Τι είναι aortitis

Τι είναι aortitis

Aortitis
Aortitis

Η αορτή μπορεί να εκτίθεται σε διάφορες φλεγμονώδεις διαδικασίες, οι διαδικασίες αυτές καλύπτουν τα τρία στρώματα του τοιχώματος της αορτής και η κατάσταση στην οποία ο ασθενής είναι αναφέρεται ως aortitis. Aortitis μπορεί να προκαλέσει απόφραξη της αορτής επηρεάζεται από φλεγμονή και αδυναμία στο αρτηριακό τοίχωμα και τον σχηματισμό αερόστατο ενός τμήματος μιας αρτηρίας.

Τα συμπτώματα της aortitis

Σε ασθενείς με aortitis εμφανίζεται αδυναμία, πυρετός, απώλεια βάρους, δερματικό εξάνθημα, αγγειακή ανεπάρκεια, εφίδρωση, ιδιαίτερα τη νύχτα, πόνο στις αρθρώσεις και κόπωση. Αυτές οι δυσκολίες στην aortitis συνοδεύονται επίσης από αυξημένη ταχύτητα καθίζησης και αναιμία. Η αρχική φάση της aortitis οδηγεί σε μια νέα χρόνια πάθηση η οποία μπορεί να χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και νέκρωση των τοιχωμάτων των αρτηριών και τα κλαδιά τους. Σε προχωρημένο στάδιο της aortitis, έρχεται να αδυναμίες του τοιχώματος της αορτής και διαμόρφωση μιας τοπικής ανευρύσματα. Aortitis επηρεάζει σημαντικά τα τοιχώματα της του αορτικού τόξου και λόγω της aortitis έρχεται να στενεύει και το κλείσιμο της αορτής. Κατάσταση αυτού του ασθενούς που προκαλείται από aortitis ονομάζεται αορτική αψίδα σύνδρομο. Aortitis προκαλεί απώλεια της συνείδησης ή οφείλεται σε διαταραχή της κυκλοφορίας του αίματος μπορεί να οδηγήσει σε παροδικές ισχαιμικές προσβολές. Aortitis μπορεί να οδηγήσει σε σπασμούς, μουρμουρίζοντας, μειωμένη μυϊκή μάζα στο πρόσωπο και τα χέρια και διαταραχές της όρασης. Λόγω της υψηλότερης πίεσης μπορεί να συμβεί καρδιακή ανεπάρκεια, αλλά αυτό δεν είναι συχνά η περίπτωση, όταν πρόκειται για aortitis. Πνευμονική υπέρταση σε aortitis μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη της πνευμονικής αρτηρίας. Aotritis συνήθως εμφανίζονται σε ασθενείς με κολικούς της χοληδόχου κύστης, ρευματολογικές παθήσεις, αρτηρίτιδα Takayasu, γιγαντοκυτταρική αρτηρίτιδα, οδοντικής νόσου και άλλες βακτηριακές λοιμώξεις που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος.

Διάγνωση του aortitis

Η διάγνωση της aortitis βασίζεται επί τη βάσει της ιστορικό, τη φυσική εξέταση και κλινική εικόνα. Στη φυσική εξέταση του aortitis εμφανίζεται αδύναμη περιφερειακή παλμό, μείωσε και πολύ δύσκολο να δει κανείς την αρτηριακή πίεση στην αορτή που προέρχονται από αορτικό τόξο. Σε aortitis μπορεί να συμβεί, καθώς και στένωση της αορτής που οδηγεί σε απότομη ταχυκαρδία. Αυτή η κατάσταση του aortitis απαιτεί αποφασιστικότητα της πίεσης του αίματος και προσεκτική παρακολούθηση. Για τη διάγνωση του aortitis χρησιμοποιείται x-ray για το στήθος, αγγειογραφία για να δείτε τη ροή του αίματος και των υφιστάμενων στένωση, ηλεκτροκαρδιογράφημα για βλάβη στην καρδιά, εξέταση αίματος θα πρέπει να δηλώσουν την παρουσία λοίμωξης, αγγειογραφίας και MRA για έλεγχο της κυκλοφορίας του αίματος.

Θεραπεία για aortitis

Οξεία φάση της aortitis μπορεί συχνά να αντιμετωπίζεται με κορτικοστεροειδή. Αυτή η θεραπεία θα πρέπει να είναι εντατική μέχρι τα συμπτώματα να αρχίσουν να decreas, και μερικές φορές, aortitis αντιμετωπίζεται με κορτικοστεροειδή έως και αρκετούς μήνες. Κυκλοφωσφαμίδιο μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς που υποφέρουν από aortitis και είναι αναπτύσσουν αντοχή στα κορτικοστεροειδή. Υπέρταση, επίσης, πρέπει να αντιμετωπίζονται επιθετικά, και ιδιαίτερα μπορεί να είναι χρήσιμοι αναστολείς του ΜΕΑ. Χειρουργική θεραπεία της aortitis είναι απαραίτητη όταν πρέπει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους χώρους όπου υπήρξε μερική ή ολική απόφραξη αρτηριών. Αυτό πραγματοποιείται με ενδαρτηριοεκτομή ή παράκαμψης. Η αγγειοπλαστική με μπαλόνι μπορεί επίσης να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο σε ορισμένες θεραπείες aortitis. Συμβαίνουν απαιτεί εκτομή ανευρύσματος.

Συφιλιδικό aortitis (Α.Ε.)

Συφιλιδικό aortitis είναι πολύ σπάνια σήμερα, χάρη στα αντιβιοτικά. Aortitis Α.Ε. υπονοείται με αορτική λοίμωξη σπειροχαίτες (που προκαλείται από σύφιλη). Υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω εξέλιξη του ανευρύσματος. Για την διάγνωση που χρησιμοποιείται αντιδράσεις Waserman και Treponema pallidum δοκιμή ακινητοποίησης. Πενικιλλίνη θεραπεία συνιστάται για aortitis Α.Ε.. Αν το ανεύρυσμα επεκτείνεται ραγδαία, ή είναι μεγαλύτερη από 7 cm ή συμπτωματική, η αντικατάσταση της με μόσχευμα συνιστάται.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Aortitis
Close