Πνευμονική στένωση της βαλβίδας

Πνευμονική στένωση της βαλβίδας

Pulmonary valve stenosis
Pulmonary valve stenosis

Βαλβιδική στένωση της πνευμονικής, αυξάνει την αντίσταση των εργασιών παραγωγής, αυξάνοντας την πίεση στην δεξιά κοιλιακή και περιορίζει την ποσότητα της ροής στους πνεύμονες. Ενώ δεν υπάρχει καμία διακλάδωση, αρτηριακό κορεσμό οξυγόνου του αίματος είναι φυσιολογικό, αλλά περιφερική κυάνωση marked αιτία στένωσης του, μειώνοντας έτσι την καρδιακή παροχή. Τα δάχτυλα clubbing και πολυκυτταραιμία είναι απίθανο να συμβεί εάν υπάρχει ελάττωμα κολπική διάφραγμα, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό να καταλήξει με το πέρασμα του αίματος από το δεξιό κόλπο στην αριστερή. Στένωση της πνευμονικής αρτηρίας είναι μία απόφραξη στο επίπεδο της εξόδου της δεξιάς κοιλίας και είναι σχετικά συχνή συγγενή δυσμορφία καρδιάς. Στένωσης μπορεί να εντοπισμένα σε subvalvular επίπεδο, στο επίπεδο της πνευμονικής αρτηρίας και subvalvular βαλβίδας, και μπορεί να αντιπροσωπεύει μια πιο εντοπισμένη συνδυασμούς. Βαλβίδα νόσου πνευμονικής στένωσης είναι η πιο κοινή μορφή της απομονωμένης απόφραξη οδού εκροής της δεξιάς κοιλίας. Συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς συμβαίνουν σε μια σύνθετη αλληλεπίδραση των γενετικών παραγόντων και περιβαλλοντικών παραγόντων. Είναι σπάνιο να βρεθεί η αιτία των συγγενών καρδιακών δυσπλασιών, όπως, για παράδειγμα, της μητέρας ή ερυθράς χρόνια υπερβολική κατάχρηση του αλκοόλ στη μητέρα κατά τη διάρκεια της εμβρυογένεσης. Διάφοροι παράγοντες, όπως η υποξία, ιονίζουσα ακτινοβολία, ορισμένα φάρμακα έχουν τερατογόνες επιδράσεις. Ο κίνδυνος των συγγενών καρδιακών ελλειμμάτων στα παιδιά των γονέων με συγγενή δυσπλασία της καρδιάς είναι χαμηλή, 2-5%, και δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στο σχεδιασμό των απογόνων.

Η κλινική εικόνα της πνευμονικής βαλβίδας στένωση

Τα συμπτώματα και τα σημάδια της πνευμονικής βαλβίδας στένωση

- Μέτρια περιπτώσεις (εάν η διαβάθμιση της πίεσης μεταξύ της δεξιάς κοιλίας πνευμονικής αρτηρίας είναι μικρότερη από 50 mm Hg) ήταν ασυμπτωματικές.

- Μέτρια και σοβαρή στένωση (εάν η κλίση υπερβαίνει τα 80 mm Hg) προκάλεσε μια δύσπνοια κατά την κόπωση (χωρίς καρδιακή ανεπάρκεια), ζάλη και πόνο στο στήθος στο σωστό χαλάρωση κοιλίας συμβαίνουν σε σοβαρές περιπτώσεις συνοδεύεται από οίδημα, αυξημένη δύσπνοια και κόπωση .

Στο δεύτερο και τρίτο μεσοπλεύριο διάστημα αριστερά του στέρνου μπορεί να σχηματίσει μια εξέχουσα συγκίνηση και να ακούσετε μια σαφή και σκληρή συστολικό φύσημα. Χοανοειδής στένωση σε παρουσία φύσημα ακούγεται στο τρίτο και τέταρτο διάστημα intercostales. Σε σοβαρές περιπτώσεις, λόγω της μουρμούρισμα του δευτέρου τόνου είναι ασαφής. Πνευμονική συνιστώσα μειώνεται, παρατεταμένη ή απουσιάζει. Και τα δύο συστατικά μπορεί να ακουστεί στη μέση σοβαρές περιπτώσεις. Υπάρχει επίσης presystoles καλπασμό και εξέφρασε "ένα" κύμα στον παλμό φλεβικό σε σοβαρές περιπτώσεις. Τα συμπτώματα εξαρτώνται από το βαθμό της στένωση της πνευμονικής βαλβίδας αρτηρίας. Οι ασθενείς με ήπια στένωση έχουν συνήθως δεν έχει συμπτώματα και η νόσος συνήθως δεν παρουσιάζουν σημαντική πρόοδο κατά τη διάρκεια της ζωής, και να αποκαλύψει με τα ευρήματα της έρευνας φύσημα. Πιο σοβαρή στένωση εμποδίζει την αντίστοιχη αύξηση της καρδιακής παροχής κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης και σύντομα με την έκφραση της κόπωσης, δύσπνοια (δυσκολία στην αναπνοή) και μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση της συγκοπής (παροδική απώλεια της συνείδησης). Μπορεί να υπάρχει το άνοιγμα της επικοινωνίας μεταξύ του δεξιού κόλπου και αριστερό κόλπο στο επίπεδο του ωοειδούς τρήματος. Με τη μετάβαση του αίματος με μια ανεπαρκή ποσότητα του οξυγόνου από τα δεξιά προς τα αριστερά κόλπο, και στη συνέχεια στην συστηματική κυκλοφορία και οδηγεί σε κυάνωση. Όπως όλα τα καρδιακά ελαττώματα κυανογόνου, και αυτό επιβραδύνει την ανάπτυξη και την αύξηση του βάρους του σώματος και το ύψος του παιδιού.

Ακτινογραφικές εξετάσεις καθώς και ακτινοσκόπηση της πνευμονικής βαλβίδας στένωση

Μέγεθος της καρδιάς μπορεί να είναι φυσιολογική. Ωστόσο, ανάλογα με την σοβαρότητα της ασθένειας μπορεί να αυξηθεί δεξιάς κοιλίας και κόλπο της καρδιάς ή μπορεί να είναι πολύ μεγάλο. Η πνευμονική αρτηρία διαστέλλεται με ασθενή ή απόντα παλμούς στην περίπτωση της βαλβιδική στένωση, ενώ οι κανονικές παλμούς σε χοανοειδής στένωση. Πνευμονική αγγείωση είναι φυσιολογικό ή μειώνονται σε σοβαρές περιπτώσεις πνευμονικές βαλβίδες. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να προσδιοριστεί αν η βαλβιδική στένωση infundibularis τύπου και μαζί με το "βαφής αραίωση" καμπύλη να επιβεβαιωθεί η παρουσία ή απουσία των συνδεδεμένων αναστομώσεων. Η αγγειογραφία περιγράφει την ανατομία του ελαττώματος, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος κώδωνα κοιλίας.

ΗΚΓ: ηλεκτρική απόκλιση του άξονα προς τα δεξιά ή προς τα δεξιά κοιλιακή υπερτροφία, εξέχουσα κύμα P.

- Καρδιακή καθετηριασμός είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η κλίση πίεσης καθώς το άκρο του περάσματος του καθετήρα

Η θεραπεία της πνευμονικής στένωσης βαλβίδας

Καθαρό στένωση με εμφανή εξελισόμενη υπερτροφίας και βαθμίδωση διαμέσου 75-80 mm Hg μπορεί να θεραπευθεί με χειρουργική επέμβαση με χαμηλή θνησιμότητα και λειτουργική άριστα αποτελέσματα στις περισσότερες περιπτώσεις. Ελάττωμα πρέπει να διορθωθεί υπό τον άμεσο έλεγχο του ματιού? Ελλείψεις που έχουν μια ισχυρή υπερτροφία της οδού εκροής Α θα πρέπει να διορθωθεί μέσα από την τρύπα στον δεξιάς κοιλίας.

Πρόβλεψη της πνευμονικής βαλβίδας στένωση

Ασθενείς με μέτρια στένωση μπορεί να έχει μια φυσιολογική ζωή. Μπορεί να αναπτυχθεί βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα. Αισθητή στένωση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια, ειδικά στα είκοσι και τριάντα. Ήπια στένωση μπορεί να είναι ασυμπτωματική στην παιδική ηλικία και την παιδική ηλικία, αλλά τα συμπτώματα της καρδιάς συμπεριλαμβανομένης της ανεπάρκειας της καρδιάς έγινε πιο έντονη κατά τα επόμενα χρόνια. Μόνο το 12% των ασθενών μπορεί να επιβιώσει των 50 ετών. Στην περίπτωση του καθαρού στένωσης σύμπτωση με βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα εμφανίζεται στο 1% των περιπτώσεων ετησίως.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Pulmonary valve stenosis
Close