Στένωση αορτής

Στένωση αορτής

Aortic stenosis
Aortic stenosis

Τι είναι η στένωση αορτής

Στένωση της αορτής είναι μια χρόνια ρευματική καρδιακή νόσο που δημιουργεί ακαμψία και παραμόρφωση των καρδιακών βαλβίδων, ενώνει commissure ή συνδέει και να συντομεύσει χορδές tendinea οφείλεται σε μία ή περισσότερες επιθέσεις του ρευματικού πυρετού. Αυτές οι αλλαγές στην καρδιά οδηγεί στην αορτική στένωση και ανεπάρκεια αορτής, η οποία σε σπάνιες περιπτώσεις εμφανίζονται μαζί. Σε αορτικής στένωσης σε 50-55% των περιπτώσεων, οι μιτροειδείς βαλβίδες επηρεάζονται, στο 25% των περιπτώσεων, υπάρχουν συναφείς βλάβες των μιτροειδή και στην αορτική βαλβίδες φαβορίτες και μόνο σε 10% των περιπτώσεων υπάρχει βλάβη στην αορτική βαλβίδα. Λιγότερο συχνά, αορτική στένωση επηρεάζει βαλβίδες πνευμονική αρτηρία. Αορτική στένωση παρεμποδίζει εκτίναξη του αίματος από την αριστερή κοιλία προς την αορτή, λόγω της στένωσης του ανοίγματος της βαλβίδας αορτής.


Κλινική εικόνα της στένωσης της αορτικής

Μόνο σε 60% των περιπτώσεων μπορεί να αποδειχθεί ιστορικό ρευματικού πυρετού στον ασθενή με ρευματική ασθένεια. Το πρώτο σημάδι της οργανικής νόσου έως σοβαρή βαλβιδική καρδιακό φύσημα, αλλά για τα δεδομένα σχετικά με τις αποζημιώσεις για φαβορίτες καρδιά, θα πρέπει να χρησιμοποιούν ακτίνες Χ, ακτινοσκόπηση και ΗΚΓ.

Αορτική στένωση μπορεί να προληφθεί αν ο ασθενής αποφεύγουν την έκθεση σε στρεπτοκοκκική λοίμωξη, η χρήση των αντιβιοτικών σε ασθενείς ηλικίας κάτω των 40 ετών και σε ασθενείς οι οποίοι έχουν εκτεθεί σε στρεπτοκοκκική λοίμωξη, ταχεία και αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή των λοιμώξεων που προκαλούνται από αιμολυτικό στρεπτόκοκκο. Αν ακούσετε προσεκτικά τις οδηγίες των γιατρών για την επισκευή κοιλότητες, ουρογεννητικό σύστημα και την πιθανή χειρουργική επέμβαση για να αποτραπεί η βακτηριαιμία και υποξεία βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα.


Αφού οι ασθενείς αορτική στένωση θα έχουν μειωμένες φυσικές ικανότητες, πρέπει να παρακολουθούν τις αλλαγές στο θυρεοειδή αδένα, πιθανές περιστατικά μείωση στον αριθμό των ερυθρών κυττάρων του αίματος και των καρδιακών αρρυθμιών. Είναι επίσης σημαντικό μετά τη στένωση της αορτής, ώστε να αποφεύγεται η φυσική κόπωση, είναι αναγκαίο να διατηρεί τη γενική κατάσταση της υγείας και την αποφυγή της παχυσαρκίας.
Από αορτική στένωση κυρίως άνδρες υποφέρει, σε περίπου 80% των περιπτώσεων. Τυπικά καρδιακό φύσημα καρδιάς και «συγκίνηση» χωρίς να προκαλεί σημαντικές αλλαγές στη ροή του αίματος δημιουργεί μια τραχιά βαλβίδες ή διάταση της αορτής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, της αορτικής στένωσης, συστολική φύσημα συμβαίνει πάνω από την αορτή, που μεταδίδεται στο λαιμό και την κορυφή της καρδιάς. Σε σοβαρές περιπτώσεις της αορτικής στένωσης μπορεί να φανεί αύξηση της αριστερής κοιλίας. Σε βαλβιδική στένωση με ακτίνες Χ μπορεί να φανεί διάταση της αορτής. Όταν η βαλβιδική άνοιγμα μειώνεται στη συνέχεια εμφανίζονται κοιλιακής συστολής και ο παλμός αμβλύνεται όταν η κόπωση εμφανίζεται στην κόπωση και εξόδου palpitations.Cardiac μειώνεται σημαντικά, έτσι ώστε ο ασθενής έχει στηθάγχη, βαθιά αδυναμία, ζάλη κατά τη διάρκεια της άσκησης και συγκοπή. Θεραπεία της αορτικής στένωσης είναι δύσκολη, ακόμη και μετά από αρκετά χρόνια και η θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα του μυοκαρδίου. Στένωση της αορτής μπορεί να είναι βαλβιδική στένωση, subvalvular στένωση ή στένωση supravalvular. Κάθε απαιτεί έναν ιδιαίτερο τρόπο για να κάνει μια διάγνωση και μια διαφορετική χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία. Πριν από την επέμβαση της στένωσης της αορτικής θα πρέπει να υπάρχει μια πιο λεπτομερή τεστ συμπεριλαμβανομένων καθετηριασμός της αριστερής και της δεξιάς κοιλίας, στεφανιαία αγγειογραφία, aortography και ακτινολογική εξέταση της αριστερής κοιλίας.

Η θεραπεία της στένωσης της αορτικής

Όλοι οι ασθενείς με εντατική συμπτώματα της αορτικής στένωσης, συνιστάται μια χειρουργική επέμβαση. Σημάδια που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν αποφασίζουν για χειρουργική διόρθωση της αορτικής στένωσης είναι προοδευτικές αριστερής κοιλίας αντιρρόπηση, οι επιθέσεις της συγκοπής που προκαλείται από εγκεφαλική ισχαιμία. Όταν εμφανίζεται μειωμένη καρδιακή παροχή σε αορτική στένωση, στηθάγχη θα πρέπει να ελέγχονται. Πριν αποφασίσει για τη χειρουργική διόρθωση της αορτικής στένωσης θα πρέπει να ελέγχουν την αιμοδυναμική και κλινικές ενδείξεις σοβαρή στένωση της αορτής ακόμη και σε ασθενείς που είναι ασυμπτωματικοί. Εάν υπάρχουν άρρωστοι και μιτροειδής και στην αορτική βαλβίδα τότε πρέπει να αντικατασταθούν τόσο τη βαλβίδα στην ίδια χειρουργική επέμβαση. Το λεπτό η χειρουργική διόρθωση της στένωσης αορτής συνιστάται, οι αλλαγές στις βαλβίδες πρέπει να είναι δύσκολη. Χειρουργική επέμβαση που χρησιμοποιείται τώρα για τη διόρθωση της αορτικής στένωσης είναι ένα πλαστικό ή πρόσθεση ομομοσχεύματος. Σε περιπτώσεις πολύ έντονες συγγενούς αορτική στένωση, στην οποία περίπτωση είναι αδύνατον να δημιουργηθεί ένα μικρό πλαστικό πρόσθεση, χρησιμοποιείται επανορθωτική χειρουργική, τα οποία δεν παρουσιάζουν θετικά αποτελέσματα. Εάν μετά από χειρουργική διόρθωση της αορτικής στένωσης έρχεται να αποκαταστήσει ρευματικό πυρετό,, η συνολική αποσυμπίεση της καρδιάς θα μπορούσε να λάβει χώρα. Υπάρχει μια συνεχής απειλή για την ανάπτυξη της βακτηριακής ενδοκαρδίτιδας καθώς στηθάγχη ή sinaskope.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Aortic stenosis
Close