλισμό, δεξιά ή αριστερά κοιλίας ή και τα δύο, όπως το αριστερό κόλπο και πνευμονικές αρτηρίες διευρύνεται, και η πνευμονική ροή αυξάνεται.

ΗΚΓ της έλλειμμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος

Μπορεί να είναι κανονική ή μπορεί να εμφανίζουν υπερτροφία των δεξιά, αριστερά ή και τα δύο κοιλίες.

Ειδικές εξετάσεις για έλλειμμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος

Με καρδιακό καθετηριασμό, είναι δυνατό να διαγνωστεί ακόμη και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Σε παιδιά με καρδιακή ανεπάρκεια είναι απαραίτητο να γίνει η διάγνωση και η κατάλληλη θεραπεία συμβουλές.

Θεραπεία της έλλειμμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος

Κοιλιακή ελάττωμα διάφραγμα μπορεί να είναι ασυμπτωματική με φυσιολογική αιμοδυναμική της καρδιάς. Ωστόσο, στα παιδιά μπορεί να είναι ένα σοβαρό ελάττωμα που οδηγεί σε θάνατο λόγω καρδιακής ανεπάρκειας. Αυτοί οι ασθενείς θα πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Ιδανική περίπτωση για χειρουργική επέμβαση με την χρήση της μηχανής για την εξωσωματική κυκλοφορία είναι το ένα με το μεγάλο αριστερά-δεξιά διακλάδωση, υπερτροφία της αριστερής κοιλίας, και μόνο μέτρια πνευμονική υπέρταση. 85 mm Hg), and left-right shunt is small, then the risk of surgery is at least 50%." g="When it comes expressed pulmonary hypertension (pulmonary artery pressure 85 mm Hg), and left-right shunt is small, then the risk of surgery is at least 50%." j="Όταν πρόκειται εκφράζεται πνευμονική υπέρταση (πίεση πνευμονικής αρτηρίας 85 mm Hg), και αριστερά-δεξιά διακλάδωση είναι μικρή, τότε ο κίνδυνος της χειρουργικής επέμβασης είναι τουλάχιστον 50%. "Όταν πρόκειται εκφράζεται πνευμονική υπέρταση (πίεση πνευμονικής αρτηρίας> 85 mm Hg), και αριστερά-δεξιά διακλάδωση είναι μικρή, τότε ο κίνδυνος της χειρουργικής επέμβασης είναι τουλάχιστον 50%. Χειρουργική επέμβαση αντενδείκνυται εάν η διακλάδωση είναι αντίστροφη. Ωστόσο, εάν μια χειρουργική παρέμβαση είναι αναγκαία στην περίπτωση της καρδιακής αντιρρόπησης που προκαλείται από μεγάλες αριστερά-δεξιά διακλάδωση συστήνει την τοποθέτηση ενός δακτυλίου γύρω από την πνευμονική αρτηρία, η οποία θα μειώσει αναστόμωσης. Μόνο σε παιδιά από 5-6 ετών, είναι αναγκαίο να γίνει μια οριστική διόρθωση. Με βάση την αύξηση της εμπειρίας που έχει στο συμπέρασμα ότι ορισμένα ελαττώματα κλείσει αυθόρμητα (ίσως 30 έως 50%). Ως εκ τούτου, η χειρουργική επέμβαση θα πρέπει να καθυστερήσει μέχρι το τέλος της παιδικής ηλικίας, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου η αδυναμία για τη ζωή είναι πολύ ισχυρή ή όταν εξάγεται το συμπέρασμα ότι η πνευμονική υπέρταση αυξάνεται.

Η πρόγνωση της έλλειμμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος

Οι ασθενείς με τυπικό δάσος μπορούν να αναμένουν μια φυσιολογική ζωή, εκτός από το ότι είναι πάντα αναπτύξουν βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα. Με μεγάλες διαφυγές, σε μια πρώιμη παιδική ηλικία συμφορητική καρδιακή συμβαίνει και αυτοί οι ασθενείς σπάνια επιβιώνουν των 40 ετών. Αντίστροφη παραλληλισμό που ανέκυψαν κατά περίπου 25% των περιπτώσεων και οδηγεί σε σύνδρομο Eisenmengerovog.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Ventricular septal defect
Close