Τι είναι ο Glenn shunt

Τι είναι ο Glenn shunt

Glenn shunt
Glenn shunt

Glenn παραλληλισμό είναι μια προσωρινή θεραπεία που εφαρμόζεται στα παιδιά (που προηγείται της διαδικασίας Fontan) για τη βελτίωση της ροής του αίματος στους πνεύμονες, όπου μόνον ο ένας κοιλία λειτουργεί σωστά και το άλλο είναι πολύ μικρότερο και δεν στέλνουν αρκετό αίμα στο σώμα και τους πνεύμονες. Glenn παραλληλισμό είναι η χειρουργική επέμβαση κατά την οποία η άνω κοίλη φλέβα συνδέεται με την δεξιά πνευμονική αρτηρία έτσι ώστε να στείλει το σωστό αίμα στους πνεύμονες και την καρδιά να περάσει μακριά και λεπτή κοιλία του που εμποδίζει τη σωστή ροή του αίματος. Glenn παραλληλισμό προσπαθεί να αποφύγει εντελώς ανεπαρκής καρδιά του και μερικές φορές εφαρμόζεται και στις δύο πνεύμονες και στη συνέχεια καλείται η αμφίδρομη αναστόμωση Glenn.

Ποιος χρειάζεται Glenn shunt

Ασθενείς που χρειάζονται Glenn αναστόμωση είναι εκείνοι που πάσχουν από μια εκ γενετής ανωμαλίες της καρδιάς και τα σημάδια από την οποία μπορεί κανείς να αναγνωρίσει είναι το κυανωπό δέρμα, τα χείλη και τα νύχια, τα οποία συμβαίνουν οφείλεται σε ανεπάρκεια του οξυγόνου στο αίμα. Glenn παραλληλισμό είναι paliative είδος της χειρουργικής επέμβασης που δεν διορθώσει το πρόβλημα ή γίνεται ανοιχτής καρδιάς αλλά κάνει μια μικρή τομή στο στήθος μετά από την οποία ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο μια-δυο μέρες.

Μετά την επιτυχή διαδικασία διακλάδωσης Glenn, Fontan διαδικασία είναι μια λογική επέκταση, αλλά δεν εκτελούνται μαζί, γιατί μπορεί να κάνει μια μεγάλη πνευμονική πίεση. Το μεγάλο πλεονέκτημα της διακλάδωσης Glenn είναι σε θέση να εκτελεστεί πολύ νωρίς στα παιδιά και βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους. Το μειονέκτημα Glenn παραλληλισμό ότι σε μερικά παιδιά υπάρχει αυξημένη πνευμονική πίεση που οδηγεί σε περισσότερα προβλήματα.

Το κλασικό διακλάδωση Glenn είναι πλέον πολύ σπάνια, επειδή υπερβαίνει την αμφίδρομη χειρουργική επέμβαση παράκαμψης Glenn. Αμφίδρομη Παράλληλοι Glenn είναι συνήθως μια δεύτερη πίσω από τη χειρουργική επέμβαση Blalock Taussig που γίνεται στα νεογέννητα μωρά. Το πλεονέκτημα της διαδικασίας αμφίδρομης διακλάδωσης Glenn είναι ότι επιτρέπει τη ροή του αίματος με την έλλειψη του οξυγόνου στους δύο πνεύμονες και δεν επηρεάζει πνευμονικού δένδρου αρτηρίας. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τη συνέχιση για τον λόγο ότι Fontan διαδικασία απαιτεί άθικτο πνευμονικού δένδρου αρτηρίας. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι αυτός ο τύπος λειτουργίας διακλάδωσης Glenn είναι ότι δεν προκαλεί συνέπειες για αιμοφόρων αγγείων των πνευμόνων, η οποία μπορεί να περιορίσει και να πυκνώσει λόγω της αυξημένης πνευμονικής πίεσης. Glenn παραλληλισμό είναι μια πολύ ασφαλή λειτουργία, αλλά αυτό συμβαίνει ότι ο θάνατος επέρχεται σε ορισμένες περιπτώσεις. Μετά διακλάδωσης Glenn την πάροδο του χρόνου μπορεί να υπάρχει η επανεμφάνιση των επεισοδίων και κυανωτική περιφερικό κορεσμό, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση και περικαρδιακή ή πλευρικές εκχύσεις.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Glenn shunt
Close