Παράκαμψη

Παράκαμψη

Bypass
Bypass

Μια παράκαμψη στεφανιαίας αρτηρίας είναι μια χειρουργική επέμβαση στην καρδιά για τη γεφύρωση της στένωσης των στεφανιαίων αρτηριών - τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν την καρδιά. Για την παράκαμψη αυτή χρησιμοποιούνται οι αρτηρίες ή φλέβες λαμβάνονται από άλλα μέρη του σώματος, όπου η παρουσία τους δεν είναι απαραίτητη. Bypass χρησιμοποιούνται για το αίμα, πάνω από την στένωση, οδηγούν σε μείωση της παρακάτω. Έτσι, η καρδιά παίρνει αρκετό οξυγόνο που απαιτείται για την κανονική λειτουργία.

Παράκαμψη για την καρδιά είναι μια λειτουργία που ο ασθενής πρέπει να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της καθημερινής ζωής. Παράκαμψης λύνει τον πόνο της στηθάγχης, αποτρέπει έμφραγμα του μυοκαρδίου και σε ασθενείς οι οποίοι είναι ήδη μετά από έμφραγμα αποτρέψει περαιτέρω επιδείνωση της λειτουργίας του μυοκαρδίου. Λόγω της έκτασης της νόσου στεφανιαίας παράκαμψης είναι η πιο συχνά εκτελούνται χειρουργική διαδικασία στον κόσμο.

Τα σκάφη που χρησιμοποιούνται για την παράκαμψη αναφέρεται ως μοσχεύματα. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι μοσχευμάτων παράκαμψης: φλεβική και αρτηριακή. Φλεβική παράκαμψη μοσχεύματα λόγω των χαρακτηριστικών του, της χαμηλής ποιότητας και τοίχου διατίθενται στην στεφανιαία αγγεία μικρότερης σημασίας. Αρτηριακά μοσχεύματα παράκαμψης είναι πλέον και την καλύτερη επιβίωση. Αρτηριακό παρακαμπτήριο μόσχευμα είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο και τοποθετείται στο μπροστινό μέρος του κοιλιακό κλάδο της αριστερής στεφανιαίας αρτηρίας. Τρέφει το πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα από το οποίο να απογειωθεί και εύκολα μεταφέρονται στην καρδιά. Είναι ευρέως αποδεκτό και σχεδόν υποχρεωτική τρόπος γεφύρωσης του μπροστά από τα αριστερής κοιλίας κλάδων των στεφανιαίων αρτηριών.

Παράκαμψη χειρουργική επέμβαση συνήθως διαρκεί 3-5 ώρες και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο ασθενής βρίσκεται υπό γενική αναισθησία. Η λειτουργία παράκαμψης ξεκινά με παράλληλες εργασίες για την προετοιμασία του θώρακα και των άκρων (πόδια ή τα χέρια) από τα οποία λαμβάνουν αρτηριακή ή φλεβική μοσχεύματα. Οι εργασίες στο στήθος, ξεκινήστε με ένα άνοιγμα το στέρνο, το οποίο κόβεται κάθετα, και με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένων μέσων, η ακμή του στέρνου να απομακρύνονται. Αυτό επιτρέπει ο χειρουργός ελεύθερη πρόσβαση στο περικαρδιακή κοιλότητα (περικάρδιο), ανοίγοντας ερχόμαστε στην καρδιά.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης παράκαμψης, η καρδιά είναι σε κατάσταση ηρεμίας, και όλες οι ζωτικές λειτουργίες που υποστηρίζονται από τη συσκευή για την εξωσωματική κυκλοφορία. Αυτή η συσκευή παρέχει τεχνητή οξυγόνωση του αίματος μέσω του φυσιολογικό επίπεδο, και η ροή μέσω όλων των μερών του σώματος, έτσι είναι κατανοητό γιατί αυτό το μηχάνημα είναι αργκό ονομάζεται τεχνητή "καρδιάς-πνεύμονα." Αυτή η μορφή της τεχνητής κυκλοφορίας και επιτρέπει τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος κατέρχεται στο επίπεδο του ήπιου, μέτριου ή βαθύ υποθερμίας. Αγγειακές σφιγκτήρας τοποθετείται στην ανιούσα αορτή της καρδιάς, το οποίο διαχωρίζεται από το υπόλοιπο κυκλοφορία συστηματική κυκλοφορία. Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατόν να σταματήσει η καρδιά, με τη χορήγηση του κρύου κάλιο στις στεφανιαίες αρτηρίες. Η καρδιά γίνεται ακίνητος και χαλαρή, γιατί η καρδιά σταματά στη φάση διαστολή η οποία σας επιτρέπει να εργάζεστε σε ένα ήσυχο χειρουργικό πεδίο.

Ο χειρουργός παράκαμψης ξεκινά στεφανιαία χειρουργική επέμβαση καρδιάς στην επιφάνεια, ακριβώς παραπάνω, οι στεφανιαίες αρτηρίες, με ένα μικρό κόψιμο (τομή). Η τομή εκτείνεται με ένα ειδικό ψαλίδι σε μήκος 5-8 mm, και στη συνέχεια το δοχείο αίματος του δότη (αρτηρία ή φλέβα) απολαμβάνοντας μια ειδικά υλικά ραμμάτων για την στεφανιαία αρτηρία. Μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης στην καρδιά, με το αορτικό απομάκρυνση σφιγκτήρα θα δημιουργηθεί κανονική κυκλοφορία του αίματος στις στεφανιαίες αρτηρίες. Με την τοποθέτηση αποχετεύσεις στο περικάρδιο και συρμάτων για προσωρινό βηματοδότη οδηγεί στην τελική φάση της λειτουργίας. Το στήθος κλείνεται και ο ασθενής μεταφέρεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας, και έτσι τελειώνει η λειτουργία παράκαμψης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ρουτίνας bypass εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς δεν απαιτεί μια μετάγγιση αίματος. Αν η μετάγγιση είναι απαραίτητη, συνεπάγεται κάποιο κίνδυνο. Ειδικά μέτρα που εφαρμόζονται για την πρόληψη της μετάδοσης μολυσματικών υλικών στο αίμα.

Bypass συνήθως εκτελείται στο σταμάτησε καρδιά. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατόν να κάνει παράκαμψη σε μια εργάσιμη καρδιά. Λειτουργίες για το λεγόμενο. Πάταξη της καρδιάς γίνεται σε ασθενείς που απαιτούν μικρότερο αριθμό παράκαμψης ή σε ασθενείς με κίνδυνο, αν είναι δυνατόν.

Ο ασθενής θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο αριθμός των ενσωματωμένων παρακάμπτει είναι σχετική, και δεν αντιστοιχεί πάντα με την σοβαρότητα της νόσου. Ο ασθενής που έλαβε τέσσερις παρακάμπτει δεν είναι κατ 'ανάγκην "άρρωστος" από εκείνους που έλαβαν μόνο μια παράκαμψη. Κράτος των στεφανιαίων αρτηριών, της λειτουργίας της αριστερής κοιλίας και συνοδά νοσήματα καθορίζει τη σοβαρότητα της καρδιο ασθενείς με χειρουργική επέμβαση.

Διάρκεια της παράκαμψης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Κάποιος πρέπει να έχετε κατά νου ότι με έναν χειρούργο παράκαμψης μόνο στένωση γέφυρα, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου, καθώς και νέα στένωση μπορεί να συμβεί την πάροδο του χρόνου κάτω από την παράκαμψη. Επίσης, μερικοί φλέβες παρακάμπτουν μικρότερη από αρτηριακό. Χρησιμοποιώντας την αρτηρία στην μπροστινή κοιλιακή διακλάδωση της αριστερής στεφανιαίας αρτηρίας είναι απαραβίαστη. Ασθενής μετά από χειρουργική επέμβαση παράκαμψης πρέπει να αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής τους και διατροφή για να παρατείνουν τη μέγιστη διάρκεια της παράκαμψης.

Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση παράκαμψης καρδιάς έχει την ίδια επιλεξιμότητα για τον ασθενή καθώς και συμβατικά παράκαμψης εγχείρηση ανοικτής καρδιάς, αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί στην καρδιά ήττα. Ασθενείς που έχουν ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση παράκαμψης καρδιάς έχουν μια ελαφρύτερη και μικρότερη ανάκτηση και λιγότερο πόνο κατά τη διάρκεια βαθιάς αναπνοής μετά την επέμβαση. Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση παράκαμψης καρδιάς φέρνει και άλλα πλεονεκτήματα όπως βραχύτερη παραμονή στο νοσοκομείο μετά από χειρουργική επέμβαση, μικρότερη πιθανότητα μόλυνσης, λιγότερη αιμορραγία, και λιγότερο δαπανηρή.

Επιπλοκές μετά παράκαμψης εγχείρηση ανοικτής καρδιάς μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους βαθμούς. Ωστόσο, ένα από τα απλούστερα ταξινόμησης των επιπλοκών είναι κατάταξή τους σε δύο ομάδες: θανατηφόρο και μη θανατηφόρο. Σύμφωνα με θανατηφόρες επιπλοκές σημαίνει θανατηφόρες επιπλοκές ήταν η άμεση αιτία θανάτου των ασθενών, και ευτυχώς, είναι σπάνιες. Στη δεύτερη περίπτωση είναι οι μικρές επιπλοκές που δεν απειλεί σημαντικά τον ασθενή και δεν επηρεάζουν τη θεραπεία και την αποκατάστασή τους. Το μεγάλο πρόβλημα, αν οι μη θανατηφόρες επιπλοκές δεν αναγνωρίζουν το χρόνο και το "ντόμινο" οδηγούν κατ 'αρχήν σε σοβαρές διαταραχές στον οργανισμό, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι θανατηφόρα. Οι πιο συχνές επιπλοκές κατά τη διάρκεια της παράκαμψης bypass εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό έμφραγμα, νευρολογικά προβλήματα, προβλήματα στους πνεύμονες, μολύνσεις, αιμορραγικές διαταραχές, και την πήξη του αίματος.

Ανάκτηση μετά το bypass επέμβαση ανοιχτής καρδιάς έχει αρκετές φάσεις και επηρεάζεται και από τα δύο ατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς, και τον τύπο και τη σοβαρότητα της λειτουργίας. Μετά την επέμβαση παράκαμψης, ο ασθενής αισθάνεται χειρότερα, αλλά αυτό είναι μόνο προσωρινή, ως αποτέλεσμα του τραύματος κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης παράκαμψης. Συνεπώς, σε όλες τις καρδιακές νοσοκομεία εκτελούν προεγχειρητική προετοιμασία του ασθενούς. Περιλαμβάνει όχι μόνο υγιεινής και διαιτητικών προετοιμασία του ασθενούς, αλλά επίσης και μια σειρά των συνομιλιών κατά την οποία η δοκιμή και ψυχολογική προετοιμασία των ασθενών για χειρουργική επέμβαση παράκαμψης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην κλινική, οι ασθενείς σταδιακά κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για την παράκαμψη, η θεραπεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς και τα μέτρα της πρόωρης μετεγχειρητική αποκατάσταση. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες με τις συμβουλές και την καθοδήγησή τους θα επηρεάζουν προετοιμάσει καλύτερα τους ασθενείς να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και στην ταχύτερη προσαρμογή τους στο περιβάλλον στο οποίο ζούσαν πριν. Ανάκαμψη από χειρουργική επέμβαση παράκαμψης διαρκεί αρκετές εβδομάδες, ανάλογα με το εάν αυτή είναι ανοικτή χειρουργική επέμβαση παράκαμψης καρδιάς ή ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση παράκαμψης καρδιάς. Μετά από χειρουργική επέμβαση παράκαμψης θα πρέπει να λάβει τη φροντίδα της υψηλής χοληστερόλης στο αίμα και ένα σιτηρέσιο προσαρμοσμένο σε αυτό το πρόβλημα. Μετά από χειρουργική επέμβαση παράκαμψης είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στην Υπέρταση. Οι ασθενείς μετά την χειρουργική επέμβαση παράκαμψης θα πρέπει να ασκείστε τακτικά και να διατηρήσουν ένα υγιές σωματικό βάρος. Παράκαμψη χειρουργική επέμβαση οι ασθενείς πρέπει επίσης να επισκέπτονται τακτικά τους γιατρούς, για τον έλεγχο του στρες, να λάβει μέρος σε προγράμματα αποκατάστασης, καθώς και τακτικές για τον έλεγχο του σακχάρου του αίματος. Οι ασθενείς μετά την χειρουργική επέμβαση παράκαμψης θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε πιθανές επιπλοκές και να αναφέρουν κάθε αλλαγή του καρδιολόγου σας. Επίσης, οι ασθενείς πρέπει να φορούν ελαστική στήριξη στο σημείο όπου οι φλέβες του ποδιού έχει αφαιρεθεί. Κοιλότητα στο στήθος χρειάζεται αρκετούς μήνες για να ανακάμψει από τη χειρουργική επέμβαση παράκαμψης. Μετά από χειρουργική επέμβαση παράκαμψης, οι ασθενείς μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή μόνο σε περίπτωση που ακολουθείτε τις συμβουλές του γιατρού για μια υγιή ζωή. Μετά τη χειρουργική επέμβαση παράκαμψης, οι ασθενείς είναι απαλλαγμένες από στηθάγχη και έχουν έναν χαμηλότερο κίνδυνο της εμφάνισης του εμφράγματος του μυοκαρδίου.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Bypass
Close