Στηθάγχη - ("Η καρδιά μου πονάει")

Στηθάγχη - ("Η καρδιά μου πονάει")

angina pectoris
angina pectoris

Η ουσία της διάγνωσης της στηθάγχης

• σφίξιμο ή πίεση όπως ο πόνος, οπισθοστερνικό ή εύκολη προς τα αριστερά ("καρδιά πονάει"). Εμφανίζεται γρήγορα κατά τη διάρκεια της άσκησης, μπορεί να επεκταθεί και να χάσει μετά το διάλειμμα.
• Μετά από ελαφριά άσκηση στο 70% των ασθενών διαγιγνώσκεται μη φυσιολογικό ΗΚΓ? Άλλοι 3Ο% έχουν μια κανονική μεταβολές στο ηλεκτροκαρδιογράφημα ή δεν διαγνωστεί.

Γενική συζήτηση για στηθάγχη - ("Η καρδιά μου πονάει")

Στηθάγχη προκαλείται συνήθως από αρτηριοσκληρωτική καρδιακή νόσο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπάρχει σημαντική στεφανιαία νόσο ως αποτέλεσμα της σοβαρής αορτική στένωση ή ανεπάρκεια, αυξημένο μεταβολισμό, όπως είναι η περίπτωση με υπερθυρεοειδισμό ή μετά την αγωγή του θυρεοειδούς, που υποδεικνύεται αναιμία, και ταχυκαρδία με ταχεία κοιλιακή beats. Η ουσία του μηχανισμού είναι η διαφορά μεταξύ των απαιτήσεων του μυοκαρδίου σε οξυγόνο και το ποσό που διήλθε μέσω των στεφανιαίων αρτηριών. Οι ακόλουθες τρεις ομάδες που καθορίζονται σχετική ή απόλυτη μυοκαρδιακή ισχαιμία:

Μία περιορισμένη ποσότητα του οξυγόνου που μεταδίδεται μέσω των στεφανιαίων αρτηριών:

Παράγοντες περιλαμβάνουν αθηροσκληρωτική αγγειακή στένωση, παράπλευρης κυκλοφορίας και αντανακλαστική συστολή ως απάντηση στην συναισθηματική κατάσταση, το κρύο, νοσήματα του γαστρεντερικού συστήματος στα ανώτερα τμήματα.

Παράγοντες του αίματος αποτελούνται από αναιμία, υποξαιμία και πολυκυτταραιμία (αυξημένο ιξώδες).

Οι παράγοντες κυκλοφορικό αντανακλάται στην πτώση στην πίεση του αίματος που οφείλεται σε αρρυθμία, υπόταση, αιμορραγία και Valsalva διαδικασία καθώς και μειώνεται η πίεση του γεμίσματος των στεφανιαίων αρτηριών για αορτική στένωση ή ανεπάρκεια.

Η αυξημένη καρδιακή παροχή της στηθάγχης - ("Η καρδιά μου πονάει")

Φυσιολογικές παράγοντες είναι το άγχος, τον ενθουσιασμό, διαταραχή της πέψης και το μεταβολισμό μετά από βαρύ φαγητό. Παθολογικούς παράγοντες είναι (όπως υψηλή απόδοση), συμπεριλαμβανομένης της αναιμίας, θυρεοτοξίκωση, αρτηριοφλεβώδη συρίγγια, και φαιοχρωμοκύτωμα ..

Αυξημένης μυοκαρδιακής οξυγόνου που προκαλείται από αυξημένο καρδιακό ρυθμό, όπως και στην αορτική στένωση ή ανεπάρκεια και διαστολική αρτηριακή υπέρταση, ή αυξημένη κατανάλωση οξυγόνου οφείλεται σε θυρεοτοξίκωση, ή με οποιονδήποτε προϋπόθεση που χαρακτηρίζει αυξημένη έκκριση κατεχολαμινών (φαιοχρωμοκύττωμα, σοβαρές συναισθηματικές καταστάσεις και υπογλυκαιμία).
Κατά τη διάρκεια καρδιακού καθετηριασμού φυσιολογικές συμβαίνουν αλλαγές που οδηγούν σε στηθάγχη, η οποία είναι στην πραγματικότητα ευθεία στηθάγχη προκαλείται από παρατεταμένη άσκηση. Σημειώστε τη σημαντική αύξηση στην αριστερή κοιλιακή πίεση και πριν το ΗΚΓ μπορεί να δει σημάδια της στηθάγχης και ισχαιμικών αλλαγών. Αυξάνει η κατανάλωση οξυγόνου στο μυοκάρδιο. Αυτές οι αλλαγές είναι υπέρ της ανεπάρκεια αριστερής κοιλίας και τη μείωση υποψία εμφάνισης της στηθάγχης.

Η κλινική εικόνα της στηθάγχης - ("Η καρδιά μου πονάει")

Ιατρικό ιστορικό:

Διάγνωση της στηθάγχης εξαρτάται, σχεδόν εξ ολοκλήρου της ιστορίας και θα πρέπει να επιτρέπει στον ασθενή να περιγράψει τα συμπτώματα τον δικό τους τρόπο, δείχνοντας τα χέρια του τόπου και της ποιότητας των συμπτωμάτων. Η ιστορία περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες:

Οι συνθήκες που ευνοούν και την εξάλειψη της στηθάγχης - ("Η καρδιά μου πονάει")

Στηθάγχη συμβαίνει συνήθως κατά τη βάδιση, ειδικά κατά μήκος της πλαγιάς, ή όταν ανεβαίνετε σκάλες. Κόπωση με την άσκηση οδηγεί σε κλείσιμο της γλωττίδας και θώρακα επιταχύνει την επίθεση, νιώθω σαν να πονάει η καρδιά σας. Ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας, στηθάγχη παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της κόπωσης και σταματά όταν ο ασθενής κάθεται ή στέκεται ήσυχα. Οι ασθενείς προτιμούν να παραμείνουν σε όρθια θέση από ό, τι να πεις ψέματα. Ορισμένοι ασθενείς αισθάνονται πιο εύκολο μετά από εμετό και ως εκ τούτου έχουν την τάση να αποδίδουν τις δυσκολίες τους με δυσκολίες στο στομάχι. Σε κάθε ασθενή, δεν μπορεί να προκαλέσει στηθάγχη ίδιες δραστηριότητες ένταση, αλλά και ευκαιρίες ακόμη λιγότερο μετά το γεύμα, κατά τη διάρκεια της διέγερσης, ή όταν ένα άτομο έχει εκτεθεί σε ένα κρύο αέρα. Βαριά γεύματα και ισχυρές συναισθηματικές καταστάσεις μπορεί να προκαλέσει μια επίθεση, ακόμα και χωρίς να κουράζει.

Χαρακτηριστικά δυσφορία της στηθάγχης - ("Η καρδιά μου πονάει")

Οι ασθενείς συχνά δεν παραπονούνται για πόνο που οφείλεται σε στηθάγχη, αλλά είναι ένα αίσθημα σφιξίματος, κάψιμο, πίεση, πνιγμονή, καρδιακή πονάει, πόνο, το τέντωμα, η παρουσία του αερίου ή έντασης. Συχνά σχετίζεται με διαταραχές της πέψης. Επίθεση της στηθάγχης είναι ποτέ δεν εμφανίζεται με τη μορφή σαφώς εντοπισμένο πόνο ή πόνο, με τη μορφή της επίθεσης ένεση των οποίων ο τόπος μπορεί να προσδιοριστεί από το δάχτυλο. Εμφανίζεται γρήγορα κατά τη διάρκεια στρες και ταχείες αυξήσεις σε ένταση έως ότου ο ασθενής αναγκάζεται να σταματήσει και να κάνει ένα διάλειμμα, ακόμη και αν κατά την έναρξη των προβλημάτων δεν ήταν τόσο σοβαρή.

Η στηθάγχη Στηθάγχη εντοπισμό και τη διάδοση του πόνου

Εντοπισμός του πόνου είναι διαφορετική σε πολλούς ασθενείς, αλλά εξακολουθεί να είναι η ίδια σε έναν ασθενή. Σε περιπτώσεις δυσφορία είναι μέρος του αισθήματος πίσω και προς τα αριστερά του στέρνου. Όταν κάνει λίγο περισσότερο προς τα αριστερά ή τα δεξιά δεν είναι τόσο συχνά, κινείται κεντρικά χαρακτηριστικά και νιώθουν βαθιά στο στήθος σας. Μολονότι στηθάγχη μπορεί να εξαπλωθεί σε κάθε τμήμα του C2 έως Τ10, συνήθως εκτείνεται προς τον αριστερό ώμο και του βραχίονα, και συχνά κινείται προς τα κάτω και προς το εσωτερικό του χεριού και του αγκώνα στο αντιβράχιο, καρπό, ή στην τέταρτη και πέμπτη δάχτυλα. Σπάνια συναντώνται ακτινοβολία στο δεξιό ώμο και προς τα κάτω, αλλά τα χαρακτηριστικά είναι τα ίδια. Μερικές φορές, στην αρχή της στηθάγχης μπορεί να γίνει αισθητό στο κατώτερο τμήμα της γνάθου, η βάση ή το πίσω μέρος του λαιμού, ή να αφεθεί ψηλά στο πίσω μέρος. Στηθάγχη είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποκλειστεί σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου ο ασθενής παρουσιάζει και την πλευρά του το δάχτυλο που δείχνει το πιο επώδυνο σημείο. Συνήθως ασθενή λέγοντας ότι η καρδιά του πονάει.

Επίθεση χρόνο της στηθάγχης - ("Η καρδιά μου πονάει")

Pecotris στηθάγχη έχει μικρή διάρκεια και εντελώς αποσύρει χωρίς συνέπεια. Αν η επίθεση επιταχύνεται από την κούραση και ο ασθενής να σταματήσουν αμέσως και το υπόλοιπο, στηθάγχης πόνος ή βλάπτει την καρδιά δεν διαρκεί περισσότερο από 3 λεπτά (αν και η πλειοψηφία των ασθενών που σκέφτηκε να διαρκέσει περισσότερο). Οι επιθέσεις προκάλεσαν βαριά γεύματα ή είναι αποτέλεσμα του θυμού δεν διαρκεί περισσότερο από 15-20 λεπτά ..

Άλλες αλλαγές που μπορεί να ενισχύσει pecotris στηθάγχης πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη. Αυτά περιλαμβάνουν: Χολοκυστίτιδα, κύλιση διαφραγματοκήλη, θυρεοτοξίκωση, παροξυσμική αρρυθμία, υπόταση και ανεπάρκεια αριστερής κοιλίας ..

Τα σημάδια της στηθάγχης - ("Η καρδιά μου πονάει")

Κατά τη διάρκεια της αυθόρμητης ή που προκαλείται από τις επιθέσεις αυξήθηκαν σημαντικά τη συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση, μόνο περιστασιακά κατά τη διάρκεια της πόνος εμφανίζεται και επιτάχυναν το ρυθμό. Καρωτίδων κόλπων μασάζ συχνά οδηγεί σε πόνο, αλλά χάνει πολύ πιο γρήγορα απ 'ότι συνήθως, αν επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις των "άτυπων στηθάγχη».

Είναι σημαντικό να ανιχνεύσει τα σημάδια των ασθενειών που έχουν ένα μερίδιο στην αθηροσκληρωτική καρδιοπάθεια. Αυτά περιλαμβάνουν: σακχαρώδης διαβήτης (αμφιβληστροειδοπάθεια ή νευροπάθεια), tuberosa, ή σχέδιο tendinosa, ή αλλαγές που αυξάνουν anginapectoris, όπως η υπέρταση, θυρεοτοξίκωση, υπόταση, και της αορτικής ή της μιτροειδούς βαλβίδας.

Ασθενείς με στηθάγχη με κανονική καρδιαγγειακή συσκευή σε 25-40% των περιπτώσεων. Παρατηρήθηκαν και περιφερική αποφρακτική αρτηριακή νόσο, υπερτασική αμφιβληστροειδοπάθεια και καρδιομεγαλία, σημαντική θορύβους και τα σημάδια της καρδιακής ανεπάρκειας ..

Εργαστηριακά ευρήματα των Στηθάγχη - ("Η καρδιά μου πονάει"):

Πιθανοί παράγοντες που στηρίζουν είναι: αναιμία, υπερχοληστερολαιμία, ο σακχαρώδης διαβήτης και η νόσος του γαστρεντερικού σωλήνα σε ό, τι είναι αναγκαίο να δοθεί προσοχή. STS θα πρέπει να γίνεται σε τακτική βάση. Είναι απαραίτητο να γίνει μια ακίνητη εικόνα του θώρακα να αποκλείουν νόσο των πνευμόνων, της καρδιάς και των οστών.

ΗΚΓ σε ανάπαυση είναι φυσιολογικό σε 25% των ασθενών με στηθάγχη. Οι αλλαγές εκδηλώνονται με ανώμαλη κολποκοιλιακής ή ενδοκοιλιακής συστήματος αγωγής της υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας, έμφραγμα του μυοκαρδίου, ή των παλαιών μη-ειδικές αλλαγές στις STT τμήματα.

Αν η διάγνωση είναι ύποπτο ότι είναι απαραίτητο να γίνει η δοκιμή κόπωσης. Κόπωση δοκιμή δεν πρέπει να εργάζονται πριν διαπιστωθεί ότι ένα φυσιολογικό ηλεκτροκαρδιογράφημα σε κατάσταση ηρεμίας και ο πόνος δεν είναι τόσο φρέσκο ​​χαρακτήρα. Τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία για την πρόληψη του άγχους σε ασθενείς με οξεία ή υποξεία μυοκαρδιακή ισχαιμία. Ένα θετικό αποτέλεσμα σημαίνει ότι το ΗΚΓ κόπωσης οριζόντια κατάθλιψη τουλάχιστον τριών mm ή οριστική κατάσπαση του διαστήματος ST γύρω σε ένα ή περισσότερα καλώδια. Η κατάθλιψη του διαστήματος ST ("J"), την ευθυγράμμιση του κύματος Τ ή ST-τμήματος κατάθλιψη είναι μικρό δεν χρησιμεύουν για διαγνωστικούς σκοπούς. Η πρότυπη δοκιμασία για σημαντικές αλλαγές συμβαίνουν σε στηθάγχη μόνο σε 50-60% των ασθενών. Το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερη εάν το ΗΚΓ που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια μιας αυθόρμητης επίθεσης, ή αν η δοκιμή είναι ελαφρώς μακρύτερο κόπωση.

Επιλεκτική στεφανιογραφία είναι οι εξής:

Αυξημένη η εμπειρία έχει δείξει ότι η αγγειογραφία είναι μια σχετικά ασφαλής μέθοδος, και να αποφασίσει για τις ανατομικές αλλαγές στις στεφανιαίες αρτηρίες. Ωστόσο, ορισμένοι ασθενείς με αληθινή στηθάγχη με κανονική αγγειογράφημα, έτσι ώστε αυτό δεν μπορεί να αποκλείσει στεφανιαίας νόσου.

Διαφορική διάγνωση της στηθάγχης - ("Η καρδιά μου πονάει")

Οι καρδιαγγειακές αντιδράσεις Ψυχοφυσιολογικές παραμελημένη ομάδα ασθενειών με πόνο στο στήθος συχνά περιγράφεται ως η "καρδιά πονάει", διαρκεί ώρες ή ημέρες, αυξημένη κόπωση, αλλά δεν σταματά στα υπόλοιπα. Συχνά υπάρχει ένας μικρής διάρκειας πόνο σε μορφή stick ή μαχαιριού μαχαιρώνει επάνω ή πάνω από το προκάρδιο καρδιά. Συναισθηματικό στρες και την κούραση κάνει τον πόνο πιο δύσκολη. Συχνά παρουσιάζουν λόγω υπεραερισμός και δύσπνοια, αίσθημα παλμών, κεφαλαλγία και κόπωση. Κοινή καταγγελία είναι η συνεχής εξάντληση.

«Σύνδρομο του πρόσθιου θωρακικού τοιχώματος," είναι διακριτικό, επειδή σαφώς περιορισμένη intercostalis μυϊκό πόνο, πίεση την οποία αναπαράγει τον πόνο στο στήθος. Κλειδί φλεγμονή ή ενώσεις, οι οποίες είναι ζεστό, πρησμένο και κόκκινο (τα λεγόμενα. Σύνδρομο Tietzeov) χαρακτήρα διάχυτη δώσει πόνο στο στήθος, που προκαλείται επίσης από την τοπική πίεση. Διάγνωση δύσκολη νευρίτιδας μεσοπλεύρια (έρπητα ζωστήρα, σακχαρώδη διαβήτη, κλπ..).

Η ευαισθησία της περιοχής ksifoid αυξάνει τον πόνο στο στέρνο σας κάτω και ανανεωμένη πίεση για την αποφύσεων xiphoideus. Τόσο μπορεί να συμβεί σε ασθενείς με στηθάγχη.

Του τραχήλου της μήτρας ή του θώρακα νωτιαίου μυελού νόσο (εκφυλιστική ασθένεια δίσκων, ορισμένες έμφυτη συμπάθεια, "αρθρίτιδα", καλύπτει τα μονοπάτια ραχιαίο) παράγει ευκρινείς και έντονο πόνο παρόμοιο με στηθάγχη, σύμφωνα με τον εντοπισμό και τη διάδοση, αλλά εξαρτάται από συγκεκριμένες κινήσεις του αυχένα ή της σπονδυλικής στήλης, όταν βρίσκεται , κόπωση ή οδήγηση

Συχνά σκέφτεται πεπτικού έλκους, χολοκυστίτιδα, cardiospasm και λειτουργικές γαστρεντερικές διαταραχές, επειδή κάποιοι ασθενείς ανακούφιση στηθάγχης εμετό δυσκολίες. Σε αυτές τις διαταραχές, τα συμπτώματα που σχετίζονται με την πρόσληψη τροφής και δεν σχετίζονται με κόπωση. Ραδιογραφία είναι χρήσιμη στη διάγνωση. Bol αποδόσεις για τη σωστή διατροφή και τα φάρμακα.

Ο πόνος της κήλη παύση συμβαίνουν στα κατώτερα μέρη των τμημάτων του θώρακα ή στην κοιλιακή χώρα και το ανώτερο από τα πιο άφθονη τροφή ξαπλωμένη ή κάμψη. Ο πόνος ηρεμεί ήπια δίαιτα, τα αντιόξινα, ημι ξαπλωμένη θέση και την κίνηση.

"Solid" μιτροειδούς ή πνευμονική υπέρταση οφειλόμενη σε χρόνια νόσο των πνευμόνων μπορεί να προκαλέσει περιστασιακά πόνο στο στήθος που δεν διαφέρει από τον πόνο της στηθάγχης, περιλαμβανομένων ισοπέδωσε ή καταστολή του τμήματος ST. Φανερώνεται στην κλινική εικόνα της μιτροειδούς ή πνευμονική νόσο, και ΗΚΓ δείχνει ηλεκτρικό απόκλιση άξονα προς τα δεξιά, ή δεξιά κοιλιακή υπερτροφία ανοιχτό.

Η πρόγνωση της στηθάγχης - ("Η καρδιά μου πονάει")

Η ροή επεκτείνεται, με διαφορετική συχνότητα και την ένταση των επιθέσεων, τονισμένα περιστασιακά πλήρεις υφέσεις και επεισόδια εμφράγματος του μυοκαρδίου, ή τέλος σε αιφνίδιο θάνατο. Μέσος όρος επιβίωσης μετά από μια επίθεση της στηθάγχης είναι 8-10 χρόνια, και η ετήσια θνησιμότητα που προκαλείται από στηθάγχη είναι 5-8%, πέρα ​​από ό, τι αναμένεται, με βάση την ηλικία και το φύλο. Ηλικία περικόπτονται: σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, καρδιομεγαλία, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, έμφραγμα του μυοκαρδίου, αρρυθμίες και διαταραχή αγωγιμότητας στο σύστημα. Κακή πρόγνωση σε ασθενείς που έχουν υποστεί μια επίθεση πριν από 40 ετών. Οι μισοί από τους ασθενείς πέθανε ξαφνικά, και 1/3 του εμφράγματος του μυοκαρδίου. Καρδιακή ανεπάρκεια υπολογίζεται ως μέρος του ενικού αιτία θανάτου.

Μορφές της στηθάγχης - ("Η καρδιά μου πονάει")

Κατάκλισης στηθάγχη

Οι ασθενείς με τυπική στηθάγχη ή καρδιακή πονάει συνήθως έχουν από καιρό σε καιρό και την επίθεση αμέσως μετά την κατάκλιση ή επίθεση μπορεί να τους ξυπνήσει. Σε καθιστή ή όρθια θέση, αφήστε σιγά-σιγά τον πόνο σας. Τέτοια επεισόδια είναι σύντομες και συχνές. Αν αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν ξαφνικά εμφανίζονται τη νύχτα, και ειδικά αν ο πόνος επέστρεψε το βράδυ, πρέπει να αναζητηθεί συνθήκες που αυξάνουν την στηθάγχη. Εάν, ωστόσο, δεν υπήρχε κάποιος βρίσκει αυτό το είδος της κατακλίσεως στηθαγχικής επικείμενης έμφραγμα του μυοκαρδίου, και η θνησιμότητα είναι υψηλή, αν ο ασθενής υποβάλλεται σε θεραπεία για preinfarction στηθάγχης.

Επίμονη στηθάγχη - ("Η καρδιά μου πονάει")

Επιβαρυντικοί παράγοντες, όπως η συναισθηματική πίεση και θυρεοτοξίκωση θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή, επειδή αντιπροσωπεύουν το 5-10% των περιπτώσεων. Ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών με παρατεταμένη στηθάγχης τύπος πόνου έχουν διαγνωσθεί με έμφραγμα του μυοκαρδίου και πέθανε ξαφνικά. Άλλοι ξαφνικά ηρεμήσουμε και να γίνει ασυμπτωματική. Μόνο λίγα και εξακολουθούν να έχουν επεκταθεί πόνο στο στήθος, πιθανώς οφείλεται σε μυοκαρδιακή ισχαιμία, χωρίς ενδείξεις της μυοκαρδιακής νέκρωσης.

Preinfarction στηθάγχη - ("Η καρδιά μου πονάει")

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ασθενείς αντιμετωπίζονται σαν να πάσχουν από έμφραγμα του μυοκαρδίου:

Μια ξαφνική επίθεση της στηθάγχης.

Η ταχεία αύξηση της συχνότητας, έντασης και διάρκειας.

Η απότομη αλλαγή του τόπου ή ακτινοβολία.

Ναυτία ή εμετός που σχετίζονται με τον πόνο.

Η συνεχής ή επαναλαμβανόμενη στηθάγχη κατάκλισης.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" angina pectoris
Close