Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την υπέρταση ή υψηλή αρτηριακή πίεση

hypertension
hypertension

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας σημαντικός κίνδυνος για στεφανιαία νόσο όπως στηθάγχη, καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, και χρόνιας νεφρικής νόσου. Η υψηλή πίεση του αίματος είναι μια κατάσταση που προκαλεί παθολογικές μεταβολές στον δηλ. καρδιάς. Υπέρταση καρδιά αύξηση και μειώνει τα νεφρά. Ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση έχουν πέντε φορές μεγαλύτερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και είκοσι φορές μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου εγκεφαλοαγγειακών.

Τι είναι η πίεση του αίματος

Για να καταλάβουμε τι σημαίνει υψηλή πίεση του αίματος, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε τι είναι η αρτηριακή πίεση. Η αρτηριακή πίεση είναι στην πραγματικότητα η πίεση στις αρτηρίες του ανθρώπινου σώματος η οποία συμβαίνει καθώς η καρδιά λειτουργεί να αντλεί αρχή ότι το αίμα αντλιών μέσω των μεγάλων αρτηριών που διακλαδίζονται έξω σε μικρότερες αρτηρίες και τα τριχοειδή αγγεία, η οποία συνεχίζει να εφοδιάσει τον οργανισμό με αίμα εμπλουτισμένο με οξυγόνο, μετά από αυτό, το αίμα επιστρέφει στην καρδιά μέσω των φλεβών. Το αίμα κυλά μέσω των αρτηριών δημιουργεί μία πίεση επί των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, και η πίεση αυτή ονομάζεται αρτηριακή πίεση. Η πίεση αυτή πρέπει να είναι αρκετά ισχυρή ώστε να παρέχει επαρκή ροή αίματος κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας και κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης. Αρτηριακή πίεση που προκύπτει από τη μετατόπιση του αίματος στην αορτή στην αριστερή κοιλία της καρδιάς και του αίματος πιέζει μέσω της πνευμονικής βαλβίδας μέσα στην πνευμονική αρτηρία στην δεξιά κοιλία της καρδιάς. Μια άλλη δύναμη παράγουν αρτηρίες όταν δημιουργούν αντίσταση στη ροή του αίματος. Εάν τα τριχοειδή είναι ανοιχτά, το αίμα μπορεί να ρέει εύκολα μέσα από αυτά. Ωστόσο, όταν τα τριχοειδή έχουν στενέψει, η ροή του αίματος μέσα από αυτά είναι πιο δύσκολη και να αυξήσει την πίεση στον τριχοειδή αγγεία και στη συνέχεια εμφανίζεται υψηλή πίεση αίματος. Η αυξημένη πίεση του αίματος μπορεί να προκαλέσει βλάβη στις αρτηρίες και την καρδιά. Η αρτηριακή πίεση διαιρείται σε συστολική πίεση ή μέγιστη τιμή πίεσης κατά τη στιγμή της συστολής της καρδιάς και τη διαστολική πίεση ή ελάχιστη πίεση κατά τη στιγμή κατά την οποία η καρδιά χαλαρώνει.

Ορισμός υπέρταση ή υψηλή πίεση του αίματος

Εάν προσπαθήσουμε να ορίζουν την υπέρταση μπορούμε να πούμε ότι τα κριτήρια για τη διάγνωση της υπέρτασης είναι αμφιλεγόμενη, διότι η πίεση του αίματος αυξάνει με την ηλικία και διαφέρει από το ένα προς τις άλλες μετρήσεις. Ο μεγαλύτερος αριθμός των συγγραφέων πιστεύει ότι η υπέρταση είναι παρούσα εάν η διαστολική πίεση υπερβαίνει συνεχώς 100 mm Hg σε άτομα πάνω από την ηλικία των 60, ή 90 mm Hg σε άτομα με λιγότερα από 50 χρόνια. Θεωρείται ότι οι αγγειακές επιπλοκές του υπέρταση οδηγεί από μια αύξηση στην πίεση του αίματος. Η συστολική πίεση του αίματος πάνω από 200 mmHg είναι μια ακραία πίεση αίματος, και θεωρείται ότι είναι κακοήθη υπέρταση.

Όταν λέμε ορίζουν την υπέρταση μπορούμε να πούμε ότι η υπέρταση που δεν οδηγούν σε προφανείς μεταβολές της καρδιάς ονομάζεται "υπερτασικής αγγειακής νόσου."

Αλλά όταν υπερτροφία της αριστερής κοιλίας υπάρχει, καρδιακή ανεπάρκεια και στεφανιαία νόσο "υπερτασικούς αγγειακή νόσο» είναι ο κατάλληλος όρος.

Οποιαδήποτε μορφή υπέρτασης είναι ασυνήθιστο πριν από την ηλικία των 20 ετών. Οι νέοι συχνά προκαλούνται από τη χρόνια σπειραματονεφρίτιδα, στένωσης της νεφρικής αρτηρίας, πυελονεφρίτιδα, ή στένωση του ισθμού της αορτής.

Μεταβατικά αύξηση της αρτηριακής πίεσης που προκαλείται από τον ενθουσιασμό, το φόβο ή την κούραση και αυξάνει μόνο συστολική αρτηριακή πίεση στους ηλικιωμένους η απώλεια της ελαστικότητας των μεγάλων αρτηριών δεν αντικατοπτρίζει την υπερτασική νόσο.

Αν θέλετε να ορίσετε υπέρταση πρέπει να μιλάμε για την κατάταξη της:

Πρωτογενής υπέρταση: σε περίπου 85% των περιπτώσεων, δεν υπάρχει καμία αναγνωρίσιμη αιτία των υπερτασικών αγγειακή ή καρδιαγγειακής νόσου. Η ιδιοπαθής υπέρταση εμφανίζεται συνήθως μεταξύ 25s και 55s ετών. Η ιστορία της οικογένειας βρίσκεται συνήθως πληροφορίες για την υπέρταση (επιθέσεις, αιφνίδιο θάνατο, καρδιακή ανεπάρκεια). Οι πιο συχνές στις γυναίκες από τους άνδρες. Μεταβολές στην πίεση στα πρώιμα στάδια είναι προσωρινά, αργότερα όμως η πίεση αυξάνεται σταθερά, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου υπάρχει αποδεδειγμένη νόσος είναι πιθανό ότι οι μεταβολές της πίεσης ανάλογα π.χ.. από συναισθηματικό στρες, ιδιαίτερα το θυμό, προσβολές ή ήττα. Η πίεση του αίματος ήταν μικρότερη όταν μετριέται σε ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται από ό, τι στην περίπτωση, όταν οι ασθενείς εξετάζονται στην κλινική. Είναι, επίσης, χαμηλότερη πίεση αίματος whan εάν μετρηθεί σε ασθενείς στο σπίτι ή κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων. Η διάγνωση δεν έχει ακόμη τεκμηριωθεί ποιες τιμές πρέπει να εκλαμβάνονται ως έγκυρες για τον καθορισμό της υπέρτασης.

Προσοχή: Όλα τα παραπάνω είναι αληθές για άλλες μορφές της υπέρτασης. Η διάγνωση της ιδιοπαθούς υπέρτασης δεν μπορεί να τοποθετηθεί μόνο με βάση την εξέταση και την επανάληψη των συγκεκριμένων αιτιών.

Νεφρική Υπέρταση

Αγγειακές - όπως, ίσως, η πιο κοινή ιάσιμη αιτία της υπέρτασης μπορεί να θεωρηθεί ένα στένεμα του ενός ή και των δύο νεφρικών αρτηριών λόγω αθηροσκλήρυνσης, ινομυϊκή υπερπλασία, ή οφείλεται σε άλλες αιτίες. Έχει την ίδια πορεία όπως ιδιοπαθούς υπέρτασης, αλλά μπορεί να ανιχνευθεί από την παρουσία των ακόλουθων συνθηκών:

- Στην περίπτωση της ηλικίας άνω των 50 ετών, εάν υπάρχει διαστολή ενός επιγαστρικό ή νεφρικής αρτηρίας

- Εάν υπάρχει οπουδήποτε αθηροσκλήρωση και εάν υπάρχουν διακυμάνσεις στο βαθμό και το εξωτερικό μοιάζει σε αντίθεση με τον χρόνο, όταν εμφανίζεται στα αιμοφόρα αγγεία

- Αν υπάρχουν επεκταθεί υπερ συγκέντρωση του υλικού αντίθεσης σε ουρογράφημα, το οποίο μπορεί να δει κανείς στο νοσούν νεφρό

- Εάν υπάρχει μια αυξημένη ποσότητα της δραστηριότητας ρενίνης στη νεφρική φλεβικό αίμα (σε σχέση με το άλλο νεφρό)

- Εάν η έκκριση του ραδιενεργού υλικού από το νεφρό είναι φυσιολογικό

- Αν αρτηριοσκλήρωση ή νεφρική ινομυϊκής υπερπλασία μπορεί να αποδείξει με r. αρτηριογραφία.

Η λειτουργική σημασία αυτών των αλλαγών αποτελεί να προσδιοριστεί χρησιμοποιώντας το Howard-Stame δοκιμή δείχνει μειωμένες συγκεντρώσεις νατρίου και αυξημένη osmostat στα ούρα από την πλευρά που έχει προσβληθεί.

Parenchimal - χρόνια σπειραματονεφρίτιδα και πυελονεφρίτιδα είναι η μεγαλύτερη ομάδα μέχρι τώρα γνωστές αιτίες της υπέρτασης. Λιγότερο συχνά, η μονομερής πυελονεφρίτιδα, αλλά αυτός αντιμετωπίζεται χειρουργικά. Σε σπάνιες αιτίες περιλαμβάνονται πολυκυστικών νεφρών και εκ γενετής ή επίκτητη αποφρακτική υδρονέφρωση. Οξεία σπειραματονεφρίτιδα συχνά συνδέεται με υπέρταση.

Ενδοκρινικές - pheochromocytom ο όγκος επινεφρικής αδένα μυελό ή (λιγότερο συχνά) hromafinog ιστού κατά μήκος της ίνας. Προκαλώντας επίμονο ή διακοπτόμενη παρουσίας υπέρτασης, νορεπινεφρίνης ή επινεφρίνης στην κυκλοφορία του αίματος. Υπέρταση μπορεί να προκαλέσει και το σύνδρομο Cushing, ο πρωτογενής αλδοστερονισμός, η έλλειψη της 17 - υδροξυλάσης, συγγενή υπερπλασία επινεφριδίων αδένα με virilizmom και υπερδοσολογίας δεοξυκορτικοστερόνη στη θεραπεία της ανεπάρκειας της επινεφρικής αδένα που ακολουθείται από όγκο ηωσινοφιλική υπόφυσης που προκαλεί ακρομεγαλία.

Στένωση του ισθμού της αορτής - μια εκ γενετής στένωση του αορτικού τόξου οδηγεί σε υπέρταση στα άνω άκρα και καρωτιδικές αρτηρίες. Η πίεση του αίματος στα πόδια είναι φυσιολογική ή μειωμένη.

Διάφορα αποτελέσματα - υπέρταση διαφορετικές περιεκτικότητες είναι συνάντηση στο εργασίας με εκφρασμένη τοξαιμία, τότε στην περίπτωση του όγκου ή αιματώματος, το οποίο οδηγεί σε αυξημένη ενδοκρανιακή πίεση, πάνω-διάταση της ουροδόχου κύστης και στα όψιμα στάδια της πολυαρτηρίτιδα, διαδίδονται ervthematosus λύκος και το σκληρόδερμα.

Κύησης υπέρταση εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε γυναίκες που είχαν κανονική πίεση και μπορεί να παρουσιάσει με προεκλαμψία, η οποία συνήθως εμφανίζεται μετά από 28 εβδομάδες κύησης ακολουθούμενη από υψηλή πίεση για μια περίοδο λίγων ωρών, χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση της πρωτεϊνουρία και οίδημα, όπως η εγκυμοσύνη πρόοδο και την ανάπτυξη οιδήματος και eklempsija η δύσκολη κατάσταση των παραπάνω συμπτωμάτων.

Κακοήθη υπέρταση - οποιαδήποτε μορφή επίμονη υπέρταση μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Διαστολική πίεση ανεβαίνει πάνω από 130 mm Hg και οδηγεί σε μια έντονη νέκρωση των αρτηριδίων, στη συνέχεια προχωρεί νεφρική ανεπάρκεια, και θηλώδες οίδημα. Θηλώδες οίδημα μπορεί να προηγείται νεφρική ανεπάρκεια. Ο όρος "κακοήθη" χρησιμοποιείται επειδή το ποσοστό θνησιμότητας είναι πολύ υψηλή και προσεγγίζει το 100% μέσα σε δύο χρόνια, αν δεν αντιμετωπιστεί.

Παθογένεια: βασικές και νεφρική υπέρταση που προκαλείται από αυξημένη αντίσταση στις περιφερικών αρτηριολίων. Ο μηχανισμός αυτού του περιστατικού είναι, επί του παρόντος, άγνωστη. Μέχρι την εμφάνιση της καρδιακής ανεπάρκειας ή οίδημα, καρδιακή παροχή μειώνεται. Presorenalne ουσίες μπορεί να έχουν ένα ρόλο στην ουσιώδη και νεφρική υπέρταση, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί στην κλινική πρακτική.
Σε φαιοχρωμοκύττωμα υπέρταση προκαλείται από διάφορους παράγοντες και αυξημένη καρδιακή παροχή και περιφερική αντίσταση που προκύπτει από την παρουσία της επινεφρίνης και της νορεπινεφρίνης στο αίμα. Δεν υπάρχει κανένα γνωστό μηχανισμό της υπέρτασης λόγω υπερνεφρικός γλυκοκορτικοειδή αδένα, αλδοστερόνης και δεοξυκορτικοστερόνη. Υπέρταση στην στένωση του ισθμού της αορτής εξαρτάται άμεσα από συστολή. Αριστερής κοιλίας βγάλετε το αίμα σε ένα «μικρό θάλαμο", αν και η νεφρική λειτουργία μπορεί επίσης να εμπλέκονται.

Παθολογία της υπέρτασης

Επίμονη υπέρταση οδηγεί σε αναστρέψιμη στένωση των αρτηριολίων στην αρχή, αλλά αργότερα οι αλλαγές αυτές να γίνει μόνιμη ως αποτέλεσμα της πάχυνσης του έσω χιτώνα, υπερτροφία των μυϊκών ινών και υαλίνης εκφυλισμό. Σε κακοήθη υπέρταση, αρτηριολίων νέκρωση (ιδιαίτερα σε αιμοφόρα αγγεία των νεφρών) εξελίσσεται γρήγορα και είναι υπεύθυνο για την οξεία κατάσταση formationof της νεφρικής ανεπάρκειας. Δευτερευόντως οδηγεί σε υπερτροφία της αριστερής κοιλίας και ανεπάρκεια, καθώς και μια αλλαγή των αρτηριολίων. Υπέρταση επιταχύνει την αθηροσκληρωτική διαδικασία στις στεφανιαίες και εγκεφαλικές αρτηρίες? Οι συχνές συνέπειες που εκδηλώνεται με την εμφάνιση εμφράγματος του μυοκαρδίου και εγκεφαλικής αιμορραγίας ή θρόμβωσης.

Για να ορίσετε την υπέρταση πρέπει να γνωρίζουμε την κλινική εικόνα της υπέρτασης:

Κλινικά και εργαστηριακά ευρήματα επικεντρώθηκαν κυρίως από το βαθμό της φθοράς αγγειακής καθώς σημαντικά όργανα: η καρδιά, τον εγκέφαλο, τα νεφρά, τα μάτια και τα περιφερειακά αρτηρίες.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ήπια έως μετρίως εκφράζονται ιδιοπαθούς υπέρτασης είναι καλά ανεκτή. Απεριόριστη συμπτώματα εμφανίζονται μετά ο ασθενής μαθαίνει να έχει «υψηλή αρτηριακή πίεση». Υποϊνιακές πόνου προκύψει από νωρίς το πρωί και να διατηρηθεί όλη την ημέρα, αλλά δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε κάθε είδους πονοκέφαλο (συμπεριλαμβανομένων ακόμη και προσομοίωση ημικρανία). Άλλες κοινές καταγγελίες περιλαμβάνουν: ζάλη, αίσθημα βάρους στο κεφάλι, κόπωση, απώλεια ενέργειας, αίσθημα παλμών. Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται λόγω ανησυχιών για την παρουσία της υπέρτασης ή λόγω των συνδεδεμένων ψυχολογικό στρες ..

Ασθενείς με φαιοχρωμοκυττωμάτων που εκκρίνουν κυρίως νορεπινεφρίνη έχουν συνήθως επίμονη υπέρταση. Εναλλακτικά εκδόσεις των κατεχολαμινών οδηγεί στην επίθεση (η οποία μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά ή ώρες) της οξείας άγχος, αίσθημα παλμών, βαθιά αναπνοή, ωχρότητα, ρίγη, ναυτία και έμετο. Κατά τις αυξήσεις επίθεσης, αρτηριακή πίεση και μπορεί να αναπτύξει στηθάγχη ή οξύ πνευμονικό οίδημα. Στην πρωτοπαθή υπεραλδοστερονισμό ασθενείς μπορεί να έχουν γενική ανατροφοδότηση των επεισοδίων μυϊκή αδυναμία ή παράλυση, παραισθησία, πολυουρία και νυκτουρία.

Εάν η καρδιά επηρεάζεται, τότε υπάρχει παροξυσμικής νυκτερινής δύσπνοιας ή άσθμα με ή χωρίς συμπτώματα της χρόνιας αριστερής κοιλίας. Μπορείτε να αναπτύξουν στηθάγχη ή έμφραγμα του infarction.Renal αλλαγές δεν οδηγούν σε πολύ έντονα συμπτώματα. Νυκτουρία είναι δυνατή ή αναπληρωματικό αιματουρία. Περιφερική αρτηριακή νόσο οδηγεί συχνά σε διαλείπουσα χωλότητα. Όταν η αορτή τερματικό επηρεάζεται από στένωση υπάρχει πόνος στους γλουτούς και το κάτω μέρος της πλάτης, ενώ τα πόδια, και οι άνδρες καταστεί ανίκανη.

Αλλαγές στον μόλυβδο εγκεφάλου να ημιπληγία και αφασία λόγω αιμορραγίας θρόμβωση ή ξαφνική που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο μέσα σε λίγες ώρες ή ημέρες. Σε κακοήθη υπέρταση (και ενίοτε εν τη απουσία της) φαίνεται σοβαρή κεφαλαλγία, σύγχυση, κώμα, σπασμούς, διαταραχές της όρασης, παροδικά νευρολογικά συμπτώματα, ναυτία και έμετο (υπερτασική εγκεφαλοπάθεια). Ο μηχανισμός του σχηματισμού δεν είναι γνωστή. Κάποια ρόλο στο σχηματισμό μπορούν να έχουν το εγκεφαλικό οίδημα, και εάν λάβει τη θεραπεία, οι αλλαγές είναι αναστρέψιμες.

Φυσικές ενδείξεις εξαρτώνται από την αιτία της υπέρτασης, η διάρκεια και η ένταση του και το επίπεδο της βλάβης σε σωτήρια όργανα.

Αρτηριακή πίεση

Η διάγνωση της υπέρτασης δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε ασθενείς κάτω των 50 ετών, εφόσον η πίεση του αίματος σας δεν πρέπει να υπερβαίνει την τιμή των 140/90 mm; Hg, ή όταν ο ασθενής πρέπει να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 3 φορές για 20 λεπτά ή περισσότερο, και αυτό είναι στον κύκλο της οικογένειας. Κατά τις μετρήσεις της πίεσης του αίματος στις κανονικές αξίες τρόπο; μπορεί να είναι υψηλότερη από ό, τι όταν δεν υπάρχει υπερτασικής νόσου διότι στις αποδόσεις ειρήνης, αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά, είναι στην πραγματικότητα, η αγγειακή υπερδραστηριότητα όχι, υπέρταση.

Retina - Keith - Wageneirova (KW) αλλαγές ταξινόμησης σε υψηλή αρτηριακή πίεση έχει προγνωστική σημασία και ταιριάζει καλά με την κλινική πορεία.

KW1 = Ελάχιστη αρτηριακή στένωση

Κάτι KW2 = πιο σημαντική στένωση του αρτηριακού και φλεβικού ελιγμών.

KW3 = Fluffy εξίδρωμα τύπου από το "βαμβάκι" με κόκκινα τελειώματα και κυκλική αιμορραγία.

KW4 = Δεν έχει σημασία ποιες από τις παραπάνω συν οπτικής θηλής, οπτική ανύψωση του δίσκου, φυσιολογική εξάλειψη κοιλότητα, θολή άκρες του δίσκου. Κακοήθης υπέρταση συνδέεται πάντα με οίδημα της οπτικής θηλής ..

Καρδιά και τις αρτηρίες - Μπορεί να, δυνατά, δεύτερη τόνος ακούγεται πάνω από την αορτή και συστολική ντάμπινγκ Έκρηξη. Η ασθένεια μπορεί να αποδειχθεί με την αύξηση της αριστερής κοιλίας. Έχει παρατηρηθεί επίσης την παράλειψη της αριστερής κοιλίας, οι αλλαγές στην βασική κόμματα πνεύμονα και pulsus αυξημένη ρυθμό.

Pulse χρειάζεται - Είναι αναγκαίο να γίνει άμεση σύγκριση των παλμών στην καρωτίδα, ακτινωτά, μηριαία, και ιγνυακό αρτηρίες και τις αρτηρίες των ποδιών. Είναι απαραίτητο να σημειωθεί η παρουσία ή απουσία του παλμού σε μεγάλες αρτηρίες, συμπεριλαμβανομένης της κοιλιακής αορτής και των λαγονίων αρτηριών. Η αρτηριακή πίεση πρέπει να μετριέται και στα δύο χέρια και στα πόδια.

Εγκέφαλος - Μπορεί να βρεθεί νευρολογικά συμπτώματα της εγκεφαλική θρόμβωση ή αιμορραγία. Από νευρολογικά συμπτώματα είναι παρόν ένα θετικό Babinski ή Hoffmann και μερικές φορές καθαρό ημιπληγία ή ημιανοψία.

Ορμονικές κατάσταση - Εάν υπάρχουν ενδείξεις της νόσου Cushing είναι υποχρεωτικό να τις κοινοποιούν: όλο το σώμα παχυσαρκία, υπερτρίχωση, ακμή, μπορεί να μετατοπιστεί από την παρουσία των επινεφριδίων όγκων αδένα. Στην πρωτοπαθή υπεραλδοστερονισμό είναι επίσης χαλαρή παράλυση και μυϊκή αδυναμία και η υπερκινητικότητα ή η απουσία του τενόντια αντανακλαστικά.

Στένωση του ισθμού της αορτής - μηριαία αρτηρία παλμό αποδυναμωθεί ή να επεκταθεί σε σύγκριση με την ακτινική αρτηρία παλμό. Σε νέους αναφέρθηκε εύρεση επιβεβαιώνει τη διάγνωση της στένωση του ισθμού της αορτής. Η διάγνωση επιβεβαιώνεται από την παρουσία της βασικής φύσημα που μεταδίδεται στην μεσοπλάτιου περιοχή. Μπορεί να ψηλαφίζονται και παράπλευρες αρτηρίες κατά μήκος του κάτω άκρου των νευρώσεων και της ωμοπλάτης ειδικά γύρω από τις άκρες.

Παρεγχύματος νεφρική νόσο: Οι ασθενείς έχουν την εμφάνιση και την οσμή του ουραιμία. Πολυκυστικών νεφρών είναι μεγάλο και μπορεί κάλλιστα να ψηλαφείται.

Εργαστηριακά ευρήματα έχουν επίσης σημαντικό ρόλο όταν θέλουμε να ορίσουμε υπέρταση.

Εξέταση ρουτίνας των ούρων μπορεί να δείξει χαμηλές ειδικές τιμές; που παρακολουθεί παρεγχυματική νεφρική νόσο ή νεφροπάθεια σε πρωτοπαθή υπεραλδοστερονισμό. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, η ΡΝΡ έχει αυξηθεί λόγω της προοδευτικής ουραιμία μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία. Ωστόσο, στην συγκέντρωση καλίου αλδοστερονισμό είναι χαμηλή, ενώ η συγκέντρωση νατρίου και C02 αυξάνονται? Απέναντι εύρημα είναι δυνατή στην ουραιμία συνδέονται με την πρωτογενή νεφρική νόσο.

Νεφροσκλήρυνσης συνοδεύεται από φαινόμενα κοκκώδη πρωτεϊνουρία και περιστασιακά microhematuria, επί τη βάσει των στοιχείων αυτών, δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί από χρόνιο nephrite.

Εάν κατά τη διάρκεια της εξέτασης οι βρίσκει bacilluria φρέσκα και καθαρά, είναι υπέρ της χρόνιας πυελονεφρίτιδας. Λιγότερο συχνές είναι οι αλλαγές στα λευκοκύτταρα. Piuria δεν είναι ένα συχνό εύρημα. Για όλους τους ασθενείς πρέπει να γίνεται ποσοτική καλλιέργειες καθαρά δείγματα και επαναλαμβάνονται κατά διαστήματα, όπως σε χρόνιες bacilluria πυελονεφρίτιδα μπορεί περιστασιακά να είναι παρόντες.

Εάν η κλινική εικόνα είναι σε συμφωνία της νόσου Cushing, φαιοχρωμοκύτωμα ή είναι αναγκαίο να γίνει ποσοτικός προσδιορισμός από 17 Hydroxysteroide και 17 Ketosteroide στα ούρα. Δεν είναι απαραίτητο για το συνήθη προσδιορισμό αλδοστερόνης στα ούρα, εκτός σε πολύ rapurpurne ραβδώσεις και το δέρμα κόκκους. Ένα στάδιο όρος των νεφρών ή σε οριακές περιπτώσεις. Η διάγνωση επιβεβαιώνεται με βιοχημική ανάλυση ..

Τα ακτινολογικά ευρήματα είναι μια σημαντική μέθοδος όταν θέλουμε να ορίσουμε υπέρταση.

Ακτινογραφία μπορεί να αποκαλύψει νευρώσεις Uzur και λίγο κουμπί με αορτική στένωση της αορτής και του βαθμού της μεγέθυνσης της καρδιάς που προκαλείται από υπέρταση. Ενδοφλέβια ουρογραφία μπορεί να μας ενημερώνουν σχετικά με το σχετικό μέγεθος του νεφρού, η αντίθεση χρονοδιαγράμματος, την αλλαγή της θέσης του νεφρού, η παρουσία της απόφραξης, και pilonefritisu νεφρού.

ΗΚΓ βάση μπορεί να προσδιοριστεί ο βαθμός της υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας ακριβώς όπως σημάδια ελαττωμένης βιωσιμότητας στις στεφανιαίες αρτηρίες και εκφράζονται Q κύματα. Σε αλδοστερονισμό Q-T διάστημα επεκτάθηκε.

Μπορεί να χρειαστεί να το κάνουμε μια φορά και διαμηριαίων aorto ορθογραφία. Αντίθεση είναι απαραίτητο να εισφέρει μπροστά από το διαχωρισμό των νεφρικών αρτηριών, η ανάλυση της έκκρισης ραδιοϊσοτόπου σε δύο νεφρούς, ανάλυση ούρων σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη νεφρού (μέτρηση της έκφρασης του ύδατος, ηλεκτρολύτες, ινουλίνη, ΡΑΗ).

Ανάλυση ελέγχου της υπέρτασης

Είναι σκόπιμο περιοδική οφθαλμολογική εξέταση, ΗΚΓ να καθοριστεί η κατάσταση της καρδιάς και των νεφρών, του θώρακα radiografia, PSP απέκκρισης, ΝΡΝ, ειδικού βάρους ούρων, καθώς και ο προσδιορισμός της πρωτεΐνης στα ούρα. Κατά τον τρόπο αυτό είναι δυνατή η παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου.

Θεραπεία της υποτασικών ροών

Πολλοί ασθενείς με υπέρταση, κυρίως μεσήλικες γυναίκες αισθάνονται καλά και δεν τη θεραπεύουν. Συνεπώς, είναι αναγκαίο να είναι προσεκτικοί κατά την άποψη των αποφάσεων και προτάσεις για τη θεραπεία.

Υπέρταση έχει ένα διαφορετικό βάρος σε σχέση με διαφορετικούς ασθενείς, και επομένως η θεραπεία θα πρέπει να εξαρτάται από το βαθμό της σοβαρότητας της υπέρτασης και της παρουσίας των επιπλοκών.

Αντιμετώπιση των επιπλοκών

Οι ακόλουθες επιπλοκές που περιγράφονται στο συμφορητική: στεφανιαία, εγκεφαλική, νεφρική, στηθάγχη, έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλική αιμορραγία, εγκεφαλική θρόμβωση και νεφρική ανεπάρκεια.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για την γνωστή κεφαλαλγία σε υπέρταση, αλλά συχνά είναι ένα συναισθηματικό προέλευση εκτός από τις περιπτώσεις της επιταχυνόμενης ή κακοήθη υπέρταση. Προτείνετε και εξηγήσεις είναι συχνά χρήσιμη.

Η απώλεια βάρους

Η παχυσαρκία δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από υψηλή αρτηριακή πίεση. Ωστόσο, υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και της υψηλής πίεσης του αίματος. Τα παχύσαρκα άτομα έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες υψηλή πίεση του αίματος σε σύγκριση με τους κανονικούς ανθρώπους βάρος. Τα παχύσαρκα άτομα έχουν ένα επιπλέον ποσό του αίματος που με την υψηλή αρτηριακή πίεση είναι πολύ μεγάλη πίεση στην καρδιά. Ίσως είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι είναι δύσκολο να επιμείνει σε μια διατροφή. Κανονικοποίηση του σωματικού βάρους σε παχύσαρκους ασθενείς μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος, ή ακόμη και να τη φέρει σε κανονικά όρια. Σε σοβαρές μορφές της υψηλής αρτηριακής πίεσης, η μείωση του σωματικού βάρους κάνει τα φάρμακα πιο αποτελεσματικά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με τη γήρανση ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων να πάρει σε βάρος. Ο λόγος για αυτό είναι η ακόλουθη: μετά από 25 χρόνια ζωντανών οργανισμών χρειάζονται 10 θερμίδες λιγότερο ανά ημέρα για κάθε έτος της ζωής. Άτομα ηλικίας 50 ετών χρειάζεται ημέρα για να εισαγάγει λιγότερο 250 θερμίδες (25 x 10). Αν πληκτρολογήσετε 100 θερμίδες κάθε μέρα περισσότερο (για παράδειγμα, μια φέτα ψωμί), για ένα χρόνο, θα πάρει πέντε κιλά σε βάρος.

Περιορίστε την πρόσληψη αλατιού

Θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης περιλαμβάνουν μειωμένη πρόσληψη νατρίου. Μεγάλος περιορισμός της πρόσληψης αλατιού δεν απαιτείται. Συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη σε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση κατά 10 mmHg. Για να συνειδητοποιήσουμε λίγο αλάτι συνιστάται να έχουν μια διατροφή με περισσότερα φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Τρόφιμα αντί για αλάτι πρέπει να προστεθεί φυτικά μπαχαρικά και λεμόνι. Αποφύγετε τα κονσερβοποιημένα προϊόντα, θρούμπι κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και όλα τα άλλα αλμυρά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών αποθηκεύονται για το χειμώνα (ξινό λάχανο, πιπεριές, αγγούρια, κλπ..).

Η σωματική δραστηριότητα

Η τακτική σωματική άσκηση είναι ευεργετική για τους ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση. Διαπιστώθηκε ότι η σωματική άσκηση μειώνει την αρτηριακή πίεση και κάνει τους ανθρώπους να έχουν περισσότερα κίνητρα για τη θεραπεία. Πριν από τη συμμετοχή τους σε φυσική δραστηριότητα, είναι πρώτα απαραίτητο να εξεταστούν σωματικά, τοποθετήστε ιδιαίτερα δοκιμή της σωματικής άσκησης, για τον προσδιορισμό του μεγέθους των φορτίων. Η σωματική δραστηριότητα μπορεί επίσης να είναι επιβλαβής, αν δεν είναι σωστά δόση. Περπάτημα, ποδηλασία, κολύμβηση και συνιστώνται. Οι ασκήσεις δεν συνιστάται, όπου πραγματοποιούνται περισσότερες κινήσεις της κεφαλής ή στατικά φορτία (ανύψωση, σπρώχνοντας τα αυτοκίνητα και ούτω καθεξής). Η σωματική δραστηριότητα πρέπει να είναι καλή. Η σωματική δραστηριότητα αναβάλει σε αντίξοες καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία κάτω από τους 0 ° C ή άνω των 25 ° C υπό σκιά, υγρασία πάνω από 70%)

Οι τεχνικές χαλάρωσης

Κατά τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον σε διάφορες τεχνικές χαλάρωσης στη θεραπεία της υψηλής πίεσης του αίματος. Η μέθοδος αυτή μπορεί να πάρει καλά αποτελέσματα σε διανοητικά προεντεταμένο πρόσωπο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η θεραπεία θα πρέπει να εφαρμόζεται με τήρηση της δίαιτας, φυσικής δραστηριότητας και της φαρμακοθεραπείας. Διάφορες τεχνικές είναι οι ασκήσεις χαλάρωσης, γιόγκα, διαλογισμό υπερβατικό και περισσότερο.

Η πρόγνωση της υπέρτασης

Παρά το γεγονός ότι οι ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση είναι εύκολο να έχουν μια φυσιολογική ζωή, να στραφούν σε υπερτασικούς χωρίς θεραπεία καρδιαγγειακών ασθενειών πεθαίνουν από επιπλοκές μέσα σε 20 χρόνια.

Οι βασικές αιτίες της υπέρτασης είναι υπεύθυνοι για τους θανάτους, όπως ακριβώς και στην νόσος Cushing, πολυαρτηρίτιδα και στη νεφρίτιδα του τερματικού σταθμού.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" hypertension
Close