Στεφανιαία ενδοπρόθεση

Στεφανιαία ενδοπρόθεση

Coronary stent
Coronary stent

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει υπάρξει συχνή αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο, συμπεριλαμβανομένης μια μερική ή πλήρη απόφραξη (στένωση) των αρτηριών που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο με αίμα. Από αυτές τις τέσσερις αρτηρίες, στις περισσότερες περιπτώσεις, δύο εμπρόσθιους αρρωσταίνουν - μια καρωτιδική αρτηρία, συνήθως πολύ μεγαλύτερη διάμετρο από το τελευταίο - σπονδυλικής, οδηγώντας σε διαταραχή της ροής του αίματος και μια σειρά από συνέπειες της οποίας σίγουρα το πιο σοβαρό - εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη ενός μερική ή ολική απόφραξη της καρωτιδικής αρτηρίας: υψηλή πίεση αίματος, διαβήτη και αυξημένα λιπίδια αίματος. Σε ορισμένους ασθενείς, υπάρχει μόνο ένας παράγοντας, περίπου δύο, τρία, το οποίο σημαίνει ότι θα πάρει σχεδόν αναπόφευκτα αθηροσκληρωτική νόσο, το μόνο ερώτημα είναι πότε. Εκτός από αυτά, υπάρχουν παράγοντες κινδύνου, όπως η χαμηλότερη κληρονομιά, τρόπους ζωής, η χαμηλή σωματική δραστηριότητα, το άγχος. . .

Ενσωμάτωση στεφανιαίας ενδοπρόθεσης ξεκινά καθώς στεφανιαία αγγειογραφία. Μερικές από τις αρτηρίες στη βουβωνική χώρα, στον καρπό του χεριού ή του άνω βραχίονα είναι διάτρητο. Το σύρμα εισάγεται στην αρτηρία μέσω του οποίου με τον καθετήρα έρχεται στην αρχή των στεφανιαίων αρτηριών, που είναι ακριβώς πάνω από την αορτική βαλβίδα. Κατά τη διάρκεια της στεφανιαίας ενδοπρόθεσης ο ασθενής είναι ξύπνιος όλη την ώρα σε επαφή με την ομάδα που πραγματοποίησε τη διαδικασία. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται τεχνικά διαδερμική στεφανιαία παρέμβαση (PCI) και στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας.

Μόλις ο καθετήρας φέρθηκε στην αρχή της αρτηρίας, καθετήρα καλή θέση της καθετήρα στεφανιαίας επιβεβαιώνουν ενδοφλέβια αντίθεσης μέσα στην αρτηρία. Ένας άνθρωπος έχει δύο αρτηρίες, δεξιά και αριστερά, η οποία χωρίζεται σε πρόσθια κατιούσα αρτηρία και περισπωμένη. Διαμέσου του εσωτερικού ενός καθετήρα μέσα στην στεφανιαία αρτηρία εισάγεται το στεφανιαίο σύρμα. Είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, αλλά με ένα ειδικά σχεδιασμένο κεφαλής που μπορεί να είναι μαλακές ή σκληρές, ανάλογα με το τι είδος των αλλαγών επί του αιμοφόρου αγγείου. Στο εσωτερικό των αρτηριών, μέσω της στεφανιαίας σύρματος εισάγουν όλα τα άλλα συστήματα: μπαλόνια, στεφανιαίας ενδοπρόθεσης, θρόμβου συστήματα αναρρόφησης, συστήματα κοπής της πλάκας, συστήματα για τη μέτρηση της σοβαρότητας της στένωσης και ακόμη και ένα ειδικό ανιχνευτή υπερήχων που μπορεί να συλλάβει το εσωτερικό της στεφανιαίας αρτηρίες.

Μεταβολές επί των στεφανιαίων αρτηριών μπορεί να κυμαίνεται από το φως μέχρι μια πλήρη απόφραξη ενός αιμοφόρου αγγείου. Μόλις το σύρμα διέρχεται στένωση ή απόφραξη, το μπαλόνι έχει οριστεί σε έσπασαν το βάρος λιπιδίου, ωθούμενο έναντι του τοιχώματος και να δημιουργηθεί χώρος για την στεφανιαία στεντ. Μπαλόνια φουσκώνουν σε πολύ υψηλές πιέσεις, οι οποίες κυμαίνονται από 10 έως 20 ατμόσφαιρες. Για την απεικόνιση, σε μια πίεση των ελαστικών αυτοκινήτων είναι δύο έως τρεις ατμόσφαιρες. Μετά την προετοιμασία του σκάφους, σε ένα δοχείο στεφανιαίας ενδοπρόθεσης εισάγεται.

Μια στεφανιαίων στεντ είναι ένα μικρό μεταλλικό πρόθεση σαν ελατήριο από ένα στυλό. Το δοχείο αίμα έρχεται στερεωθεί σε ένα μπαλόνι και μετά το φούσκωμα του μπαλονιού παραμένει πάντα στο εσωτερικό του αιμοφόρου αγγείου. Κατά τη διάρκεια της στεφανιαίας εμφύτευση stent μια ποικιλία από επιπλοκές είναι δυνατόν να απαιτούν ιατρική παρέμβαση σπάνια από άλλες περιοχές: καρδιακή αγγειακή χειρουργική επέμβαση μετάγγιση, κλπ. Η ομάδα που εκτελεί PCI πρέπει να είναι έτοιμη να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει τις ενδεχόμενες επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της εκτέλεση της διαδικασίας.

Μετά από στεφανιαία εμφύτευση stent, υπάρχουν δύο προβλήματα. Το πρώτο πρόβλημα είναι η θρόμβωση, αυτό είναι. Σχηματισμός ενός θρόμβου αίματος στην στεφανιαία στεντ. Σε αυτό το πρόβλημα, αγωνιζόμαστε διπλής αντιαιμοπεταλιακής αγωγής. Ένα άλλο πρόβλημα είναι η αντίδραση του αιμοφόρου αγγείου με την παρουσία στεφανιαίας ενδοπρόθεσης, που είναι φυσικά, ένα ξένο σώμα. Αυτό το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, με μακρά βλάβες σε μικρά αιμοφόρα αγγεία. . . Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούνται stents της στεφανιαίας εμποτισμένα με ειδικές ουσίες που εμποδίζουν και να μειώσει το αιμοφόρο αγγείο της αντίδρασης.

Συλλέγονται στοιχεία δείχνουν ότι η καρωτιδική αρτηρία stenting σίγουρα πολύ λιγότερο ασφαλές από καρωτιδική ενδαρτηρεκτομή σε ασθενείς με συμπτωματική και ασυμπτωματική στένωση της καρωτιδικής αρτηρίας. Τα ποσοστά του εγκεφαλικού επεισοδίου και του θανάτου ήταν πολύ υψηλότερες σε ασθενείς με ένα εμφυτευμένο στεντ καρωτιδική αρτηρία σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν ενδαρτηρεκτομή.

Διαγνωστικές διαδικασίες λαμβάνουν κατά μέσο όρο 15-30 λεπτά, και θεραπευτική, βάζοντας το στεντ, συνήθως 30-60 λεπτά. Πιο πολύπλοκες διαδικασίες, όταν τεθεί αρκετές στεφανιαία stents, μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από δύο ώρες. Ασθενής μετά από 24 ώρες απελευθερώνεται για να πάει στο σπίτι. Ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, η νοσηλεία παρατείνεται λίγες ημέρες μετά τη διαδικασία. Έλεγχος στο γιατρό συνιστάται τουλάχιστον δύο φορές κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών.

Μετά από μια στεφανιαία εμφύτευση stent σε μια στεφανιαία αρτηρία, ο ασθενής πρέπει να λαμβάνουν τακτικά να λαμβάνουν διπλή αντιαιμοπεταλιακή θεραπεία για αρκετούς μήνες έως ένα χρόνο, μερικές φορές περισσότερο, ανάλογα, όταν το στεντ ήταν εγκατεστημένο. Αυτή η θεραπεία είναι εξαιρετικά σημαντική, δεδομένου ότι μία από τις επιπλοκές της θρόμβωσης, η οποία μπορεί να συμβεί κατά την πρώτη ημέρα, πρώτη εβδομάδα, αλλά μετά από ένα μήνα. Οποιαδήποτε διακοπή οικειοθελώς της διπλής αντιαιμοπεταλιακής αγωγής, χωρίς διαβουλεύσεις με καρδιολόγο, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση της στεφανιαίας θρόμβωσης του stent.

Μετά από στεφανιαία στεντ εμφύτευση ασθενής δεν θα πρέπει να υπόκεινται σε σωματική προσπάθεια όπως οι εξής: των κοινών stents σε τρεις μήνες και έξι μήνες για επικάλυψη. Σύμφωνα με άσκηση σημαίνει ανύψωση φορτίου και φορτίου πιέζοντας = προσπάθεια που απαιτεί περισσότερη σωματική ένταση. Η συνήθης βαθιά ανάσα πριν από την σωματική εργασία, μεγάλη σκάλα αναρρίχηση, ποδηλασία και να επιταχύνει το λόφο. Υπερβολική φυσική προσπάθεια μπορεί κατάσταση το σχηματισμό θρόμβου στο σημείο της ενδοπρόθεσης τοποθετημένα.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Coronary stent
Close