Holter πίεσης του αίματος

Holter πίεσης του αίματος

Holter blood pressure
Holter blood pressure

Η αρτηριακή πίεση αλλάζει τη διάρκεια της ημέρας ανάλογα με τη δραστηριότητα και την κατάσταση του στρες που ένα άτομο περνά. Αν είναι αυξημένα, μπορεί να προκαλέσει υπερτροφία της καρδιάς και συντομεύεται σημαντικά τη διάρκεια ζωής. Holter πίεσης είναι γρήγορη και αποτελεσματική, πολύ ακριβής μέθοδος που συλλαμβάνει τις ημερήσιες μεταβολές στην πίεση του αίματος.

Από τα 100 άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση 30 άτομα δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από υπέρταση, καθώς και σε 50 άνθρωποι αρτηριακή πίεση δεν είναι καλά οργανωμένη. Μια συνέπεια των ανεπεξέργαστων υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μια μεγαλύτερη πιθανότητα να πάρει την καρδιά και τον εγκέφαλο του μυοκαρδίου. Τακτικό έλεγχο της πίεσης του αίματος με μια καλή μετρητή πίεσης, από την παιδική ηλικία, μειώνει τον αριθμό των ατόμων με απαρατήρητα υπέρταση. Η αγορά προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία τύπων και μοντέλων μέτρα αρτηριακή πίεση και πολλοί δεν γνωρίζουν ποια είναι η πιο αξιόπιστη. Συσκευές με υδράργυρο ανήκει στο παρελθόν και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μια δοκιμασμένη, πλήρως αυτόματες μηχανές με μια μανσέτα για το άνω τμήμα του βραχίονα, η οποία ελέγχεται σύμφωνα με το πρωτόκολλο μέχρι ένα έτος. Χρησιμοποιώντας μια δοκιμασμένη, πλήρως αυτόματη διάταξη, μειώνει το περιθώριο σφάλματος στην μέτρηση σε σύγκριση με συσκευές με υδράργυρο.

Holter πίεση του αίματος είναι η διαδικασία με την οποία η πίεση του αίματος μετράται σε τακτά χρονικά διαστήματα επί 24 ώρες.

Αυτή είναι μια εξαιρετική μέθοδος για:

- Ημέρα Αξιολόγηση και αλλαγές νύχτας στην πίεση

- Ανίχνευση ξαφνική περίοδο υπόταση

- Αποτελέσματα ελέγχου της αντιυπερτασικής θεραπείας

- Ο σωστός τύπος και το χρόνο της ημέρας κατά τη διάρκεια αντιυπερτασικής

- Αποφυγή του φαινομένου της «λευκό παλτό» (αύξηση της πίεσης του αίματος που προκαλείται από το φόβο των γιατρών και όχι ασθένεια).

Οι πιο σημαντικές ενδείξεις (τους λόγους) για την αρτηριακή πίεση χρήση Holter:

- Ζάλη

- Τα αποτελέσματα της αντιυπερτασικής θεραπείας

- Ανεξέλεγκτη υπέρταση

- Υποψία υψηλή πίεση του αίματος κατά την εγκυμοσύνη

- Άλλες καταστάσεις που απαιτούν μια πιο λεπτομερή ανάλυση της πίεσης του αίματος

Η συσκευή αποτελείται από αποπληθωρισμού ρεβέρ (ρεβέρ που τοποθετείται επί του βραχίονα) και ο μηχανισμός που καταγράφει την αρτηριακή πίεση. Τοποθετημένο συσκευή δεν έρχεται σε αντίθεση με τις καθημερινές δραστηριότητες. Οι μετρήσεις διεξάγονται συνήθως κατά τη διάρκεια της ημέρας για μισή ώρα, και το βράδυ κάθε ώρα. Η απόσταση μεταξύ των μετρήσεων προσδιορίζεται από τον υπολογιστή, πριν το όργανο τοποθετείται. Ο ασθενής λαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για το πώς να συμπεριφέρονται, ενώ φορώντας τη συσκευή και πώς να κρατήσει ένα ημερολόγιο των δραστηριοτήτων και των συμπτωμάτων.

Μετά την απομάκρυνση της συσκευής, τα δεδομένα μεταφέρονται σε έναν υπολογιστή και ειδικό λογισμικό (πρόγραμμα) αναλύεται. Ένας καρδιολόγος διαβάζει τα ευρήματα και τα συμπεράσματα παρέχει.

Αυτή η μέθοδος είναι παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Υπέρτασης συμβουλεύει ως η καλύτερη μέθοδος για την διάγνωση της υπέρτασης, ελέγχοντας τα αποτελέσματα της θεραπείας και να παρέχει μια πιο ακριβή διάγνωση της αιτίας των διακυμάνσεων στην πίεση του αίματος σε διάστημα 24 ωρών.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Holter blood pressure
Close