Τετραλογία του Fallot

Τετραλογία του Fallot

Tetralogy of Fallot
Tetralogy of Fallot

Τετραλογία του Fallot πνευμονική στένωση συνδέεται με ψηλά τοποθετημένο ελάττωμα κοιλίας. Με τον τρόπο αυτό, στη δεξιά κοιλιακή αδειάζει μέσα στην αορτή, αντί μέσα στην πνευμονική αρτηρία και είναι επομένως αορτική αίμα είναι εξαιρετικά ακόρεστα με οξυγόνο. Οδηγεί σε πρόωρη κυάνωση και clubbing δάχτυλα. Η κόπωση είναι από τις αιτίες κυάνωση. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει στον ασθενή από της γεννήσεως. Τετραλογία του Fallot συμβαίνουν σε μόλις 0,03% των νεογέννητων μωρών.

Η κλινική εικόνα του τετραλογία του Fallot

Τα συμπτώματα και τα σημάδια της τετραλογία του Fallot

Σε σοβαρές περιπτώσεις την ανάπτυξη του παιδιού έχει επιβραδυνθεί. Δύσπνοια είναι μια κοινή, squat διευκολύνει κόπωση και δύσπνοια, και περιστασιακά έρχεται σε συγκοπή. Express σημάδια της κυάνωση clubbing δάχτυλα, μέτρια δεξιά κοιλιακή πίεση και η απουσία του κορυφαίου παλμό, καθώς και μια σύντομη, τραχύ συστολικό φύσημα και συγκίνηση στην αριστερή άκρη του στέρνου. Η καρδιά δεν μεγεθύνεται. Σε ένα μεσαίου μεγάλα ανοίγματα δεύτερο ήχο δυνατά μπορεί να ακουστεί, καθώς σχίστηκε με πνευμονική συνιστώσα του μειωμένου πλάτους. Επειδή η τετραλογία του Fallot προκαλεί διαταραχή του οξυγόνου στο αίμα, τα μωρά έχουν μπλε δέρμα, μερικά παιδιά δεν εκφράζουν αυτό το σύμπτωμα, εάν η βλάβη είναι μικρή. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της ασθένειας της καρδιάς, ενίοτε Τετραλογία του Fallot μπορεί να ανιχνευθεί αμέσως μετά την γέννηση. Τετραλογία του Fallot είναι ένας συνδυασμός τεσσάρων σχετικών ανωμαλίες της καρδιάς: πνευμονική στένωση, δεξιά κοιλιακή υπερτροφία, έλλειμμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος, επιτακτικούς αορτή.

Ακτινογραφικά ευρήματα της τετραλογία του Fallot

Πεδία των πνευμόνων ήταν σαφής. Κορυφή της καρδιάς είναι αμβλύ με ένα κοίλο τμήμα. α, πνευμονική (καρδιά έχει διαμορφωθεί από τα ξύλινα παπούτσια). Δεξιό αορτικό τόξο τοποθετείται σε 25% των περιπτώσεων.

ΗΚΓ του τετραλογία του Fallot

Δεξιά κοιλιακή υπερτροφία είναι μέτρια είναι σχεδόν πάντα παρούσα. Περιστασιακά υπάρχουν επίσης εκφράζονται κύματα Ρ.

Ηχωκαρδιογραφία του Τετραλογία του Fallot

Με τη βοήθεια αυτής της δοκιμής με βεβαιότητα, έχουμε αποκαλύψει την παρουσία Τετραλογία του Fallot και βλέπουμε την οπή ανάμεσα στην αριστερή και τη δεξιά κοιλία ή VSD.

Ειδικές εξετάσεις των τετραλογία του Fallot

Η διάγνωση γίνεται με βάση καρδιακό καθετηριασμό και αγγειο-καρδιογραφία από τη δεξιά κοιλία. Με τον τρόπο αυτό, προσδιορίζεται και η μορφολογική εμφάνιση. Aortography συνιστάται ως εξέταση ρουτίνας σε ασθενείς στο στάδιο της προετοιμασίας για τη χειρουργική επέμβαση. Με αυτό δείχνουμε αορτής κλαδιά και μια απροσδόκητη συνδέονται ελαττώματα.

Θεραπεία για την τετραλογία του Fallot

Τετραλογία του Fallot κατεργάζεται χειρουργικά με τη χρήση του μηχανήματος για την εξωσωματική κυκλοφορία. Λειτουργική θνησιμότητα είναι χαμηλή μέτρια. Ασθενείς με υπανάπτυκτες πνευμονικές αρτηρίες προηγουμένως συνιστάται να Blalock-Taussig είδος της χειρουργικής επέμβασης στην οποία αυξάνουν τη ροή του αίματος προς τους πνεύμονες για να επιτρέψει στον ασθενή να μεγαλώσει επαρκεί για μια πλήρη λειτουργία ..

Η πρόγνωση για την τετραλογία του Fallot

Στους ενήλικες η τετραλογία του Fallot είναι η πιο κοινή κυανωτική συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς, αλλά τα παιδιά δεν φθάνουν στην ενηλικίωση τόσο συχνά. Η πιο κοινή αιτία του θανάτου ήταν έντονη υποξαιμία. Είναι επίσης κοινή και αγγειακή θρόμβωση που προκαλείται από πολυκυτταραιμία. Αντοχής ενός συνδρόμου ανάλογα με το βαθμό της πνευμονικής στένωσης, εάν η στένωση είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερη είναι μία αριστερή-δεξιά διακλάδωσης, και πνευμονική ροή αίματος μειώνεται.

Μετά την επέμβαση, οι ασθενείς να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, αλλά θα πρέπει ακόμα να επισκεφθείτε την καρδιολόγο να παρακολουθεί την κατάσταση και τη συνταγογράφηση των κατάλληλων φαρμάκων, επίσης μπορεί να υπάρχουν μακροπρόθεσμες επιπλοκές μετά την επέμβαση, όπως ανεπάρκεια της δεξιάς κοιλίας, ένα πρόβλημα με τον καρδιακό παλμό ή ρυθμό και άλλοι. Περιορισμένη φυσική δραστηριότητα συνιστώνται. Ωστόσο, εάν η λειτουργία εκτελείται σε χρόνο, δεν χρειάζεται να είναι ένας περιορισμός της σωματικής δραστηριότητας αργότερα στη ζωή. Μερικές φορές, οι γιατροί συστήνουν ότι ένα παιδί παίρνει αντιβιοτικά πριν από οδοντιατρικές επεμβάσεις για την πρόληψη λοιμώξεων που μπορούν να προκαλέσουν ενδοκαρδίτιδα, φλεγμονή των βλεννογόνων της καρδιάς.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Tetralogy of Fallot
Close