Τι είναι Blalock Taussig shunt

Τι είναι Blalock Taussig shunt

Blalock Taussig shunt
Blalock Taussig shunt

Blalock Taussig παραλληλισμό είναι μια προσωρινή χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιείται σε νεογέννητα μωρά. Blalock Taussig διακλάδωσης γίνεται για το λόγο ότι η καρδιά δεν έχει παραδοθεί αρκετό αίμα εμπλουτισμένο με οξυγόνο με το υπόλοιπο του σώματος. Αυτό συμβαίνει επειδή το ελάττωμα της καρδιάς, όπως η τετραλογία του Falot, τριγλώχινας ατρησία, ατρησία και άλλα κυανωτική συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα που υποδηλώνουν την ύπαρξη αυτών των ασθενειών είναι μπλε δέρμα, τα νύχια και τα χείλη. Σε παραλληλισμό Blalock Taussig έναν από τους κλάδους των δύο μεγάλων αρτηριών είναι ξεχωριστή και αποδίδουν με ένα σωλήνα απευθείας στην πνευμονική αρτηρία. Αυτός ο σωλήνας επιτρέπει το μωρό να έχουν μια ομαλή ροή του αίματος στους πνεύμονες.

Blalock Taussig αναστόμωσης σε προετοιμασία για τη διαδικασία Fontan που έρχεται αργότερα, αλλά είναι πολύ σημαντικό για το βρέφος μετά τη γέννηση έχει αρκετό οξυγόνο στο αίμα. Η διαδικασία αυτή από την ίδρυσή της είναι πολλές φορές εκσυγχρονισμένο, αλλά εξακολουθεί να φέρει το όνομα των δημιουργών ένας χειρουργός Alfred Blalock και καρδιολόγος Ελένη Taussig. Blalock Taussig παραλληλισμό το πολύ σημαντικό, διότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ιατρικού κόσμου έχει αποδειχθεί ότι το ελάττωμα της καρδιάς μπορεί να επισκευαστεί.

Μετά την διακλάδωση Blalock Taussig

Μετά Blalock ασθενείς διακλάδωσης Taussig συνταγογραφούνται φάρμακα για την πρόληψη ενός θρόμβου στο εσωτερικό της αναστόμωσης και η ποσότητα εξαρτάται από το βάρος του μωρού. Μετά Blalock ασθενής παραλληλισμό Taussig δεν θα πρέπει να αφυδατώνουν και αν συμβεί συχνής διέλευσης των χαλαρά ή υδαρή κόπρανα, puking, υπερβολική εφίδρωση τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι Blalock Taussig παραλληλισμό παίρνει φραγμένο και να αποτρέψει τη ροή του αίματος του, σε αυτή την περίπτωση, ο ασθενής θα έχει πρόβλημα στην αναπνοή και θα γίνει κυανωτική σε αυτή την περίπτωση επικοινωνήστε αμέσως με τον καρδιολόγο σας.

Μετά από διαδικασία Blalock Taussig ένα παραλληλισμό τακτικές επισκέψεις στον καρδιολόγο σας είναι απαραίτητη. Ο καρδιολόγος θα λειτουργήσει ηχοκαρδιογράφημα της καρδιάς ενός μωρού να καθοριστεί η κατάσταση της καρδιάς και τη διακλάδωση. Επειδή Blalock Taussig παραλληλισμό δεν είναι μια μόνιμη χειρουργική επέμβαση επειδή η καρδιά του μωρού αναπτύσσεται και διακλάδωση παραμένει το ίδιο, μπορείτε να περιμένετε ότι το μωρό σας θα χρειαστεί σταθερή λύση και μια νέα λειτουργία.

Εκτός από την παραπάνω θρόμβωσης (σχηματισμός ενός θρόμβου αίματος) είναι δυνατή και η εμφάνιση του σχηματισμού seroma, μετά από μια διαδικασία διακλάδωσης Taussig Blalock, αλλά πολύ σπάνια. Η παρουσία ενός seroma μετά από μια διακλάδωση Taussig Blalock μπορεί εύκολα να δει με τη βοήθεια ενός ακτινογραφία θώρακος ή με τη βοήθεια της ηχοκαρδιογραφία.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Blalock Taussig shunt
Close