Υπόταση ή χαμηλή αρτηριακή πίεση

Υπόταση ή χαμηλή αρτηριακή πίεση

Hypotension
Hypotension

Τι είναι η υπόταση

Υπόταση ή χαμηλή αρτηριακή πίεση αρτηριακή πίεση ήταν χαμηλότερη από την αναμενόμενη κανονική πίεση αίματος για κάθε άτομο σε ορισμένες συνθήκες και είναι ένας σχετικός όρος. Για τον προσδιορισμό υπόταση πρέπει να καθορίσουμε πρώτα την τιμή της πίεσης του αίματος στο πρόσωπο αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τη δραστικότητα, την ηλικία, φάρμακα που χρήσεις και την υγεία. Για να καταλάβουμε υπόταση πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι είναι η αρτηριακή πίεση. Η αρτηριακή πίεση είναι η δύναμη με την οποία το αίμα πιέζει τα τοιχώματα των αρτηριών. Η αρτηριακή πίεση διαβάζεται από δύο αριθμούς, το πρώτο είναι υψηλότερη συστολική αρτηριακή πίεση και η δεύτερη είναι μια κατώτερη διαστολική αρτηριακή πίεση. Η συστολική πίεση του αίματος είναι η πίεση στις αρτηρίες κατά τον χρόνο η καρδιά γεμίζουν με αίμα αρτηρίες. Η διαστολική πίεση του αίματος είναι η πίεση στις αρτηρίες όταν η καρδιά ακουμπά. Ανάγνωση της πίεσης του αίματος είναι σε χιλιοστόμετρα υδραργύρου ή (mm Hg). Optilamaln πίεση του αίματος σε υγιή άτομα είναι 120/80 mm Hg. Χαμηλή πίεση του αίματος ή υπόταση μπορεί να θεωρηθεί μία πίεση του αίματος που είναι κάτω από 90/60 mm Hg που προκαλεί προβλήματα. Μερικοί άνθρωποι έχουν πάντα υπόταση, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό γι 'αυτούς και δεν τους προκαλεί κανένα πρόβλημα.

Τα συμπτώματα της υπότασης

Επίμονη χαμηλή αρτηριακή πίεση σχεδόν ποτέ δεν προκαλεί σοβαρές διαταραχές της υγείας, επειδή το σώμα να προσαρμοστεί σε αυτόν και δεν εμφανίζουν κανένα σύμπτωμα. Το πρόβλημα με την ξαφνική υπόταση συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος και άλλα ζωτικά όργανα χάνουν την παροχή αίματος τους και δεν έχουν χρόνο για να προσαρμοστούν. Σε περίπτωση αιφνίδιας πτώσης της αρτηριακής πίεσης ασθενείς αισθάνονται κόπωση, ζάλη, αϋπνία, κατάθλιψη, διαταραχή της όρασης, έλλειψη συγκέντρωσης, ζάλη, αφυδάτωση, λιποθυμία, ναυτία, αίσθημα παλμών της σοβαρής, ρηχή αναπνοή, εφίδρωση και άλλες, ανάλογα με το υπόταση η οποία έχει μιλήσει.

Πρωτοβάθμια υπόταση είναι μια μόνιμη χαμηλή πίεση ότι δεν μπορούμε να βρούμε την αιτία, αλλά και γενετικοί παράγοντες επηρεάζουν, τη γεωγραφική περιοχή, τη διατροφή, το στρες, η σωματική άσκηση και το βάρος του σώματος. Πρωτοβάθμια υπόταση είναι επίσης ονομάζεται ιδιοπαθής υπόταση, υπόταση ή απαραίτητη συνταγματική υπόταση. Πρωτογενής υπόταση είναι η πιο συχνή μεταξύ των νέων και λεπτή γυναίκα, αλλά είναι ακίνδυνο και μπορεί να βοηθήσει με ασθένειες που προκαλούν είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση, όπως η σκλήρυνση των αρτηριών, το έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλα.

Δευτερογενής υπόταση είναι χαμηλή πίεση αίματος που προκαλείται από αιμορραγία, αφυδάτωση, λοίμωξη, καρδιακή προσβολή, διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, pericarditi, αρρυθμία, εγκυμοσύνη, αλλεργική αντίδραση, εμβολή, σοκ, άγχος, υποογκαιμία, hyponatriaemia, ασθένεια του Parkinson, διαπίδυση, εγκαύματα, βλάβη του νωτιαίου μυελού , διαβήτης και και η εισαγωγή ορισμένων φαρμάκων, όπως φάρμακα για την κατάθλιψη και αϋπνία, φάρμακα για τη ρύθμιση της καρδιακής αρρυθμίας, φάρμακα για την ρύθμιση της υπέρτασης, διουρητικά, β-αναστολείς και άλλα.

Ορθοστατική υπόταση ή ορθοστατική υπόταση είναι η χαμηλή πίεση του αίματος που συμβαίνουν μετά τη λήψη μια όρθια θέση ή το τέντωμα. Ορθοστατική υπόταση μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε ασθενή, αυτό οφείλεται στην απόσυρση του αίματος στο κάτω μέρος του σώματος κατά τη διάρκεια της ταχείας μέχρι στέκεται ή τέντωμα. Ορθοστατική υπόταση προκαλείται από τη βαρύτητα, καθώς τείνει να κάτω άκρα και ασκεί πίεση στις φλέβες προκαλώντας μειωμένη ροή του αίματος και μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ορθοστατική υπόταση, η οποία προκαλείται από την ασθένεια, κατάσταση ή ορισμένα φάρμακα ονομάζεται μια δευτερεύουσα ορθοστατική υπόταση. Ιδιοπαθής ορθοστατική υπόταση είναι ορθοστατική υπόταση ότι δεν μπορούμε να προσδιοριστεί η προέλευση, και είναι συχνά ένας δείκτης της λειτουργικές διαταραχές σε ορισμένα τμήματα του νευρικού συστήματος.

Μεταγευματική υπόταση είναι χαμηλή πίεση του αίματος που συμβαίνει σε ορισμένους ανθρώπους μετά το φαγητό. Μεταγευματική υπόταση εμφανίζεται συχνότερα σε ηλικιωμένα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση και τους ηλικιωμένους με διαταραχές του νευρικού συστήματος. Μεταγευματική υπόταση μετά από τα γεύματα, επειδή η ροή του αίματος προς τα κοιλιακά όργανα κατά τη διάρκεια της πέψης, η οποία οδηγεί σε μείωση της ποσότητας του αίματος το υπόλοιπο του σώματος και χαμηλή πίεση του αίματος. Οι άνθρωποι με μεταγευματική υπόταση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντιυπερτασικά πριν από τα γεύματα και μετά από τα γεύματα θα πρέπει να ξαπλώσουν. Κατάποση υψηλή σε υδατάνθρακες τρόφιμα μπορούν να επιδεινώσουν τη μεταγευματική υπόταση.

Η διάγνωση της υπότασης

Πρώτα θα πρέπει να καθοριστεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη δευτεροβάθμια υπόταση, όπως ασθένεια ή φάρμακα που προκαλούν υπόταση δευτεροβάθμια. Μετά την αναθεώρηση του ολόκληρο το σώμα, είναι απαραίτητο να μετρηθεί επανειλημμένα αρτηριακή πίεση και καρδιακή συχνότητα σε ξαπλωμένη, καθιστή και όρθια θέση. Οι εργαστηριακές δοκιμές για υπόταση μειωθεί σε πλήρη αρίθμηση αίματος, τη γλυκόζη του αίματος και η νεφρική λειτουργία. Μετά από αυτό συνιστάται μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια μιας μακράς περιόδου 24-48h, κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων, με τη βοήθεια του στεντ αρτηριακής πίεσης. Εκτός από αυτές τις δοκιμασίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση ΗΚΓ του καρδιακού ρυθμού, ηχοκαρδιογράφημα, τεστ κοπώσεως και άλλα.

Η θεραπεία της υπότασης

Θεραπεία της υπότασης δεν απαιτείται εάν η χαμηλή πίεση του αίματος δεν προκαλεί συμπτώματα και μειωμένη ποιότητα ζωής. Η θεραπεία της υπότασης που σχετίζεται με τη διατροφή και την αύξηση της πρόσληψης αλατιού, σηκώνονται από το ξάπλωμα πρέπει να είναι σταδιακή, αύξηση της σωματικής δραστηριότητας και σε περίπτωση που αυτό δεν δίνει ικανοποιητικά αποτελέσματα, τότε τα φάρμακα που συνιστώνται. Στην περίπτωση της δευτερογενούς υπόταση, η θεραπεία διεξάγεται σύμφωνα με την προέλευση.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Hypotension
Close