Στένωση του ισθμού της αορτής

Στένωση του ισθμού της αορτής

Coarctation of the aorta
Coarctation of the aorta

Στένωση του ισθμού της αορτής σε ενήλικες βρίσκεται στο αορτικό τόξο ακριβώς κάτω από την αριστερή και κοντά στο ligamentum subclaviae arteriosum. Κυνόδοντας αορτικής βαλβίδας εμφανίζεται στο 25% των περιπτώσεων. Η πίεση του αίματος αυξήθηκε στην αορτή και εγγύς της στένωσης των υποκαταστημάτων, ενώ στα περιφερικά τμήματα μειώνεται. Παράπλευρης κυκλοφορίας μεταξύ της υψηλής και χαμηλής πίεσης αναπτύσσεται σε τμήματα της αορτής μέσω μεσοπλεύρια αρτηρίες και τα υποκαταστήματα του subclaviae.

Η κλινική εικόνα της στένωση του ισθμού της αορτής

Τα συμπτώματα και τα σημάδια της στένωση του ισθμού της αορτής

Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν υπέρταση δεν θα οδηγήσει σε επιδείνωση αριστερά κοιλίας ή εγκεφαλική αιμορραγία. Οι ισχυρές αρτηριακών παλμών φαίνεται στο λαιμό. Υπάρχει χέρι υπέρταση, αλλά η πίεση του αίματος είναι κανονική ή μειωμένη στα πόδια. Αυτές οι διαφορές αυξάνονται με κόπωση, το οποίο χρησιμοποιείται για διαγνωστικούς σκοπούς σε αμφισβητήσιμες περιπτώσεις. Οι παλμοί Α. femoralis απουσιάζουν ή αδύναμη και εκτεταμένη σε σύγκριση με παλμό. Α. brachialis. Αργά συστολικό φύσημα που ακούγεται στη βάση, μερικές φορές ακούγεται καλύτερα στο πίσω μέρος, ειδικά μέσω των spinosus αποφύσεων.

Τα ακτινολογικά ευρήματα:

Ακτινογραφία δείχνει τις νευρώσεις που οφείλονται σε αυξημένη μεσοπλεύρια αρτηρίες, διάταση της αριστερής Subclaviae Α. και poststenotic διάταση της αριστερής κοιλίας και της διεύρυνσης.

ΗΚΓ έδειξε σημάδια της υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας, και σε μέτριες περιπτώσεις μπορεί να είναι κανονική.

Η θεραπεία της στένωση του ισθμού της αορτής

Εκτομή της αορτής υπολογίζεται σε μια πολύ πιο σοβαρή από ό, τι χειρουργική απολίνωση του πόρου persistens αρτηριακού. Η χειρουργική θνησιμότητα είναι κάπου μεταξύ 1-3%. Συνιστάται ότι όλοι οι ασθενείς με στένωση της αορτής για να λειτουργούν με 20 χρόνια διάρκεια ζωής. Στα χρόνια μεταξύ 20 και 35 χειρουργική επέμβαση συνιστάται όταν ο ασθενής να μην αισθάνεται καλά. Η θνησιμότητα αυξάνεται σημαντικά σε ασθενείς άνω των 50 ετών, και η χειρουργική επέμβαση ήταν πολύ επικίνδυνο σε αυτή την ηλικία.

Η πρόγνωση του στένωση του ισθμού της αορτής

Η πλειονότητα των ασθενών με τις λεγόμενες-. caorktacije ενήλικη μορφή πεθαίνει πριν την ηλικία των 40 και των επιπλοκών, όπως η υπέρταση, ρήξη της αορτής, βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα, εγκεφαλική αιμορραγία (συγγενής ανεύρυσμα). Ωστόσο, το 25% των ασθενών είχαν φυσιολογική πρόγνωση όσον αφορά καρδιαγγειακών συσκευών, και πέθαναν από αίτια που δεν σχετίζονται με στένωση του ισθμού της αορτής.


Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Αυτή η σελίδα έχει μεταφραστεί από το "healtcare-center.blogspot" Coarctation of the aorta
Close