Ανοιχτός αρτηριακός πόρος

Ανοιχτός αρτηριακός πόρος

Patent ductus arteriosus
Patent ductus arteriosus

Ανοιχτός αρτηριακός πόρος εμφανίζεται όταν η ανάπτυξη αρτηριακού πόρου δεν κλείνει και παραμένει ως μια διακλάδωση που συνδέει το αριστερό κλάδο. Πνευμονικής αορτής και συνήθως κοντά στο αριστερό subclaviae. Το αίμα προέρχεται από την αορτή μέσω της συνεχούς φλεβώδη στη συστολική και διαστολική, είναι μια μορφή των αρτηριών φλεβική συρίγγια στο ποιο έργο τρόπο της αριστερής κοιλίας είναι αυξημένη. Σε μερικούς ασθενείς, αποφρακτική αλλαγές στα αιμοφόρα αγγεία των πνευμόνων οδηγεί σε πνευμονική υπέρταση. Σε αυτή την περίπτωση, παραλληλισμό είναι διπλής κατεύθυνσης ή δεξιά-αριστερά.

Η κλινική εικόνα του ανοιχτού αρτηριακού πόρου

Τα συμπτώματα και σημεία του ανοιχτού αρτηριακού πόρου

Δεν υπάρχουν συμπτώματα μέχρι μια αριστερή κοιλιακή ανεπάρκεια. Η καρδιά είναι στην κανονική ή αυξημένη κλίμακα εύκολα με ισχυρή δράση στην κορυφή. Μία ευρεία πίεσης παλμού και διαστολική πίεση είναι χαμηλή. Προς τα αριστερά, στην άκρη του στέρνου στο πρώτο διάστημα intercostales μπορεί να ακουστεί συνεχή σκληρή θόρυβος »της μηχανής", τονισμένα στα τέλη της συστολής. Trilla είναι κοινή. Εάν υπάρχει μια σημαντική αύξηση στην αριστερή κοιλιακή παρόν και παράδοξη διάσπαση του δευτέρου τόνου.

Ακτινογραφικά ευρήματα του ανοιχτού αρτηριακού πόρου

Η καρδιά είναι κανονική σε μέγεθος και περίγραμμα, αλλά μπορεί να υπάρχουν αυξάνεται και το αριστερό κόλπο και της αριστερής κοιλίας. Εμφανή προεξοχή της αορτής και στον αριστερό κόλπο.

ΗΚΓ του ανοιχτού αρτηριακού πόρου

Κανονική ευρήματα ή σημάδια αριστερής κοιλιακή διεύρυνση, η οποία εξαρτάται από το πλάτος του αγωγού.

Ειδικές εξετάσεις:

Καρδιακός καθετηριασμός είναι δυνατόν να εξακριβωθεί η αριστερά-δεξιά διακλάδωση. Ο καθετήρας μπορεί να περάσει από ένα. Πνευμονική διαμέσου του πόρου εντός της αορτής και με τη βοήθεια της αγγειοοίδημα καρδιογραφία είναι δυνατόν να αποκλειστεί η παρουσία των άλλων ελαττωμάτων (όπως. Ρήξη κόλπων Valsalva στη δεξιά καρδιά), η οποία παράγει ένα παρόμοιο ήχο ως πόρος persistens αρτηριακός.

Θεραπεία για ανοιχτός αρτηριακός πόρος

Σε έμπειρα χέρια, θνητότητα είναι χαμηλή (<1%), ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να κλείσει το ντουέτο. Λειτουργική θνησιμότητα ήταν υψηλότερη σε ηλικιωμένους ασθενείς. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην παροχή συμβουλών σε χειρουργική επέμβαση, ιδιαίτερα εάν οι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί και δεν έχουν υπερτροφία της αριστερής κοιλίας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αντιπροσωπεύει υποξεία βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ένδειξη για πνευμονική υπέρταση απολίνωση ή την κοπή ντουέτο είναι επίδικες, αλλά η σύγχρονη άποψη είναι υπέρ της ligging σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ μια άλλη διακλάδωση αριστερά προς τα δεξιά, ενώ η πνευμονική αυξάνει τη ροή του, η πίεση σε ένα. Πνευμονικής ήταν <100 mm Hg.

Πρόβλεψη του ανοιχτού αρτηριακού πόρου

Big διακλαδώσεις στην πρώιμη παιδική ηλικία προκαλούν υψηλή θνησιμότητα. Οι μικρότερες διακλαδώσεις είναι συμβατές με μεγάλη διάρκεια ζωής ηλικία. Η πιο συχνή επιπλοκή είναι συμφορητική μείωση στην καρδιακή λειτουργία. Επίσης μπορεί να συμβεί και βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα. Ένα μικρό ποσοστό των ασθενών έχουν πνευμονική υπέρταση και, έτσι ώστε τα κατώτερα άκρα, ιδιαίτερα τα δάκτυλα είναι κυανωτική (σε σύγκριση με το κανονικό χρώμα των δακτύλων. Σε αυτή την κατάσταση ο ασθενής δεν είναι για τη χειρουργική επέμβαση.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Patent ductus arteriosus
Close