Τριγλώχινας ατρησία

Τριγλώχινας ατρησία

Tricuspid atresia
Tricuspid atresia

Τριγλώχινας ατρησία εμφανίζεται ένα πολύ μικρό ποσοστό των νεογέννητων (περίπου 0,005%). Οι περισσότεροι ασθενείς με αυτή την πάθηση έχουν άλλες καρδιακή νόσο. Τριγλώχινας ατρησία μπορεί να συμβεί ως ένα απομονωμένο ελάττωμα, τότε συνδέονται με στένωση της πνευμονικής αρτηρίας και της κολπικής διάφραγμα ή ελάττωμα σχετίζεται με ελάττωμα κοιλίας διάφραγμα ή ανοικτός αρτηριακός πόρος persistens. Αίμα από τον δεξιό κόλπο περνά στον αριστερό κόλπο, έρχεται σε πνεύμονες και διέρχεται διαμέσου του ελαττώματος κοιλίας διάφραγμα στη δεξιά κοιλίας ή, στην περίπτωση εάν είναι ένας υποτυπώδης δεξιάς κοιλίας και της πνευμονικής αρτηρίας στην περίπτωση αυτή διέρχεται μέσω του αρτηριακού πόρου από την αορτή persistens στην στην πνευμονική κυκλοφορία. Τριγλώχινας ατρησία εμποδίζει την καρδιά να εφοδιάζουν τον οργανισμό με αίμα εμπλουτισμένο με οξυγόνο. Αυτό το ελάττωμα εμφανίζεται πριν από τη γέννηση, γιατί τριγλώχινας βαλβίδας δεν αναπτύσσεται σωστά. Δεδομένου ότι το αίμα δεν είναι σε θέση να ρέει διαμέσου της τριγλώχινας βαλβίδας, η δεξιά κοιλία αποτυγχάνει να αναπτυχθεί. Τα μωρά που γεννιούνται με ατρησία τριγλώχινας ελαστικών εύκολα, έχουν μπλε δέρμα και είναι συχνά δυσκολία στην αναπνοή.

Η δοκιμή μπορεί να δημιουργήσει μια ισχυρή, ακραία ώθηση και συστολικό φύσημα και tril στην αριστερή άκρη του στέρνου, στη συνέχεια, κυάνωση, πολυκυτταραιμία και παχύτερο δάχτυλα.

ΗΚΓ της τριγλώχινας ατρησία

ΗΚΓ δείχνει το ηλεκτρικό απόκλιση άξονα προς τα αριστερά ή κοιλιακή υπερτροφία. Για μια οριστική διάγνωση είναι απαραίτητο να γίνει μια καθετηριασμό της καρδιάς και αγγειογραφία καρδιογράφο. Εάν είναι μια χαμηλή πνευμονική ροή αίματος, η μέθοδος επιλογής είναι η αναστόμωση μεταξύ ενός. Subclaviae και πνευμονική αρτηρία. Μέχρι τώρα δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμα αναστομώσεις μεταξύ δεξιού κόλπου και της πνευμονικής αρτηρίας.

Τριγλώχινας ατρησία θεραπεία

Από τη στιγμή που έχουμε καθιερώσει την ύπαρξη τριγλώχινας ατρησία μωρό θα γίνουν δεκτοί στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, όπου το μωρό αναπνέει με τη βοήθεια μιας μηχανής αναπνοής και προετοιμάζονται για τη χειρουργική επέμβαση. Στην πρώτη λειτουργία, εάν απαιτείται, τεχνητή αναστόμωση είναι σε θέση να διατηρούν τη ροή του αίματος μέσω των πνευμόνων. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, και την ανάκτηση του καρδιολόγου παιδιά αποφασίζουν πότε θα πάνε σε μια άλλη λειτουργία που είναι Hemifontan διαδικασίες ή Glenn sunt, που συνδέει ένα δεύτερο φλέβες που μεταφέρουν το αίμα με χαμηλό οξυγόνο απευθείας στην πνευμονική αρτηρία. Στο τέλος έρχεται η Fontan διαδικασίας κατά την οποία το υπόλοιπο των φλέβες που μεταφέρουν το αίμα με μικρή ποσότητα οξυγόνου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πνευμονική αρτηρία και αυτή φέρει περαιτέρω ότι το αίμα στους πνεύμονες.

Η πρόγνωση της τριγλώχινας ατρησία

Μετά την επέμβαση, η κατάσταση του ασθενούς βελτιώνεται, αλλά μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές όπως αρρυθμίες, χαλαρά κόπρανα που διαρκούν για τέσσερις μακρά περίοδο, η συσσώρευση υγρού στην περιτοναϊκή κοιλότητα, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, απόφραξη του τεχνητού διακλάδωσης, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή αιφνίδιο θάνατο. Η πρόγνωση δεν είναι καλό από την άποψη της ζωής.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Tricuspid atresia
Close