Σύνδρομο του Eisenmenger

Σύνδρομο του Eisenmenger

Eisenmenger syndrome
Eisenmenger syndrome

Eisenmenger σύνδρομο έχει περιγραφεί ως ένα ελάττωμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος με δεξιά κοιλιακή υπερτροφία, ιππασία αορτή και κυάνωση. Όσον αφορά τη συχνότητα, είναι υπερεκπροσωπούνται σε αντίστροφη διακλαδώσεις. Έρχεται στο μυαλό ένα ελάττωμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας αρτηριακού πόρου persistens και κολπική ελάττωμα διάφραγμα. Αιτίες της πνευμονικής υπέρτασης δεν είναι γνωστές. Η αυξημένη πνευμονική αγγειακή αντίσταση που οδηγεί προς τα δεξιά κοιλιακή υπερτροφία και την αντίστροφη SHANT. Αλλά το αίμα ρέει ακόμα από αριστερά προς τα δεξιά, αλλά επίσης και από τα δεξιά προς τα αριστερά, το αίμα που προέρχεται από τους πνεύμονες, εμπλουτισμένου οξυγόνου, επιστρέφει πάλι στους πνεύμονες, αντί να πάνε στο υπόλοιπο του σώματος. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν ορισμένες αλλαγές στους πνεύμονες, οι αρτηρίες στενεύουν και άκαμπτα και συνεπώς αυξηθεί η πίεση στις πνευμονικές αρτηρίες. Όταν η πίεση του αίματος από τους πνεύμονες καθίσταται μεγαλύτερη από την πίεση του αίματος που περνά μέσα από το διακλάδωσης αντιστρέφει, τότε καλείται Eisenmenger σύνδρομο. Αίματος με έλλειψη οξυγόνου από την αριστερή πλευρά της καρδιάς, πηγαίνει στην αριστερή κοιλία και περαιτέρω με το υπόλοιπο του σώματος, η οποία σε αυτή τη διαδικασία δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο εμπλουτισμένο αίμα.

Η κλινική εικόνα του συνδρόμου Eisenmenger

Τα συμπτώματα και σημεία του συνδρόμου Eisenmenger

Συχνά οδηγεί σε κόπωση ή μέτρια δύσπνοια σημαντική. Κοιλιακή και κολπική ελάττωμα διαφράγματος οδηγεί στην εμφάνιση της κυάνωσης με πολυκυτταραιμία και clubbing δάχτυλα. Αντίστροφη αρτηριακού πόρου persistens προκαλεί κυάνωση των κάτω άκρων χεριών και των ποδιών. Είναι δυνατόν να ψηλαφηθεί δράση της δεξιάς κοιλίας και της α. Πνευμονική, κατά μήκος του στέρνου το αριστερό συστολικό φύσημα σύνορα ακούγεται, μπορεί να ακουστεί και στις αρχές της συστολικής πνευμονικής σοκ. Eisenmenger σύνδρομο μπορεί να προκαλέσει άλλες επιπλοκές, όπως η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, χολική κύστη, αιμορραγία, θρόμβος αίματος, προβλήματα στα νεφρά, ζάλη, υψηλή ερυθρών αιμοσφαιρίων, η ανεπάρκεια σιδήρου, αίσθημα παλμών, κεφαλαλγία, εγκεφαλικό απόστημα, θολή όραση, λιποθυμία, δύσπνοια και οίδημα στις αρθρώσεις. Τα περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα του συνδρόμου μπορεί να είναι Eisenmenger έγκαιρη ειδοποίηση, και θα πρέπει να αναφέρονται με τον παιδίατρό σας. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι παρόμοια με άλλα καρδιακά προβλήματα.

Ακτινογραφικά ευρήματα του συνδρόμου Eisenmenger

Στις ακτινοσκόπηση μπορεί να συνάψει ένα μεγάλο, παλλόμενη ενεργό πνευμονική αρτηρία και πνευμονική σχέδιο λιγότερο έντονη.

ΗΚΓ του συνδρόμου Eisenmenger

Συνήθως υπάρχει δεξιά κοιλιακή υπερτροφία με αξιοσημείωτα κύματα P.

Υπερηχοκαρδιογράφημα του Eisenmenger σύνδρομο

Με τη διαδικασία αυτή, η οποία εξετάζει την δομή της καρδιάς χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα μπορούμε να δούμε τη ροή του αίματος μέσω του ανοιχτού αρτηριακού πόρου και να προσδιορίσει τι είναι το μέγεθος της οπής και πόσο αίμα περνάει μέσα από αυτό.

Μαγνητική τομογραφία του Eisenmenger σύνδρομο

Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί μεγάλους μαγνήτες και ραδιοσυχνότητες να παρουσιάσει τη δομή της καρδιάς και είναι χρήσιμο για τον καθορισμό των πιέσεις της πνευμονικής αρτηρίας.

Ειδικές εξετάσεις του συνδρόμου Eisenmenger

Καρδιακό καθετηριασμό, αγγειογραφία και καρδιογραφία χρησιμοποιώντας καμπύλες αραίωσης χρωστικής είναι δυνατόν να καθοριστεί το μέγεθος των SHANT.

Η θεραπεία για το σύνδρομο Eisenmenger

Χειρουργική επέμβαση δεν είναι χρήσιμο στο σύνδρομο Eisenmenger παρουσίας, αλλά μπορεί να προληφθεί εάν κατά τη στιγμή που ανακαλύφθηκε μια τρύπα που προκαλεί πνευμονική υπέρταση. Η θεραπεία για το σύνδρομο Eisenmenger εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως είναι η ηλικία, η τρέχουσα κατάσταση της υγείας, ιστορικού, πόσο προχωρημένη είναι η ασθένεια, αν ο ασθενής εφαρμόζει το κατάλληλο θεραπεία, η πρόγνωση της εξέλιξης της νόσου και άλλων. Η θεραπεία για το σύνδρομο Eisenmenger αποτελείται από φάρμακα, το οξυγόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου ή ανάπαυσης, την αφαίρεση του αίματος, που αντικαθίσταται με ενδοφλέβιο ορό, και άλλοι.

Η πρόγνωση για το σύνδρομο Eisenmenger

Οι περισσότεροι ασθενείς πέθαναν πριν από την ηλικία των 30 ετών οφείλεται σε ανεπάρκεια της καρδιάς, αγγειακή θρόμβωση, ή ενδοκαρδίτιδα.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Eisenmenger syndrome
Close