Ρευματικές πυρετός

Ρευματικές πυρετός

Rheumatic fever
Rheumatic fever

Όταν ένα άτομο έχει μολυνθεί με βακτήρια στρεπτόκοκκο που προκαλεί φλεγμονή που ονομάζεται ρευματικός πυρετός ότι στην αρχή ο ασθενής πάσχει μόνο από strep το λαιμό, και τους περισσότερους ανθρώπους αυτό δεν εξελιχθούν σε σοβαρές συνέπειες, αλλά αν δεν αντιμετωπιστεί, το σώμα αρχίζει να υπερασπιστεί που προκαλεί φλεγμονή και πρησμένο εγκεφάλου, τις αρθρώσεις, το δέρμα και προκαλεί την καρδιά. Αυτό ουλές προκαλούν φλεγμονή των καρδιακών βαλβίδων, που αργότερα εξελίσσονται σε ρευματικές καρδιακές παθήσεις. Λίγο αριθμός των ασθενών με στρεπτοκοκκική λοίμωξη ή strep το λαιμό είναι πιθανό να αναπτύξει ρευματικό πυρετό. Όταν ρευματικός πυρετός είναι θεραπεύσει αυτή δεν αφήνει κανένα επιπτώσεις στον εγκέφαλο, τις αρθρώσεις ή το δέρμα, αλλά μόνο έχει συνέπειες για την καρδιά.

Κριτήρια για τη διάγνωση του ρευματικού πυρετού

Σημαντικό σημείο του ρευματικού πυρετού

Καρδίτιδα

Sydenham χορεία

Υποξεία οζίδια

Ερύθημα marginatum

Πολυαρθρίτιδα

Μικρά σημάδια της ασθένειας:

Θερμοκρασία

Polyarthralgia

Παρατεταμένη Ρ-R διάστημα

Αυξημένη ταχύτητα καθίζησης ή C - αντιδρώσα πρωτεΐνη.

Αποδεικτικά στοιχεία των προηγούμενων βήτα αιμολυτικό

στρεπτόκοκκο λοίμωξης.

Απόδειξη προηγουμένως θεραπευτεί ρευματικός πυρετός ή ρευματικές βαλβιδοπάθεια.

Διάγνωση του ρευματικού πυρετού μπορεί να ρυθμιστεί εάν υπάρχουν τουλάχιστον 2 ή περισσότερα μείζονα συμπτώματα της ασθένειας. Μολονότι διάφορα μέσα του ρευματικού πυρετού μπορεί να είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα, Stenia neurocirculatory, βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα, νόσο του κολλαγόνου και χρόνιες μολυσματικές ασθένειες.

Γενικά χαρακτηριστικά του ρευματικού πυρετού

Ο ρευματικός πυρετός είναι μια οξεία ή χρόνια νόσος του συστήματος, η οποία, για άγνωστους λόγους, το ίδιο μπορεί να περιορισθεί ή να οδηγήσει σταδιακά έως παραμόρφωση των βαλβίδων της καρδιάς. Σπάνια, μπορεί να έχει οξεία και βίαιη μορφή.

Ο ρευματικός πυρετός είναι η πιο κοινή αιτία της καρδιακής νόσου σε άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών. Σύμφωνα με τα γενικά προβλήματα μπορούν να ταξινομηθούν ως ένα τρίτο ασθένειας μετά από υπέρταση και αθηροσκληρωτική στεφανιαία νόσο. Ρευματικές πυρετός λίγο περισσότερη ευτυχία στους άνδρες παρά στις γυναίκες, αλλά η χορεία είναι πιο κοινή σε γυναίκες. Οι περισσότεροι εμφανίζεται στην ηλικία μεταξύ 5 και 15 του ίδιου έτους, ο ρευματικός πυρετός είναι σπάνιο σε παιδιά μικρότερα των 4 ετών και μετά τη δεκαετία του '50.

Ο ρευματικός πυρετός αρχίζει αιμολυτικό στρεπτόκοκκο μόλυνση και εμφανίζεται συνήθως 1-4 εβδομάδες μετά την αμυγδαλίτιδα και ωτίτιδα.

Στην οξεία φάση του ρευματικού πυρετού μπορεί να αλιευθεί ενδοκάρδιο, miocardia, περικάρδιο, τους πνεύμονες και υπεζωκότα. Οι χαρακτηριστικές μεταβολές που εκδηλώνεται με τη μορφή του περιαγγειακού αντίδρασης κοκκιωματώδους, και αγγειίτιδα. Μιτροειδών βαλβίδων επηρεάστηκαν σε 75-80% των περιπτώσεων, οι αορτικές βαλβίδες σε 30%, τριγλώχιν και πνευμονικές βαλβίδες σε λιγότερο από 5% των περιπτώσεων. Βαλβίδες οιδηματώδεις στην επιφάνεια οδηγεί στην εμφάνιση μικρών κόκκινων κόκκων. Μπορεί να υπάρχει μια πλήρης θεραπεία ή σε προοδευτικές αλλαγές στο δέρμα που μπορούν να προκύψουν από οξεία ή χρόνια φλεγμονή που μπορούν να αναπτυχθούν για μήνες ή χρόνια.

Η κλινική εικόνα του ρευματικού πυρετού

Σημαντικά σημάδια του ρευματικού πυρετού

Ευρήματα Καρδίτιδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση του ρευματικού πυρετού σε περιπτώσεις όπου:

Στην ιστορία έχουμε στοιχεία για ρευματικό πυρετό ή βαλβιδοπάθεια σχετικά με τις ρευματικές βάση.

Εάν γνωρίζουμε ότι τις τελευταίες 4 εβδομάδες, υπήρξε μια στρεπτοκοκκική λοίμωξη της ανώτερης αναπνευστικής οδού.

Καρδίτιδα εμφανίζεται συνήθως στην παιδική ηλικία στην νεανική ηλικία, στους ενήλικες, είναι πιο εύκολο να εντοπίσει με σειριακή ανάλυση ΗΚΓ. Παρουσία καρδίτιδα μπορεί να δημιουργηθεί μέσω οποιασδήποτε από τις ασθένειες που αναφέρονται παρακάτω:

Περικαρδίτιδα - είτε ινώδη, με προκάρδιο άλγος, επιγάστριο ή τον αριστερό ώμο, πόνος στις αρθρώσεις κατά τη διάρκεια της κίνησης. Χαρακτηριστικό αλλαγές στο ST τμήμα των ευρημάτων υγρών ΗΚΓ και σε οποιοδήποτε βαθμό. Δεν απαντώνται συχνά στην ενήλικη ζωή. Η διάγνωση μπορεί να ρυθμιστεί με ένα σειριακό ακτινογραφίες, οι οποίες έδειξαν σταδιακή αύξηση της καρδιακής σκιάς.

Αυξημένη καρδιά, η οποία μπορεί να διαγνωστεί με φυσική εξέταση και ακτινογραφίες υπέρ των αρθρώσεων και φλεγμονή του μυοκαρδίου. Με έναν αύξοντα ακτινογραφίες είναι δυνατόν να ανιχνευθούν αλλαγές στο μέγεθος της καρδιάς.

Συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια. Αντιρρόπησης της δεξιάς πλευράς της καρδιάς είναι πιο έντονη στα παιδιά και επώδυνη και διόγκωση του ήπατος είναι ένα σημαντικό σημάδι.

Μιτροειδούς ή αορτικής διαστολική φύσημα μιλάει υπέρ του δακτυλίου βαλβιδική ή επέκτασης του μυοκαρδίου με ή χωρίς σχετίζεται valvulitis.

Ελλείψει οποιασδήποτε από απαριθμούνται παραπάνω ενδείξεις, καρδίτιδα διάγνωση εξαρτάται από τους παρακάτω λιγότερο ειδικές αλλαγές σε σχέση με τη συνολική κλινική εικόνα.

ΗΚΓ του ρευματικού πυρετού

ΗΚΓ: οι πιο σημαντικές αλλαγές παρατεταμένο διάστημα PR από περισσότερο από 0,04 δευτερόλεπτα. Λιγότερο συγκεκριμένων αλλαγών στο περίγραμμα του κύματος Ρ και Τ αναστροφή κύματος.

Αλλαγές στην ποιότητα των ήχων της καρδιάς.

Θόρυβος Pansystolic στην κορυφή της καρδιάς που επιμένει ή γίνεται πιο δυνατά κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της ασθένειας και axillas. Μπορεί να ακούγεται Carey Coombs υψηλή διαστολική φύσημα.

Η ταχεία ρυθμό είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ των παιδιών και των νεαρών σε ηλικία από ένα τρίτο τόνο.

Φλεβοκομβική ταχυκαρδία, ανεξάρτητα από τον όγκο και τη θερμοκρασία βαθμό. Λαμβάνει χώρα και σε όνειρα και αυξάνει σημαντικά με τη χαμηλότερη δραστηριότητα.

Αρρυθμίες, κινούμενων οδηγών, έκτοπη απεργίες.

Τα επόμενα δύο χαρακτήρες εμφανίζονται συνήθως συνδέονται με καρδίτιδα, έτσι υπάρχει μια χαμηλή τιμή για τη διάγνωση των ασθενειών στην αρχή. Ωστόσο, κατά καιρούς εμφανίζονται πριν από την καρδίτιδα είναι ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη του ρευματικού πυρετού.

ένα. Eervthema marginatum συνδέεται συχνά με όζος δέρματος. Αλλαγές αρχίζουν με μια γρήγορη αύξηση της ωχράς κηλίδας, και η άκρη του δακτυλίου, είτε ένα καθαρό κέντρο. Μπορούν εύκολα να διευρυμένη ή συρρέοντα. Δερματικό εξάνθημα μπορεί να είναι παροδική ή παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

β. Υποδόρια οζίδια - είναι σπάνια, εκτός από την ηλικία των παιδιών. Μπορούμε να βρούμε μερικά ή περισσότερο, είναι συνήθως μικρές, 2 cm ή λιγότερο σε διάμετρο, σκληρό, αναίσθητη, και συνδέονται στην περιτονία ή τένοντες, όπως η υψηλή άρθρωση προφίλ. στον αγκώνα, στην πλευρά της ράχης oh τα χέρια, για τα σφυρό, σπονδύλων και ινιακού οστού. Μείνετε για μέρες και εβδομάδες, είναι συνήθως ανακαινισμένο και είναι δύσκολο να διακριθούν από κλινικά οζίδια της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Sydenham χορεία - μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά ως απομονωθεί εντελώς ή μπορούν να αναπτυχθούν ως μέρος του ρευματικού πυρετού. Μπορεί να είναι ότι στο 50% των περιπτώσεων, υπάρχουν και άλλα σημάδια του ρευματικού πυρετού. Τα κορίτσια υποφέρουν συχνά, σπάνια εμφανίζεται σε ενήλικες. Χορεία συνοδεύεται από συνεχή τράνταγμα άσκοπες κινήσεις των άκρων, του σώματος και μυϊκή περιτονία. Υπάρχουν συχνά απροσδιόριστο μορφασμοί του προσώπου κινήσεις. Οι κινήσεις αυτές επιδεινώνονται από την συναισθηματική διέγερση, και εξαφανίζονται εντελώς κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτά τα επεισόδια μπορεί να διαρκέσει για εβδομάδες και μερικές φορές ακόμη και μήνες.

Αρθρίτιδα συναντώνται σε ρευματικός πυρετός χαρακτηρίζεται από τη μετάβαση του πόνου, το οποίο είναι ένα δείχνουν σταδιακή ή ξαφνικές επιθέσεις και μεγάλες αρθρώσεις. Αρθρώσεις γίνει καυτό, κόκκινα, πρησμένα και προσφορά, ενώ η φλεγμονή των αρθρώσεων που επηρεάζονται προηγουμένως η χαλάρωση. Η θερμοκρασία του σώματος αυξάνει προοδευτικά με αλλαγές στη φλεγμονή των αρθρώσεων. Στους ενήλικες μπορεί να είναι σε μεγάλο κοινό άρρωστος ή περισσότερες μικρότερες αρθρώσεις. Οξεία αρθρίτιδα διαρκεί 1-5 εβδομάδες και στάση χωρίς να αφήνει παραμόρφωση. Αρθρώσεις που επηρεάζονται είναι από τις πιο σημαντικό σημάδι της νόσου μόνο σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει ρευστό και συμπτώματα της φλεγμονής. Αυτό είναι το αντίθετο του αρθραλγίες όπου υπάρχει πόνος και πέδησης χωρίς αυτά τα αντικειμενικά σημάδια.

Αρθρίτιδα και αρθραλγία είναι συχνές στην παιδική ηλικία και μικρότερη ηλικία, και συνοδεύονται από πυρετό και την αύξηση της καθίζησης. Είναι, επίσης, συχνά θεωρείται ως μια στρεπτοκοκκική λοίμωξη και προβλήματα λαιμού. Συμπτωματικά αυτοί οι παράγοντες σε συνδυασμό οδηγούν να επιβεβαιωθεί η διάγνωση του ρευματικού πυρετού. Τελική διάγνωση απαιτεί να θεσπίσουν πρόσθετα ή καρδίτιδα ρευματικές εκδηλώσεις αυτές. Ερύθημα marginatum ή χορεία.

Λιγότερο σημαντικούς χαρακτήρες του ρευματικού πυρετού

Θερμοκρασία συνοδεύεται πάντα αρθρίτιδα και καρδίτιδα. Στην υποξείας και χρόνιας φάσης θερμοκρασία είναι χαμηλότερη, και μπορεί να είναι συνεχής ή διακοπτόμενη. Η θερμοκρασία είναι σημαντική μόνο ως απόδειξη της φλεγμονώδους διεργασίας. Ακόμη ενήλικες μπορεί να έχει μια φυσιολογική θερμοκρασία των 37,5 έως 37,8 ° C (99,5 έως 100 ° F). Αυτό δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως θερμοκρασία.

Δυσφορία, Stenia, απώλεια βάρους και ανορεξία μπορεί να εκδηλωθεί μόνο μέσα σιγοκαίει ρευματικές διαδικασία, αλλά είναι επίσης χαρακτηριστικό των άλλων χρόνιων ασθενειών.

Αυτός είναι μια συχνή κοιλιακό άλγος. Συχνά μεταβάλλει την θέση και δύναμη, και ενίοτε κοιλιακό πόνο και μπορεί να οδηγήσει σε περιττή λαπαροτομία. Κοιλιακός πόνος μπορεί να προκληθεί από μια διευρυμένη ήπαρ, ρευματικών στείρο περιτονίτιδα, ή ρευματοειδή αρθρίτιδα, ή μπορεί να μεταδίδεται από τον υπεζωκότα ή περικάρδιο.

Εκφραζόμενο πόνο στις αρθρώσεις, περιαρθρικών ιστών και μυών λάκκους ένθετα μπορεί επίσης να είναι συμπτώματα του ρευματικού πυρετού.

Εργαστηριακή ανάλυση του ρευματικού πυρετού είναι χρήσιμα για τρεις λόγους:

Ως μη-ειδικές πληροφορίες, σχετικά με φλεγμονή είναι η καθίζηση, η οποία είναι σχεδόν πάντα αυξάνεται κατά τη διάρκεια της ενεργού ρευματικός πυρετός, εκτός όταν χορεία είναι το μόνο κλινικό σημάδι. Μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων, και υπάρχει ένα αναιμίας normochromic. Εύκολη πρωτεϊνουρία κατά καιρούς βρεθεί, αλλά αυτά τα ευρήματα δεν υποδηλώνουν και σπειραματονεφρίτιδα.

Υπάρχει επίσης μια στρεπτοκοκκική λοίμωξη. Υψηλή τίτλος ή τίτλος αυξήθηκε antistreptolysin μιλάει για φρέσκα μόλυνση, αλλά αυτό δεν είναι επιβεβαιώνει το ρευματικό πυρετό. Τολύπια καλλιέργειας από το λαιμό μπορεί να εξαχθεί β-αιμολυτικό στρεπτόκοκκο σε 50% των περιπτώσεων, όταν πρόκειται για ρευματικό πυρετό.

Σκληρό στοιχεία κατά τη διάγνωση είναι χαμηλή αντι-στρεπτολυσίνη Ο τίτλος (50 μονάδες του Todd), το οποίο δεν αυξάνει με την επαναλαμβανόμενη δοκιμή. Στην περίπτωση της δραστικής ρευματικός πυρετός είναι σπάνια φυσιολογική καθίζηση.

Η διαφορική διάγνωση του ρευματικού πυρετού

Διαφορική διάγνωση θα εξετάσει τις ακόλουθες νόσους: ρευματοειδής αρθρίτιδα, οστεομυελίτιδα, τραυματικές κακώσεις των αρθρώσεων, Stenia neurocirculatory, καρδιακή νεύρωση, βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα, πνευμονική φυματίωση, οξεία πολιομυελίτιδα, διάχυτη ερυθηματώδη λύκο, νόσο ορού, λευχαιμία, δρεπανοκυτταρική αναιμία, ανενεργό ρευματική καρδιακή νόσο , συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς και «χειρουργικής κοιλίας».

Η πρόγνωση για ρευματικό πυρετό

Επώαση του ρευματικού πυρετού στα παιδιά για μήνες και εβδομάδες σε ενήλικες. Στην διάρκεια των 5 ετών, περίπου το 20% των παιδιών δεν μπορεί να πάρει εκ νέου μόλυνση. Ωστόσο, η λοίμωξη δεν μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές αν ο ασθενής αισθάνεται καλά 5 χρόνια, και είναι σπάνια μετά από 21 χρόνια. Πρόωρη θνησιμότητα είναι 1-2%. Εάν ρευματικές δραστικότητα επέμενε και επιπλέον υπάρχει μια πολύ διευρυμένη καρδιά, στη συνέχεια, καρδιακή αντιρρόπηση, και perkiraditis τότε η πρόγνωση είναι κακή, θεωρείται ότι το 30% των παιδιών με αυτές τις αλλαγές πεθαίνουν μέσα σε 10 έτη από την έναρξη της πρώτης προσβολής. Σε αντίθετη περίπτωση, θεωρείται ότι η πρόβλεψη είναι για μια καλή ζωή. Ογδόντα τοις εκατό των ασθενών εμφανίζουν μια ώριμη ηλικία, και οι μισοί από αυτούς έχουν μικρή ή καθόλου περιορισμούς στις δραστηριότητες της ζωής. Μετά την πρώτη προσβολή, περίπου το 1/3 των νέων ασθενών που διαγιγνώσκονται στις βαλβίδες της καρδιάς, συνήθως ένας συνδυασμός στένωση μιτροειδούς και ανεπάρκειας. Μετά από 10 χρόνια σε 2/3 των ασθενών μπορεί να ανιχνεύονται βαλβιδική καρδιακή νόσος. Στους ενήλικες, καρδιακή βλάβη συμβαίνει σε λιγότερο από 20% και είναι περισσότερο κοινή σε φύση. Ανεπάρκεια της μιτροειδούς είναι η πιο συχνή, ενώ ανεπάρκεια αορτής συχνά συζητούνται σε ενήλικες παρά σε παιδιά. τώντας στην οποία αισθάνθηκαν μια χαρά.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Rheumatic fever
Close