Μεσοκολπική επικοινωνία - secundum στόμιο, στόμιο primum

Μεσοκολπική επικοινωνία - secundum στόμιο, στόμιο primum

Atrial septal Defect
Atrial septal Defect

Η πιο κοινή μορφή ενός μεσοκολπική επικοινωνία είναι η παρουσία του στόμιο secundum τύπου παρουσία στην μέση της διαφραγματικής ανωμαλίας, ενώ λιγότερο κοινός τύπος primum στόμιο που βρίσκεται χαμηλότερα στο διάφραγμα και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν ανωμαλίες στα μιτροειδή τριγλώχινες βαλβίδες . Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, η κανονική οξυγόνου κορεσμένο αίμα από το αριστερό αίθριο διέρχεται εντός του δεξιού κόλπου σε χιλ. τρόπο αύξηση της καρδιακής κοιλίας δεξιά έξοδο και πνευμονική ροή. Η primum ελάττωμα, ανεπάρκεια μιτροειδούς προκαλεί αριστερής κοιλίας strain.defect στη μέση του διαφραγματικό.

Το στόμιο secundum μεσοκολπική επικοινωνία είναι η πιο κοινή μεσοκολπική επικοινωνία και συμβαίνει όταν η κολπική διάφραγμα δεν είναι εντελώς κλειστή κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της καρδιάς. Το στόμιο secundum δημιουργεί μια οπή στο κέντρο του τοιχώματος που διαχωρίζει τα δύο κόλποι, μέσω των οποίων το αίμα ρέει από τα αριστερά προς τα δεξιά διαμέσου της οπής.

Το στόμιο primum μεσοκολπική επικοινωνία είναι η πιο βασική μορφή της κολπικής κανάλι ή την κολποκοιλιακή διαφραγματικό έλλειμμα. Η βασική αίθριο χωρίζεται από το διάφραγμα primum εκτός από το μπροστινό μέρος μιας δομής του κολπικού διαφράγματος σε ασθενείς κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης. Στόμιο primum ελάττωμα φαίνεται να είναι το πιο πολύπλοκο για την επισκευή ελαττώματος αφού συνδέεται με αποκλίσεις από τις δύο βαλβίδες καρδιάς παράλληλα. Στόμιο, primum ελάττωμα ήταν λιγότερο συχνή, αλλά πιο επικίνδυνη από ό, τι το ελάττωμα secundum στόμιο. Όταν πρόκειται για την συγχώνευση των ανώτερων ενδοκαρδιακής μαξιλάρια και μαξιλάρια κάτω ενδοκαρδίου έρχεται στο κλείσιμο του στομίου του primum. Ασθενείς με το ελάττωμα primum στόμιο στην παιδική ηλικία έχουν προβλήματα με την συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, επειδή η καρδιά δεν αντλεί αίμα σαν τις ανάγκες του σώματος.

Η κλινική εικόνα της μεσοκολπική επικοινωνία

Τα συμπτώματα και τα σημάδια της μεσοκολπική επικοινωνία

Η πλειονότητα των ασθενών με μέτρια ένα κολπικό διάφραγμα ελάττωμα είναι ασυμπτωματικές. Στην περίπτωση που υπάρχει μια διακλάδωση που οδηγεί σε δύσπνοια, κόπωση ή καρδιακής αντιρρόπησης. Ορατή sui ψηλαφητή παλμούς στην δεξιάς κοιλίας στο II και III μεσοπλεύριο διάστημα προς τα αριστερά του στέρνου ακούγεται μια μέτρια συστολικό φύσημα που είναι αποτέλεσμα της αυξημένης ροής διαμέσου της πνευμονικής βαλβίδας. Ή στην κορυφή της καρδιάς ακούει ένα μέσο μαλακό θορύβου, το οποίο είναι ένα αποτέλεσμα της αυξημένης ροής διαμέσου της τριγλώχινας βαλβίδας, ιδιαίτερα στην έμπνευση. Trilla δεν είναι κοινή. Το δεύτερο τόνος είναι ευρέως διχασμένη και δεν αλλάζει σε σχέση με την αναπνοή.

Ακτινογραφικά ευρήματα της μεσοκολπική επικοινωνία

Μεγάλες πνευμονικές αρτηρίες με ισχυρές δονήσεις, αυξημένη πνευμονική αγγειακή πρότυπο, αύξηση του δεξιού κόλπου της κοιλιακής αορτής και λίγο κουμπί.

ΗΚΓ: δεξιά απόκλιση του άξονα της ηλεκτρικής ενέργειας. Ελλιπής ή σε πλήρη αποκλεισμό δεξιού σκέλους συναντάται στις περισσότερες περιπτώσεις. Στόμιο primum ελάττωμα σε μια απόκλιση της ηλεκτρικής άξονα προς τα αριστερά με μία περιστροφή στο μετωπικό επίπεδο, το αντίθετο από την κίνηση των χεριών του ρολογιού.

Ειδικές εξετάσεις για μεσοκολπική επικοινωνία

Καρδιακό καθετηριασμό είναι δυνατόν να υπολογιστεί η ποσότητα του αίματος που περνά μεταξύ του αριστερού και του δεξιού κόλπου, μετά ενδοκαρδιακή και πνευμονικές πιέσεις καθώς και η πνευμονική αγγειακή αντίσταση. Ο καθετήρας μπορεί να περάσει διαμέσου του ελαττώματος στον αριστερό κόλπο. Angio καρδιογραφία μπορεί να ανιχνεύσει αν το ερώτημα είναι στόμιο primum ελάττωμα ή ανεπάρκεια της μιτροειδούς.

Η θεραπεία της μεσοκολπική επικοινωνία

Μικρά ελαττώματα διάφραγμα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται χειρουργικά. Χειρουργική θεραπεία της κολπικής διαφράγματος απαιτούν τα εν λόγω ελαττώματα των οποίων είναι το αριστερό-δεξί αναστόμωση (δύο ή τρεις φορές υψηλότερη από συστημική ροή) με ήπια ή καθόλου αυξημένη πνευμονική αντίσταση. Ο λειτουργικός κίνδυνος είναι μικρός και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθούν χειρουργικά ασθενείς των οποίων η αναλογία μεταξύ πνευμονική και συστηματική ροή 1.5:1.

Χειρουργική επέμβαση δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις πνευμονικής υπέρτασης και της Σάντα αντίστροφη λόγω του κινδύνου της οξείας καρδιακής αντιρρόπησης.

Η πρόγνωση του μεσοκολπική επικοινωνία

Οι ασθενείς με μικρό SANTO μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, με μεγαλύτερη SANTO επιβιώσει στη μέση ηλικία ή αργότερα, πριν πρόκειται για την εμφάνιση της πνευμονικής υπέρτασης ή καρδιακής ανεπάρκειας. Αργότερα συνήθως οδηγούν σε κολπική μαρμαρυγή και πνευμονική αγγειακή αντίσταση. Ένα μεγάλο santo να οδηγήσει σε σωματική αναπηρία σε αυτά τα 40 χρόνια της ηλικίας του. Η αυξημένη πνευμονική αγγειακή αντίσταση που προκαλείται από πνευμονική υπέρταση σπάνια συναντώνται στην παιδική ηλικία, όταν πρόκειται για την κολπική τύπους διάφραγμα ελάττωμα του secundum, αλλά είναι κοινή σε περίπτωση ελαττώματος primum διάφραγμα μετά από 40 χρόνια ύπαρξης και των τύπων κολπικής διαφράγματος ελάττωμα του secundum μπορεί να αναπτύξει πνευμονική υπέρταση .

Διατακτικό θνησιμότητα με τη χρήση του μηχανήματος για την εξωσωματική κυκλοφορία είναι χαμηλή (<1%) σε ασθενείς κάτω των 45 ετών, οι οποίοι δεν είναι και έχουν αντιρροπούμενη πίεση <60 mm Hg. 60 mm Hg." g="Increases 6-10% in patients over 40 years of age, they also have heart decompensation and increased pressure 60 mm Hg." j="Αυξήσεις 6-10% σε ασθενείς άνω των 40 ετών, έχουν επίσης ανεπάρκεια της καρδιάς και αυξημένη πίεση 60 mm Hg. "Αυξήσεις 6-10% σε ασθενείς άνω των 40 ετών, έχουν επίσης ανεπάρκεια της καρδιάς και αυξημένη πίεση> 60 mm Hg. Ο μεγαλύτερος αριθμός των επιζώντων εμφανίζουν σημαντική βελτίωση.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Atrial septal Defect
Close