Ηχωκαρδιογραφία

Ηχωκαρδιογραφία

Echocardiography
Echocardiography

Ηχωκαρδιογραφία ή υπερηχογράφημα καρδιάς είναι μια μη επεμβατική, ανώδυνη μέθοδος, δεν απαιτεί ειδική προετοιμασία, δεν παρατηρήθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες και μπορεί να εφαρμοστεί σε μια νεαρή ηλικία, και εάν είναι απαραίτητο εξέταση μπορεί να επαναληφθεί χωρίς να υπάρχει κίνδυνος βλάβης στον ιστό.

Η ηχωκαρδιογραφία είναι μια τεχνική που δημιουργεί γρήγορα ένα παλμικό υπερυψηλής συχνότητας κύματα ήχου.

Όταν αυτά τα κύματα συναντούν ένα αντικείμενο της διαφορετικής πυκνότητας, μερικά κύματα αναπηδήσει πίσω ως ηχώ και προβάλλεται σε ένα ταλαντοσκόπιο ή ένα κινούμενο χαρτί, τον ορισμό των διαφόρων κατασκευών της καρδιάς.

Αυτό το είδος του ελέγχου μας δίνει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη μορφολογία και λειτουργία του καρδιακού μυός, των βαλβίδων της καρδιάς, καρδιακή κοιλότητα μέγεθος, την ταχύτητα της ροής του αίματος μέσω της καρδιάς και μεγάλα αιμοφόρα αγγεία. Doppler τεχνική επιτρέπει την απεικόνιση της ροής του αίματος και την ταχύτητα μέσω των θαλάμων της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.

Ηχοκαρδιογραφία με τη βοήθεια από 2D, 3D εικόνες του Doppler και καταφέρνει να δείτε τον καρδιακό παλμό. Υπερηχοκαρδιογράφημα χρησιμοποιεί μερικές φορές μια μικρή ποσότητα ορού που ένεση μέσα στις φλέβες, προκειμένου να ακυρώσει την διαταραχή του θωρακικού κλωβού. Η ηχωκαρδιογραφία είναι μια δοκιμασία στην οποία δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη προετοιμασία, εκτός από το ότι δεν πρέπει να πιει και να φάει μια-δυο ώρες πριν από την ηχωκαρδιογραφία. Κατά τη διάρκεια της Ηχοκαρδιογραφία μπορεί να σας ζητήσει να αλλάξει θέση ή να κρατάτε την αναπνοή σας για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Η πίεση του υπερηχογραφιστή μπορεί να είναι λίγο υψηλότερο, αλλά δεν είναι για να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα της καρδιάς σας.

Έχει εξαιρετική σημασία στην ανίχνευση και αξιολόγηση, καθώς και τα αποτελέσματα των διαφόρων θεραπεία της καρδιακής νόσου Ηχωκαρδιογραφία χρησιμοποιείται για:

Ασθένειες των βαλβίδων της καρδιάς.

Μυοκαρδιοπάθεια.

Καρδιακή ανεπάρκεια.

Συγγενείς και επίκτητες ανωμαλίες της καρδιάς.

Έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ασθένειες του καρδιακού ιστού (περικάρδιο).

Φλεγμονή και άλλες ασθένειες του καρδιακού μυός (μυοκαρδίτιδα).

Αξιολόγηση των καρδιακών ανωμαλιών σε υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η εκτίμηση των μεγάλων αιμοφόρων αγγείων που εγκαταλείπει την καρδία (αρτηριοσκλήρωση, ανεύρυσμα ...).

Διαταραχές του καρδιακού ρυθμού.

Ανίχνευση των θρομβωτικών και μάζας του όγκου, στην καρδιά.

Εντελώς ανώδυνη πίεση του μορφοτροπέα στο στήθος λαμβάνεται εικόνα της καρδιάς στην οθόνη υπερήχων. Εκτιμώμενο μέγεθος, την εμφάνιση και την κινητικότητα των κοιλοτήτων της καρδιάς, κάθε καρδιακό τοίχωμα, την εμφάνιση και την λειτουργία των βαλβίδων της καρδιάς και μεγάλα αιμοφόρα αγγεία που εγκαταλείπει την καρδία. Η ηχωκαρδιογραφία επιτρέπει την ανίχνευση της παρουσίας οποιουδήποτε ξένου μάζας στο εσωτερικό της καρδιάς και των καρδιακών ιστών. Χάρη στο φαινόμενο Doppler και να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με την κατεύθυνση, την ταχύτητα και τα χαρακτηριστικά της ροής του αίματος στην καρδιά και μπορούμε να υπολογίσουμε τις πιέσεις στους θαλάμους της καρδιάς και η lungs.Echocardiography είναι τώρα ένα από τα πιο σημαντικά διαγνωστική μέθοδος που πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη γραμμή για την ανίχνευση καρδιακών παθήσεων γιατί δίνει πολλές πληροφορίες, είναι ανώδυνη, ακίνδυνη και γρήγορη μέθοδος.

Ο αριθμός και η ποιότητα των πληροφοριών που λαμβάνονται από Ηχωκαρδιογραφία outclassing τις άλλες διαγνωστικές μεθόδους και σχεδόν μια καρδιολογική εξέταση δεν μπορεί να γίνει χωρίς αυτόν. Συνιστάται ότι, καρδιοπαθείς και ειδικές ομάδες πληθυσμού (αθλητές και τα άτομα με καταλήψεις δημόσιων σημασία, πιλότοι, οδηγοί λεωφορείων, ένας μηχανικός ατμομηχανή.)

Ηχωκαρδιογραφία στον αθλητισμό

Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος των νέων που συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες είναι ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα. Είναι επίσης ένα σημαντικό κοινωνικό και ιατρικό πρόβλημα με ευρεία τηλεοπτική κάλυψη, επειδή υπάρχει ένα φαινομενικά υγιή πληθυσμό. Ξαφνικό καρδιακό θάνατο συμβαίνει κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά από ένα υψηλής έντασης φυσική δραστηριότητα. Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας θεωρείται ότι ο κύριος στόχος εξέταση των αθλητών, πριν την έναρξη της σωματικής δραστηριότητας, η ανίχνευση του βωβού καρδιαγγειακές διαταραχές που μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο καρδιακό θάνατο. Ανακαλύπτοντας υφιστάμενη καρδιακή νόσο σε αθλητές με ηχοκαρδιογραφία συχνά οδηγεί σε πλήρη διακοπή των αθλητικών προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου. Από την άλλη πλευρά, λανθασμένη διάγνωση των καρδιακών παθήσεων μπορεί επίσης να οδηγήσει στην απομάκρυνση των αθλητών από τις αθλητικές δραστηριότητες, στερώντας τον από τα πολλά οφέλη που φέρνει ο αθλητισμός.

Υπερηχογράφημα καρδιάς ή ηχοκαρδιογραφία είναι επεμβατική και εύκολα επαναλήψιμη μεθόδων στις αθλητικές καρδιολογία χρησιμοποιείται ευρέως για τη διάκριση μεταξύ των αλλαγών της καρδιάς που προκαλείται από την προσαρμογή στο στρες και τις παθολογικές αλλαγές. Ένα υψηλό επίπεδο της σωματικής δραστηριότητας μπορεί να οδηγήσει σε ένα βαθμό μορφολογικές και λειτουργικές αλλαγές, οι οποίες ονομάζονται «αθλητική καρδιά» και παρατηρούνται σε περίπου 50% των εκπαιδευμένων αθλητών. Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν την αύξηση του μεγέθους των καρδιακών κοιλοτήτων, την αύξηση του πάχους τοιχώματος του αριστερής και της δεξιάς κοιλίας και της αριστερής κοιλιακής μέγεθος, αλλά με διατηρημένα συστολική και διαστολική λειτουργία. Το σχήμα και το μέγεθος της μεταβολής εξαρτάται από τον τύπο και την ένταση των αθλητικών κατάρτισης και χαρακτηριστικά ανακουφίζεται μετά από τερματισμό της άσκησης.

Χρήση ρουτίνας των ηχοκαρδιογραφίας των αθλητών δεν οδήγησε σε σημαντική αύξηση του αριθμού των υπερτροφική καρδιομυοπάθεια ανιχνεύεται σε σχέση με τη βασική επισκόπηση. Σε αθλητές χωρίς υποκειμενικά παράπονα χωρίς οικογένεια ή σημαντική καρδιαγγειακή νόσο, με φυσιολογική σωματική εξέταση και κανονική αρχεία ΗΚΓ, ηχοκαρδιογράφημα έχει περιορισμένη πρόσθετη διαγνωστική αξία για την υψηλή τιμή της αναθεώρησης, η οποία εμποδίζει την ευρεία εφαρμογή της. Διαπιστώθηκε ότι εκτεταμένη χρήση των υπερήχων οδηγεί σε μια αύξηση σε ψευδώς θετικά ή ψευδή αρνητικά αποτελέσματα. Ηχωκαρδιογραφία εξέταση της καρδιάς συνιστάται η ελίτ αθλητές που συμμετέχουν σε έντονες αθλητικές δραστηριότητες που μπορούν να διευκολύνουν ή να οδηγήσει στην εμφάνιση μιας υπάρχουσας καρδιακής νόσου. Ωστόσο, η ανάγκη για επαναλαμβανόμενες αξιολογήσεις και σχόλια από αυτά των αθλητών στην απουσία των συμπτωμάτων, με κανονική σωματική εξέταση και ΗΚΓ αρχεία, παραμένει ασαφής.

Ηχωκαρδιογραφία σε παιδιά και βρέφη

Ηχοκαρδιογραφία είναι μη επεμβατική, ανώδυνη, δεν απαιτεί ειδική προετοιμασία, δεν παρατηρήθηκαν ανεπιθύμητες επιδράσεις και μπορεί να εφαρμοστεί σε νεαρή ηλικία, και εάν είναι απαραίτητο εξέτασης μπορεί να επαναληφθεί χωρίς να υπάρχει κίνδυνος βλάβης του ιστού.

Είναι ενδεδειγμένο προληπτικό υπερηχογράφημα της καρδιάς του κάθε παιδιού.

Συγγενείς ελάττωμα καρδιές.

Διαταραχές του καρδιακού ρυθμού.

Αρτηριακή και πνευμονική υπέρταση.

Ασθένειες των βαλβίδων της καρδιάς.

Φλεγμονή του καρδιακού μυός και των καρδιακών μεμβράνες.

Μυοκαρδιοπάθεια.

Θρομβωτικές και μάζα όγκου στους θαλάμους της καρδιάς.

Στεφανιαία νόσος.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Echocardiography
Close