Τι είναι η νόσος Kawasaki

Τι είναι η νόσος Kawasaki

Kawasaki disease
Kawasaki disease

Νόσος Kawasaki είναι μια φλεγμονή των μεσαίου μεγέθους αιμοφόρων αγγείων που μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση της αερόστατο στο τοίχωμα μιας στεφανιαίας αρτηρίας που μεταφέρει το οξυγονωμένο αίμα στους μυς. Αυτό το αερόστατο ή ανεύρυσμα μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή, αλλά είναι πολύ σπάνια. Νόσος Kawasaki εμφανίζεται περισσότερο στα κορίτσια παρά σε αγόρια σε. Μόνο ένας μικρός αριθμός από βρέφη και μικρά παιδιά να αναπτύξουν οξεία συμπτώματα και νόσο Kawasaki. Η νόσος Kawasaki είναι μια ελάχιστα κατανοητή illnes η οποία είναι μια σπάνια παιδική ασθένεια, αλλά εξακολουθεί να είναι η πιο κοινή αγγειίτιδα που συμβαίνουν σε παιδιά, κυρίως κάτω των 5 ετών. Νόσος Kawasaki περισσότερο εμφανίζεται σε αγόρια από ό, τι τα κορίτσια. Η νόσος Kawasaki δεν είναι μεταδοτική σε άλλα παιδιά και εμφανίζεται συνήθως το χειμώνα και την άνοιξη. Η νόσος περιγράφηκε για πρώτη φορά από μια ιαπωνική Kawasaki Tomisaka παιδίατρος από το οποίο πήρε το όνομά του.

Η αιτία της νόσου Kawasaki

Η αιτία της νόσου Kawasaki δεν έχει ακριβώς γνωστή, αλλά πιστεύεται ότι μια ορισμένες λοιμώξεις παίζουν σημαντικό ρόλο. Φλεγμονή της νόσου Kawasaki κινήσει πιθανώς μόλυνση σε ορισμένες ομάδες ασθενών με κληρονομική τάση για την ανάπτυξη των ανοσολογικών διαταραχών που οδηγούν στην ενεργοποίηση των φλεγμονωδών διεργασιών που έχουν ως αποτέλεσμα βλάβη στο τοίχωμα του αιμοφόρου αγγείου. Η νόσος Kawasaki δεν είναι κληρονομική, αλλά η γενετική προδιάθεση στην εμφάνιση του δεν υπάρχει. Νόσος Kawasaki δεν είναι μεταδοτική, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα πρόληψη αυτής της ασθένειας και σε μερικούς ασθενείς αυτής της νόσου, σπάνια, αλλά μπορεί να συμβεί και πάλι.

Τα σημεία και συμπτώματα της νόσου Kawasaki

Νόσος Kawasaki προκαλεί άγχος του παιδιού και ξεκινά με ανεξήγητα υψηλές θερμοκρασίες που διαρκεί για πέντε ημέρες. Με την έλευση της θερμοκρασίας, υπάρχει μια φλεγμονή του βλεννογόνου του οφθαλμού χωρίς σχίσιμο ή εκκρίσεις από το μάτι. Νόσος Kawasaki προκαλεί ένα εξάνθημα στο πάνω στο δέρμα του παιδιού, συχνά χειρότερη στην περιοχή βουβωνική χώρα, που μοιάζει με ένα εξάνθημα στην ιλαρά ή οστρακιά, εξάνθημα με βλατίδες και άλλους. Η ασθένεια αυτή προκαλεί αλλαγές όπως πολύ κόκκινα χείλη, σκάσιμο των ξηρά χείλη, ερυθρότητα γύρω από τον πονόλαιμο και τη γλώσσα, που είναι το μούρο μοιάζει με λαμπερά φωτεινά κόκκινες κηλίδες ή εξογκώματα στο πίσω μέρος της γλώσσας, σοβαρή ερυθρότητα στα μάτια, βήχα και καταρροή και ίκτερο. Νόσος Kawasaki μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και πρήξιμο των χεριών και των ποδιών. Δύο έως τρεις εβδομάδες μετά τα συμπτώματα εμφανίζονται απολέπιση ξεκινώντας από την κορυφή των δακτύλων σε μεγάλα κομμάτια. Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με νόσο Kawasaki έχουν τουλάχιστον ένα διογκωμένους λεμφαδένες στο λαιμό ή αμφότερα. Άλλα συμπτώματα εμφανίζονται, όπως οίδημα των αρθρώσεων, πόνος στις αρθρώσεις, διάρροια, κοιλιακό άλγος, έμετος, ευερεθιστότητα, κεφαλαλγία, κλπ.. Πιο σοβαρή μορφή των συμπτωμάτων της νόσου Kawasaki είναι η συμμετοχή της καρδιάς, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και μακροχρόνιες επιπλοκές, όπως η συστολική φύσημα, καρδιακή αρρυθμία, περικαρδίτιδα, μυοκαρδίτιδα, φλεγμονή των καρδιακών βαλβίδων ή ως μείζονα εμφάνιση της διαταραχής αερόστατο στο τοίχωμα μιας στεφανιαίας αρτηρίας. Βάρος της νόσου Kawasaki εξαρτάται από παιδί σε παιδί, και όλοι οι ασθενείς δεν έχουν τις ίδιες κλινικές εκδηλώσεις και η πλειονότητα των ασθενών δεν θα αναπτύξουν επιπλοκές στην καρδιά, που συνήθως παρατηρείται μόνο σε δύο τοις εκατό των μολυσμένων παιδιών. Νόσος Kawasaki μπορεί να διαιρεθεί σε τρεις φάσεις. Οξεία φάση της νόσου Kawasaki είναι στις πρώτες δύο εβδομάδες και χαρακτηρίζει από πυρετό και άλλα σοβαρά προβλήματα. Μετά από αυτό έρχεται η υποξεία φάση από το δεύτερο έως την τέταρτη εβδομάδα, όταν ο αριθμός των αιμοπεταλίων και μπορεί να εμφανιστεί αερόστατο στο τοίχωμα μιας στεφανιαίας αρτηρίας. Και τελικά έρχεται η φάση ανάκτησης, η οποία διαρκεί από την πρώτη έως την τρίτη μήνες, όταν όλες οι εργαστηριακές δοκιμές είναι φυσιολογικό και εντελώς αποσύρουν μεταβολές των αιμοφόρων αγγείων που προκαλείται από νόσο Kawasaki.

Η διάγνωση της νόσου Kawasaki

Η διάγνωση της νόσου Kawasaki μπορεί να διαπιστωθεί αν η θερμοκρασία του ασθενούς είναι αβέβαιης προέλευσης, διαρκεί 5 ή περισσότερες ημέρες και αν είναι παρόντες τέσσερα από τα πέντε πιθανά συμπτώματα: επιπεφυκίτιδα, η διόγκωση των λεμφαδένων στο λαιμό, ένα ή αμφότερα των, και οι αλλαγές στο στόμα, εξάνθημα και αλλαγές στο δέρμα και τα άκρα. Εάν δεν είναι δυνατόν να οριστεί η ακριβής διάγνωση θα πρέπει να θεωρείται ως ατελής μορφή της νόσου. Τα εργαστηριακά ευρήματα δεν είναι ειδικά προς την ασθένεια Kawasaki, αλλά με αυτά, μπορεί να φανεί, το βάρος και το βαθμό της φλεγμονής. Αυτές υποδεικνύονται από αυξημένη ταχύτητα καθίζησης του αίματος, ήπια πρωτεϊνουρία, αναιμία, αριθμός αιμοπεταλίων συνήθως είναι φυσιολογική κατά την εκδήλωση της νόσου, αλλά αργότερα αυξάνεται. Όταν υποψιαζόμαστε την παρουσία των ανευρυσμάτων, ηλεκτροκαρδιογράφημα και υπερηχοκαρδιογράφημα θα πρέπει να γίνουν και πρόσθετες εξετάσεις αν υπάρχουν ανωμαλίες στην καρδιά.

Η θεραπεία για την νόσο Kawasaki

Ασθενείς με νόσο Kawasaki πρέπει να αντιμετωπίζονται στο νοσοκομείο για τη συνεχή παρατήρηση λόγω της πιθανής εμφάνισης των αλλαγών της καρδιάς. Η θεραπεία περιλαμβάνει φάρμακα που μειώνουν τη φλεγμονή και την εξάλειψη των οξύτατων προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν. Τα περισσότερα από τα παιδιά μετά νόσο Kawasaki δεν έχει μακροπρόθεσμα προβλήματα και ως εκ τούτου είναι μείζονος σημασίας να τηρούν την ασθένεια στο χρόνο και να αρχίσει η έγκαιρη θεραπεία.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Kawasaki disease
Close