Συγγενείς καρδιοπάθειες

Συγγενείς καρδιοπάθειες

congenital heart disease
congenital heart disease

Συγγενή καρδιοπάθεια είναι περίπου 2% όλων των ασθενειών της καρδιάς σε ενήλικες.

Παρά την εξέλιξη της ιατρικής, όλα τα μειονεκτήματα του εμβρύου δεν μπορεί να αποφευχθεί κατά την προγεννητική περίοδο, μεταξύ των οποίων είναι οι καρδιακές ανωμαλίες. Αυτές οι γενετικές ανωμαλίες μερικές φορές δεν είναι ένα πρόβλημα και μπορεί να αφαιρεθεί, και για πολύπλοκη συγγενή καρδιοπάθεια απαιτείται μία σοβαρή απάντηση. Εκτός από συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς υπάρχουν και απέκτησε καρδιακές ανωμαλίες, που μπορεί να έχουν συμβεί ως αποτέλεσμα της εκ γενετής ανωμαλίες της καρδιάς. Χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής συγγενείς καρδιακές ανωμαλίες μπορούν να αντιμετωπιστούν σε 90% των περιπτώσεων. Αν κάποιος συνεχίζει στο μυαλό ότι οι προηγούμενες ημέρες ένα πέμπτο των ασθενών που γεννιούνται με ένα ελάττωμα της καρδιάς εμφάνισαν μόνο 16 ετών, και σήμερα ως το 85 έως 90 τοις εκατό από αυτούς τους ασθενείς παρουσίασαν εφηβεία, είναι σαφές ότι αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη παιδιατρική καρδιολογία και καρδιακή χειρουργική επέμβαση. Η έγκαιρη επέμβαση τρόπο σε πολλές περιπτώσεις εγγυώνται την ανάκαμψη και μια φυσιολογική ζωή μέλλον. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι όλοι οι συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς δεν είναι εύκολο για τη θεραπεία, επειδή έχουν ταξινομηθεί σε διάφορες ομάδες. Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει μεταξύ 20 και 25 τοις εκατό είναι πολύ σοβαρή και σπάνια συγγενής καρδιακή νόσος που απαιτεί ένα στοιχείο ελέγχου ζωής. Στη δεύτερη ομάδα, υπάρχει ένα 35 έως 40 τοις εκατό της μετρίως σοβαρής συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς που μπορεί να λειτουργήσει με επιτυχία και απαιτούν περαιτέρω έλεγχος, ενώ το τρίτο είναι 40 τοις εκατό ελαφρύτερη συγγενείς καρδιακές ανωμαλίες, οι οποίες είναι με την έγκαιρη χειρουργική αφαιρώντας την ανάγκη για περαιτέρω έλεγχο ή είναι εξαιρετικά σπάνια απαιτείται.

Το πρόβλημα της συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς σε καλή και ακριβή διάγνωση και χειρουργικές και μη χειρουργική θεραπεία. Συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς απαιτούν καλοί επαγγελματίες και καλά διαγνωστική τεχνική. Εάν ορισμένα από αυτού του ελλείμματος, ο ασθενής δημιουργεί ένα μακροπρόθεσμο πρόβλημα. Σήμερα, οι περισσότεροι θάνατοι δεν συμβαίνει σε παιδική ηλικία, αλλά παρουσιάζεται στην ενηλικίωση. Αυτές οι επιδράσεις συμβαίνουν σε ασθενείς που δεν έχουν προηγουμένως λειτουργεί, καθώς και εκείνους που έχουν λειτουργήσει επιτυχώς σε στην παιδική ηλικία, αλλά οι οποίοι κατά την τελευταία περίοδο αναπτύσσονται ένα ασθενέστερο λειτουργία των βαλβίδων της καρδιάς, η οποία ακολουθείται από την επέκταση της καρδιάς, και η εμφάνιση της καρδιακής arrhythmias.All συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς μπορεί να είναι σοβαρή, ανάλογα με το πού το στάδιο της νόσου

Ταξινόμηση του συγγενή καρδιοπάθεια

Α. Χωρίς διακλάδωση

- Στη δεξιά πλευρά

στένωση της πνευμονικής αρτηρίας (12%).

- Στην αριστερή πλευρά

βαλβιδική αορτική στένωση (3%).

Β. με διακλάδωση

- Μη κυανωτικών

Μεσοκολπική επικοινωνία (20%)

Persistens αρτηριακού πόρου (13%)

Κοιλιακή ελάττωμα διάφραγμα (9%).

Μη κυανωτικών Fallot τετράδα (11%)

Στένωση της πνευμονικής αρτηρίας με αντίστροφη interatrial shunt (3%)

Σύνδρομο του Eisenmenger (3%).

Ατρησία τριγλώχινας βαλβίδας (1,5%).

Άλλες συγγενείς ανωμαλίες συναντώνται σε περίπου 20% των περιπτώσεων.

Ιδιαίτερα συχνά σύνδρομο Marfan, χρωμοσωμικές ανωμαλίες, όπως π.χ.. Το σύνδρομο Turner.

Η παθογένεση της κλινικής εικόνας του συγγενή καρδιοπάθεια

Συγγενή καρδιοπάθεια είναι τα σημάδια και τα συμπτώματα που προκαλούνται από τους ακόλουθους μηχανισμούς:

Βαλβιδική στένωση ή σκάφος: συνεπώς η εμφάνιση της κοιλιακής υπερτροφίας και η διαπερατότητα της καρδιάς με φυσιολογικά γεγονότα.

Αριστερά-δεξιά διακλάδωση: FERVI ροή από τον αριστερό κόλπο ή κοιλία στο δεξιό κόλπο ή κοιλίας. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη σωστή δουλειά κοιλίας και αύξηση της ροής στην πνευμονική κυκλοφορία σε βάρος της συστηματικής αιματικής ροής.

Σε μεγάλες και μικρές διακλαδώσεις η διαφορά αυτή ήταν αυξήσεις με αποτέλεσμα ένα φαινόμενο δύσπνοια και κόπωση. Για άγνωστους λόγους, ορισμένες από αυτές τις διακλαδώσεις και να προκαλέσουν πνευμονική υπέρταση, μπορεί να έρθει με την εμφάνιση της αντίστροφης διαφυγή, δηλαδή. Αριστερά-δεξιά διακλάδωση μετατρέπεται σε μια δεξιά-αριστερά (svndrom του Eisenmenger). Μαΐου εμφανίζεται και αιμόπτυση.

Δεξιά-αριστερά shunt: όταν φλεβικό αίμα περνά από τον δεξιό κόλπο ή κοιλία προς την κοιλιακή αορτή, αριστερό κόλπο ή αριστερή, παρακάμπτοντας έτσι την πνευμονική κυκλοφορία οδηγεί σε ορισμένα γνωστά κλινικές εκδηλώσεις Κυάνωση. Η δύσπνοια και κόπωση του ασθενούς είναι ανακουφισμένος σε μια κατάληψη. Συγκοπή εμφανίζεται όταν η πνευμονική ροή είναι πολύ χαμηλή. Αντισταθμιστικές πολυκυτταραιμία εμφανίζεται συνεχώς στο κάτω-κορεσμού, και σε σοβαρές περιπτώσεις, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική θρόμβωση. Cubbing δάχτυλα συνοδεύουν συνήθως έντονη κυάνωση.

Εκτός από την ειδική αιμοδυναμικές αλλαγές στην παρουσία ενός δεξιά-αριστερά διακλάδωση μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση μιας μεταστατικής απόστημα εγκεφάλου, βακτηριακή endocardia, ιδιαίτερα στην περίπτωση ενός ελαττώματος διαφράγματος κοιλίας, ανοικτός αρτηριακός πόρος persistens με κυνόδοντας αορτικής βαλβίδας.

Για να κάνει τη σωστή διάγνωση, επιπλέον προς το μέγεθος των ακτινογραφιών καρδιάς ελαττώματος, ΗΚΓ, καθετηριασμό καρδιάς απαιτείται, καμπύλη dedilution.

Διαφορική διάγνωση του συγγενή καρδιοπάθεια

Ακροαστικά ευρήματα:

Είναι σίγουρα χρήσιμο να βρει τον ήχο ενός παιδιού, συγγενείς ανωμαλίες και οπουδήποτε στο σώμα. Η παρουσία του θορύβου στην αριστερή άκρη του στέρνου υπέρ του συγγενή καρδιοπάθεια, αλλά επίκτητη στένωση της αορτής μπορεί να διαταράξει αυτή τη διάγνωση. Το ελάττωμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος και ανοιχτός αρτηριακός πόρος persistens ακούσετε ένα μαλακό καρδιά στην κορυφή της διαστολικής φύσημα εύκολα ανέφερε, αλλά δεν υπάρχει κανένα από τα άλλα χαρακτηριστικά της μιτροειδούς. Φλεβική ροή, η οποία μπορεί να ακουστεί στην άνω περιοχή parasternales συνδέεται με την ύπαρξη του αρτηριακού πόρου persistens aorto πνευμονική ή συρίγγιο.

Πολλοί συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς μπορεί να είναι περίπλοκη και να έχουν μια φτωχή πρόγνωση. Αυτά είναι τα λεγόμενα ελαττώματα με κυάνωση, όπου το συνηθισμένο άτομο που δεν είναι ειδικός στον τομέα της ιατρικής, μπορεί να ανιχνεύσει την μπλε αποχρωματισμό των χειλιών, πάνω από τα κελύφη αυτί και τα δάχτυλα. Αυτοί οι ασθενείς έχουν δυσκολία στην αναπνοή, κουράζονται εύκολα, και όλα αυτά είναι λόγω της ανάμιξης του αίματος μεταξύ της αριστερής και δεξιάς πλευράς της καρδιάς, ή τη φύση των ανωμαλιών που υπάρχουν, όπως στην περίπτωση ενός μόνο κοιλίας.

Κυάνωση clubbing με τα δάχτυλα:

Κυάνωση, πολυκυτταραιμία και clubbing δάχτυλα προκύψουν στην περίπτωση της χρόνιας πνευμονικής καρδιάς, καθώς και συγγενών αρτηριοφλεβικών συριγγίων πνεύμονες. Για τον προσδιορισμό της προέλευσης του Κυάνωση και clubbing δάχτυλα εξετάζει την αξία του αρτηριακού κορεσμού οξυγόνου κατά την εισπνοή οξυγόνου 100%. Αρτηριακό κορεσμό σε οξυγόνο δεν μπορεί να ανυψώνεται σε φυσιολογικές τιμές, εάν υπάρχει διακλάδωση.

Κυάνωση χωρίς δάχτυλα clubbing:

Χωρίς Κυάνωση και πολυκυτταραιμία clubbing δάχτυλα είναι συνήθως περιφερική. Υπάρχει μειωμένη «καρδιακή εξόδου" ή βραδεία περιφερική κυκλοφορία. Κορεσμού αρτηριακού οξυγόνου είναι φυσιολογική. Εάν, μετά από προσεκτική εξέταση του τρόπου θεραπείας του εκ γενετής ασθένειες παραμένει ανοικτό, ο ασθενής θα πρέπει να παραπεμφθεί στο καρδιακό καθετηριασμό, αγγειογραφία και τη μέτρηση βαφής αραίωση καρδιογράφος καμπύλες


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" congenital heart disease
Close