Καρδιακός επιπωματισμός

Καρδιακός επιπωματισμός

Cardiac tamponade
Cardiac tamponade

Τι είναι το καρδιακό επιπωματισμό

Καρδιακός επιπωματισμός είναι μια σπάνια απειλητική για τη ζωή επιπλοκή στην οποία υπάρχει συσσώρευση υγρού, αίματος, θρόμβους, ή αερίου στο περικαρδιακό χώρο, ο χώρος ανάμεσα στο μυοκάρδιο και περικάρδιο. Καρδιακός επιπωματισμός είναι η συμπίεση της καρδιάς λόγω της αυξημένης πίεσης περικαρδιακή χώρο, η οποία να οδηγήσει σε ανεπαρκή κοιλιακή πλήρωση του αίματος και μειωμένη καρδιακή παροχή και μειωμένη πίεση αίματος. Η συσσώρευση υγρών στο περικάρδιο, σε ποσότητα επαρκή για να προκαλέσει σημαντική απόφραξη της ροής του αίματος στον θάλαμο, που οδηγεί σε καρδιακή επιπωματισμός, σοβαρές επιπλοκές που μπορεί να αποβεί μοιραία εάν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα.

Αιτίες της καρδιακό επιπωματισμό

Αιτίες της περικαρδιακή συλλογή και την εμφάνιση της καρδιακής επιπωματισμός μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά το ρευστό στο χώρο περικαρδιακή είναι πιο συχνά επηρεάζεται λόγω pekaditisa, τραύμα στο στήθος, αορτική ανατομή, ουλές, υποθυρεοειδισμό, καρκίνο του πνεύμονα, όγκους hHeart, νεφρική ανεπάρκεια, καρκίνος του τα κύτταρα του αίματος, η θεραπεία με ακτινοβολία, πληγές στην καρδιά, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, ουραιμία, μετά από μια καρδιακή προσβολή και εγχείρηση ανοικτής καρδιάς. Το ποσό των συσσωρευμένων υγρών στο περικαρδιακό χώρο δεν σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση της καρδιακής επιπωματισμό. Ταχεία συσσώρευση μικρές ποσότητες ρευστού μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα της καρδιακής επιπωματισμός διότι δεν υπάρχει χρόνος για να τεντώσει αρκετό περικάρδιο, προκαλώντας μια ξαφνική πίεση σχετικά με τις δυσκολίες της ροής του αίματος και της καρδιάς. Εάν στο περικαρδιακό χώρο τα ρευστά συσσώρευσης είναι βραδέως, περικάρδιο μπορεί να προσαρμόζεται σε μεγάλες ποσότητες υγρών, ακόμη και έως 2 λίτρα χωρίς την εμφάνιση της καρδιακής επιπωματισμό. Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν μια μέτρια ποσότητα των υγρών στο περικαρδιακό χώρο η οποία δεν οδηγεί στην εμφάνιση της καρδιακής επιπωματισμό αλλά προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή. Στην κλινική εικόνα της καρδιακής επιπωματισμός μπορούμε να δούμε μια πτώση στην πίεση του αίματος, αυξημένη συστηματική φλεβική πίεση και ταχυκαρδία με σιωπηλή καρδιακό φύσημα.

Τα συμπτώματα της καρδιακής επιπωματισμός

Τα πιο κοινά συμπτώματα που εμφανίζονται σε συσσώρευση υγρών στην περικαρδιακό χώρο που οδηγούν σε καρδιακό επιπωματισμό είναι η δύσπνοια και προκάρδιο πόνο που προκαλείται από περικαρδίτιδας, οι οποίες μειώνονται σε όρθια θέση και την κλίση προς τα εμπρός. Στην κατάσταση που οδηγεί στην ανάπτυξη καρδιακής επιπωματισμός Μπορούμε να δούμε μετά από τα σημεία μπορούν να εμφανιστούν σημάδια: περικαρδίτιδα, μπορεί να δει κανείς ταλάντωσης μεταβολές στην τάση του ΗΚΓ, μη ειδικές αλλαγές στο τμήμα ST και κύμα Τ, ακτίνων-Χ της καρδιάς και πνεύμονες έδειξε συμμετρικά διευρυμένη καρδιακή σκιά. Καρδιακός επιπωματισμός είναι μια οξεία κατάσταση που συνοδεύεται από ωχρότητα, εφίδρωση και το άγχος, οδηγεί σε υπόταση και ταχυκαρδία, διογκωμένες φλέβες στο λαιμό είναι ορατά. Ηχωκαρδιογραφία αποκάλυψε την παρουσία ελεύθερου υγρού σε περικαρδιακό χώρο και διαστολική κατάρρευση του δικαιώματος καρδιακές κοιλότητες. Το κύριο σύμπτωμα της καρδιακής επιπωματισμός είναι ο πόνος στο στήθος, δύσπνοια και κόπωση. Μεγαλύτερη ποσότητα των υγρών στο χώρο περικαρδιακή αιτία σοβαρή δύσπνοια λόγω πίεσης στους πνεύμονες, δυσκολία στην κατάποση λόγω της πίεσης επί του οισοφάγου, βήχα λόγω της πίεσης στην τραχεία και τους βρόγχους και την παρόρμηση για να κάνει εμετό, λόγω της πίεσης επί των κοιλιακά όργανα. Ο ασθενής είναι χλωμό, και τα δάχτυλά του, τη μύτη και τα αυτιά μελανιασμένο, καλύπτονται με τον ιδρώτα και την καρδιά του λειτουργεί γρήγορα. Εκτός των τυποποιημένων δοκιμών καρδιακό επιπωματισμό εφαρμόζεται και δοκιμάζεται για τον ιό HIV και τη φυματίωση. Καρδιακός καθετηριασμός με μέτρηση της πίεσης στους θαλάμους της καρδιάς μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση, αλλά μερικές φορές είναι χάσιμο χρόνου, διότι καρδιακός επιπωματισμός είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση.

Η θεραπεία της καρδιακής επιπωματισμός

Η θεραπεία της καρδιακής επιπωματισμός έρχεται κάτω στην απομάκρυνση των υγρών από το περικαρδιακό χώρο και την επίτευξη κανονική ροή του αίματος. Το ρευστό αφαιρείται με τη βοήθεια της ειδικής βελόνας και η ροή του αίματος επιτυγχάνεται δίνοντας ενδοφλέβια ορό. Είναι επίσης δυνατή η αφαίρεση μέρους του περικαρδίου για την αφαίρεση υγρού, αλλά αυτό είναι σπάνια χρησιμοποιείται. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας καρδιακών επιπωματισμός, το οξυγόνο χορηγείται στον ασθενή. Μετά την απομάκρυνση των υγρών, προκαλώντας για εμφάνιση καρδιακών επιπωματισμός πρέπει να αποκαλυφθεί. Καρδιακός επιπωματισμός έκβαση της θεραπείας είναι καλή, αλλά μπορεί να έρθει πίσω, αν Καρδιακός επιπωματισμός είναι χωρίς θεραπεία μπορεί να προκαλέσει το θάνατο.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Cardiac tamponade
Close