Μιτροειδούς βαλβίδας

Μιτροειδούς βαλβίδας

Mitral valve stenosis
Mitral valve stenosis

Στένωση μιτροειδούς βαλβίδας είναι μια χρόνια ρευματική καρδιακή νόσος που οδηγεί σε μία ή περισσότερες επιθέσεις του ρευματικού πυρετού που δημιουργεί ακαμψία και παραμόρφωση των βαλβίδων της καρδιάς. Το αποτέλεσμα αυτό αντανακλάται στην στένωση και εξέμεσης, και μερικές φορές είναι και οι δύο. Μιτροειδούς βαλβίδων επηρεάστηκαν σε 50-60% των περιπτώσεων, οι βλάβες που συνδέονται μιτροειδούς και της αορτικής βαλβίδες που ανέκυψαν κατά 20% των περιπτώσεων, η ζημία μόνο αορτικού βαλβίδες στο 10% των περιπτώσεων. Τριγλώχινας βαλβίδας ήταν λίγο άρρωστος με μιτροειδούς και της αορτικής βαλβίδες και στο 10% των περιπτώσεων. Οι πνευμονική αρτηρία βαλβίδες σπάνια επηρεάζονται.

Η κλινική εικόνα της μιτροειδούς βαλβίδας

Το πρώτο σημάδι της οργανικής νόσου έως σοβαρή καρδιακή βαλβιδοπάθεια εκφράζεται φύσημα, όμως, τα πρώτα στοιχεία για τη σημαντική αιμοδυναμική βαλβιδική βλάβη που διαπιστώθηκαν κατά την εξέταση των ακτίνων Χ, ακτινοσκόπηση, ΗΚΓ. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να ανιχνεύσουμε την παλαιότερη αύξηση της στεφανιαίας κόλπων. Και προσεκτική φυσική ευρήματα μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη διάγνωση, όταν πρόκειται για καρδιακές παθήσεις βαλβίδων.

Η διαδικασία για την ασυμπτωματική βαλβιδοπάθεια:

Πρόληψη της μιτροειδούς βαλβίδας

Ανανέωση του ρευματικού πυρετού μπορεί να προληφθεί.

Αποφύγετε την έκθεση σε στρεπτοκοκκική λοίμωξη.

Μόνιμη αντιβιοτική προφύλαξη των ταξινομημένο ασθενείς ηλικίας κάτω των 35 ετών και σε εκείνους που γνωρίζουν ότι έχουν εκτεθεί σε στρεπτοκοκκική λοίμωξη.

Η έγκαιρη και κατάλληλη θεραπεία των λοιμώξεων που προκαλούνται από αιμολυτικό στρεπτόκοκκο.

Οι ασθενείς θα πρέπει να δίνεται συμβουλές σχετικά με την αποκατάσταση των δοντιών, ουρογεννητικού συστήματος, την πιθανή χειρουργική επέμβαση, κλπ.. Κατά τον τρόπο αυτό είναι δυνατόν να προληφθεί βακτηριαιμία και υποξεία βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα.

Γενικά μέτρα για στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας

Ο ασθενής είναι απαραίτητη για να εξηγήσει την ενδεχόμενη δυνατότητα της μειωμένης σωματικής ικανότητας αργότερα στη ζωή τους. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι ασθενείς θα μπορούσαν να ανιχνευθούν αλλαγές στο θυρεοειδή αδένα, τότε μπορεί να προκαλέσει αναιμία, και αρρυθμίες, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η γενική κατάσταση της υγείας και την αποφυγή της παχυσαρκίας και υπερβολική φυσική κόπωση.

Πάνω από το 75% των ασθενών με στένωση της μιτροειδούς ήταν γυναίκες που ήταν ηλικίας μικρότερης των 45 ετών. Ακόμη ένας σχετικά μικρός βαθμός της στένωσης εκδηλώνεται με ορισμένες ακροαστικά ευρήματα. Εάν η βαλβίδα στενεύει λιγότερο από 1,5 cm σε ασθενείς με δύσπνοια και κόπο. Σύντομη διαστολική διαστήματος κατά ταχυκαρδία αντικατοπτρίζεται στην έλλειψη κοιλιακή πλήρωση. Συνεπώς, η καρδιακή απόδοση μικρότερος, και το αίμα συλλέγεται σε αίθριο, πνευμονικές φλέβες και τριχοειδή αγγεία. Έτσι, υπάρχει μια σταθερή πνευμονική συμφόρηση, και τα συμπτώματα είναι πιο έντονα. Ξαπλωμένος κατά τη διάρκεια της νύχτας οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση του όγκου του αίματος στους πνεύμονες, παροξυσμική νυχτερινή δύσπνοια, ή στο υγρό διίδρωση στις πνευμονικές κυψελίδες και οξύ πνευμονικό οίδημα. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε σοβαρή πνευμονική συμφόρηση λόγω οξείας βρογχίτιδας ή οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, λόγω της εμφάνισης των υποξεία βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα ή οξεία ρευματική καρδίτιδα. Ως αποτέλεσμα της μεγάλης διάρκειας διατήρηση της πνευμονικής φλεβικής πίεσης οδηγεί στο άνοιγμα της αναστόμωσης μεταξύ των πνευμονικών φλεβών και βρογχικών, με τη μορφή των βρόγχων υποβλεννογόνια κιρσούς.

Πενήντα έως 80% των ασθενών που έχουν ή χρόνια παροξυσμική κολπική μαρμαρυγή, η οποία μπορεί να επιταχύνει την εμφάνιση της δύσπνοιας και πνευμονικό οίδημα. Ως αποτέλεσμα του σχηματισμού θρόμβου στον αριστερό κόλπο Είκοσι έως 30% των ασθενών κατά την τελευταία περίοδο έχουν εγκεφαλική, σπλαχνικό και περιφερικών αρτηριών.

Το 40-50% των ασθενών ανέπτυξαν δεξιά κοιλιακή υπερτροφία διάταση και ανεπάρκεια. Αυτό οδηγεί με τις τυπικές ενδείξεις του δεξιού αντιρρόπησης καρδιάς.

Σε ορισμένους ασθενείς οι μέχρι σήμερα άγνωστους λόγους πνευμονικών αρτηριολίων συστέλλονται για τη μείωση και με τον τρόπο αυτό αυξάνει την πίεση στην πνευμονική αρτηρία και επιταχύνει την ανάπτυξη του δεξιού αντιρρόπησης καρδιάς. Οι ασθενείς αυτοί έχουν εύκολη δύσπνοια, επειδή είναι λιγότερο έντονη, λόγω καρδιακής παροχής που χρησιμοποιείται για μεγάλη κόπωση και αδυναμία στην άσκηση.

Η θεραπεία για στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας

Κλειστό valvulotome μιτροειδούς βαλβίδας, συνιστάται μόνο σε περιπτώσεις που τα συμπτώματα που προκαλούνται από μηχανική απόφραξη της μιτροειδούς βαλβίδας και όχι εξαιτίας της ανεπάρκειας της μιτροειδούς. Αντικατάσταση της μιτροειδούς βαλβίδας ενδείκνυται σε περιπτώσεις στένωσης και παλινδρόμηση. Αν υπάρχουν ενδείξεις από στένωση μιτροειδούς χωρίς θόρυβο συστολική είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι υπάρχουν ενδείξεις ανεπάρκειας της μιτροειδούς βαλβίδας. Στο ΗΚΓ υπέρταση και αορτικών αλλοιώσεων βαλβίδων συνοδεύεται από σημεία της υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας, αλλά εάν στην περίπτωση της μιτροειδούς έχουν τις ίδιες ενδείξεις. Ωστόσο, εάν η κορυφή της καρδιάς υπάρχει ένα μέτρια συστολικό φύσημα, η διάγνωση εξαρτάται από την ερμηνεία των συνολικών ευρημάτων.

Ειδική διαγνωστική ανάλυση μπορεί να είναι χρήσιμη σε δύσκολες περιπτώσεις. Αυτά περιλαμβάνουν: αγγειοοίδημα, στηθοσκόπια, βαφή καμπύλη αραίωσης, αριστερό καθετηριασμό της καρδιάς και αριστερά ιχνηθέτη καμπύλη κοιλίας ή ανεπάρκεια της αριστερής κοιλίας. Χειρουργική επέμβαση ενδείκνυται για μέτρια σοβαρές περιπτώσεις όπου υπάρχει μόνο ελαφρά δύσπνοια στην κόπωση και την κούραση. Αυτό συμβαίνει επειδή η αιτία της μιτροειδούς είναι πολύ διαφορετική, και λόγω της σημαντικής θνησιμότητας (3-5%), καθώς και η συχνότητα της εκ νέου δημιουργίας της στένωσης.

Η πρόγνωση για στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας

Επαναλαμβανόμενες ρευματικός πυρετός μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει μοιραία καρδιακή ανεπάρκεια. Η συνεχής απειλή που εκδηλώνεται με τη δυνατότητα ανάπτυξης βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα.

Σε γενικές γραμμές, οι ασθενείς με σοβαρή στένωση της μιτροειδούς πεθαίνουν από επίμονη καρδιακή ανεπάρκεια, στα τριάντα και τα σαράντα, και μετά από μια μακρά περίοδο γενικής ανικανότητα.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Mitral valve stenosis
Close